Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TellVilmos

0 bejegyzést írt és 82 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
                       A kiszemelt lány egy „Se veled-se nélküled” kapcsolatban tengődik, pedig lenne rá jelentkező, akivel még közös szálak is összekötik. Vajon most a csaj kivár, mi lesz a jelenlegi kapcsolatával, és csak utána engedi közeledni a riválist?                                  …..
Ez az írás azonos című videónk szövegének lejegyzett és minimálisan módosított változata. A The Last Kingdom egy eddig négy évadot megélt sorozat. Elvileg már az ötödik is készülőben van. Eredetileg a BBC-n futott, aztán átvette a Netflix. Az alkotás Bernard Cornwell regényei alapján készült. A…..
TellVilmos 2020.09.07 18:11:03
A járványhoz és a járványügyi intézkedésekhez szkeptikusabban viszonyulók egyre több filmben, reklámban, videoklipben, hírben, politikai elszólásban vagy könyvben fedeznek fel olyan utalásokat, amik kísértetiesen egyeznek azokkal a borzalmakkal és változásokkal, amik jelenleg zajlanak a világban.…..
Forrás: Egy hónapig titkolta a szekta a színésznő elől, hogy meghalt az apja A szcientológusok lelketlenségéről és a kapcsolatmegszakításról már sokszor írtam a blogon. Sajnos ismét bebizonyították, hogy Hubbard toxikus irányelveit továbbra is igazi fanatikusok módjára alkalmazzák. Idézet a…..
TellVilmos 2019.09.27 18:09:50
@franklin44: Erről vannak írások. Lehet, hogy ezen a blogon is volt korábban. DM szépen kijátszotta a többieket. LRH felesége sírva hagyta el DM irodáját, amikor kiderült semmi esélye. Aztán besuvasztották egy öregek otthonába. Több gyereke is elfordult a Szcientológiától. Utolsó értesülésem az volt, hogy Diana nevű lánya az aki bent maradt. Hivatalosan a legutóbbi értesüléseim szerint szövegíróként dolgozik a Goldban. De el tudnám képzelni, hogy ő is a Lyukban van egy ideje.
Ha igaz, hogy az öreg olyan rossz állapotban volt az utolsó éveiben, hogy szinte magáról sem tudott, DM-nek mint az egyik legfelsőbb vezetőnek, volt pár éve, hogy helyzetbe hozza magát.
Előzmények: A szcientológia és utóhatásai, 1. évad (1. évad utolsó részéhez kapcsolódó blogbejegyzés, az összes rész hivatkozásával)A szcientológia és utóhatásai, 2. évad (2. évad utolsó részéhez kapcsolódó blogbejegyzés, az összes rész hivatkozásával) A 3. évad: A szcientológia és utóhatásai, 3.…..
Előzmények: Kaszát kapott a Wikipedia Törölték Kasza Tamás Wikipedia oldalát, mert nem volt elég nevezetes. A megboldogult lap vitalapjáról, Lange László szerkesztői oldaláról és Lange László vitalapjáról érdekes történet áll össze:..
TellVilmos 2019.08.24 21:05:59
@free spirit: A Jedi mestert nem promózni akarta, hanem a Wikipédián akarta Kaszát faszán pornóztatni. Kiderült, hogy rossz felületet választott hozzá.
Újabb blogot indított Lange László, melyben ezúttal a médiának ront neki, hadat üzenve a szerinte törvénytelen és etikátlan újságíróknak. Itt található: https://szcientologia-media.blog.hu/ Remek taktikai érzékétől vezérelve már a beharangozóban előhúzza a nácikártyát:..
TellVilmos 2019.08.06 09:50:31
@Bögreőr: Valószínű, nem mindegy mikor dobbant valaki. Találkoztam olyan SO tagokkal külföldön, akik az 50-es 60-as évek óta voltak munkatársak és még Ronnal is személyesen találkoztak. Érdekes volt velük elbeszélgetni. Akkor nem tudtam, hogy miért vannak egy-egy OT VIII alatti szinten, gondoltam jó sokáig tarthat megcsinálni egy ilyen szintet. Most már sejtem, hogy csak félre voltak rakva a sarokba, hogy ne legyenek útban. Akkor fura volt látni, hogy bizonyos régi munkatársak egy hozzájuk képest senior SO taggal és sokkal magasabb eset szinttel rendelkező emberrel milyen lekezelő módon beszélnek. Persze így már látszik. Olyan öregek voltak, hogy már nem voltak igazán produktívak. Kirakni nem akarták őket, de várták, hogy mikor hallnak meg. Az életbölcsességükre meg nem figyeltek oda, mert csak lézengő hülyének tartották őket. Páran mi új zöldfülűek Magyarországról, beszélgettünk velük és nagyon hálásak voltak ezek az öregek, hogy valaki, csodálattól kikerekedett szemekkel hallgatja őket. Ők mint eleven történelem jártak köztünk. De már sehova nem mehettek 35-40 év SO tagság után, évtizedekre elzárva mindenkitől, nyugdíj jogosultság nélkül, elgyöngülve és valószínűleg a kinti barátaik és családtagjaik nagy része már meghallhatott addigra és ki tudja mennyire idegenítették el az otthoniakat maguktól, hogy a szent célt a világmegváltást teljes odaadással csinálhassák.
TellVilmos 2019.08.10 13:29:03
@atomic squirrel: Igen, ez nem nyelvtanci blog. Köszönöm a lényeget nélkülöző hozzászólásodat.
Kíváncsian várom az izzadtságszagú sajtóközleményt... írtam a névtelen képviselők vallási találkozójáról szóló bejegyzésben pár napja.  Meg is érkezett, íme. Teljesen szürreális. A megfogalmazások ("az egyházaknak jobban ki kellene állniuk, hogy a vallásukat megmutassák" - ez mit jelent…..
Hosszú cikk Tom Cruise-ról, a kapcsolatmegszakításról és Leah Remini sorozatáról. Lehet alapja a pletykáknak, hogy Tom Cruise 6 éve nem láthatta lányát - 24.hu Újabb feladat Lange Lászlónak - erről is megírhatja a médiás blogján, hogy hogyan nem sikerült "kezelnie"...
TellVilmos 2019.08.06 09:34:55
@eszpiii: Lehet, hogy csak marketing fogásvolt az a lábtörés történet. Ha Tomi olyan intenzitással csinálja a szinteket mint néhány magyar hittársa, akkor már biztos OT VIII, 3L és Super Power végzett. Már többszörösen kapott teljes időnyomos etikai kezelést. Így elképzelhetetlen, hogy a valóságban egy kis mezei SP így hathasson rá. Van az a szint, amikor lehetetlen már PTS-é válni. :)
A tegnapi Fókuszban volt egy nagyon jól felépített és összerakott 11 perces anyag a szcientológiáról, Dudás Diána interjúja köré építve. Sok fontos információ elhangzott - és mindez egy olyan műsorban, amit átlagban kb. 550 ezren néznek! Köszönjük a műsor készítőinek, hogy lehetőséget adtak erre az…..
TellVilmos 2019.06.28 11:19:28
Nem vagyok a szcientológiának a híve, de azért a csúsztatásokat sem szeretem. Ez a Xenuzás eléggé zavar. a igaza a hírek az OT III-on jön elő ez a beteg történet legelőször. Tehát addig a szcientológusok nem is hallanak erről és nem adja a "hit" alapját. Legtöbben el sem jutnak erre a szintre, ezért ha halálukig szcientológusok maradnak, soha nem is tudnak róla. Ha látják is a South Parkban, "tudják", hogy ez az SP-k aljas rágalomhadjárata.
OT III után meg nem beszélnek róla, mert aki nem jutott el ide annál nem akarnak elmebajt vagy spontán öngyulladást okozni a saját kétségeiket, meg még egymás közt sem a többi OT közt sem igazán beszélhetik meg a rendszerből kiesés félelme miatt, meg az esetleges korrekciós auditálások elkerülése miatt. Amik tudtommal OT szinteken már jóval borsosabb áron mennek mint Clear előtt.
Ráadásul ez egy teremtés történetnek csak egy utolsó része. Kb. ahoz hasonlítanám, mintha az ószövetségi teremtés történetet a Zsidók Egyiptomból való kivonulásával kezdeném és azt szajkóznám, hogy ez az amiben a zsidók hisznek és elfelejteném az előtte levő teljes leírást ami kezdődik a kezdetben vala az ige rész környékén.

Beismerem ez az én bajom. Mióta kijöttem ebből az egyházból, mindig a teljes képet próbálom megragadni egy egy dolog kapcsán, amivel kezdeni akarok valamit, ezért több oldalról is megvizsgálom.

De szerintem ez a Xenuzás eltereli a figyelmét az embereknek, mert azt kapják a képükbe, hogy ez az amiben a szcientológusok aktuálisan hisznek és ezért a kívülállók még hülyébben néznek ki a fejükből és nem értik, hogy egy ilyen baromsághoz hogy csatlakozhattak akár több diplomás emberek is. Közben ez az amiben a szcientológusok nagy része nem hisz, hiszen nem is hallottak róla. Ezért ha valaki a Szcientológus testvérét meg akarja menteni, ki akarja hozni és betámad, hogy "Hé bátyus te ilyen baromságot szoptál be és ezért jársz oda naponta?". Akkor a bátyus teljesen jogosan elküldheti, a tesót, hogy "Hagyjál már békén az SPktől jövő baromságaiddal. A szcientológia nem erről szól és ilyen nincs is a szcientológiában."

Tudom, hogy nagy bulvár értéke van ennek a történetnek, de katasztrofális hatású ha ezzel akarunk valakit kimenekíteni onnan. De tökéletes arra, hogy megkeményítsük a szándékát, hogy bent maradjon.
Itt olvasható el: Szcientológus vállalkozások vezetői is felbukkannak a NER közelében - HVG.hu Hozzáfűznivalóim: Beck Zsolt: a truthaboutscientology.com szerint 2015 óta OT VIII-as (az elérhető legmagasabb szint a szcientológiában) és szerepel a 2001-es WISE-listában szcientológus…..
L. Ron Hubbard, a szcientológia alapítója ma lenne 108 éves, ha a világegyetem összes titkának ismerője és az egyetlen működőképes szellemi technológiaTM felfedezője 75 éves korában nem halt volna meg agyvérzésben. Ez a két dokumentumfilm igen jó áttekintést ad az életéről: Titkos életek - L. Ron…..
TellVilmos 2019.03.18 12:31:21
@Reformeress: Engem érdekelnek az írásaid. Ami szellemi utat bejárhattál a a kijöveteled óta és itt sejteted az tetszik, hogy megtörtént és folyamatban van. Nem hagytál fel a szellem csiszolásával, hanem a tapasztalataidat felhasználva továbbléptél.
TellVilmos 2019.03.21 00:39:06
@DaDPool: Ha visszakeresel az írások közt, akkor láthatod, hogy Reformeressnek vannak cikkei ezen a blogon. Ha jól emlékszem amikor Péter beharangozta, akkor említette, hogy ismeri is őt személyesen. Szóval nem egy ismeretlen itt lézengő troll.
Volt róla szó a kommentekben, és egyik olvasónk jóvoltából íme a sokat emlegetett 2006-os e-mail.  2006. márciusában még szcientológusnak tartottam magam, de bár már több mint fél éve nem voltam munkatársa a szervezetnek, és nem is nagyon jártam be a központba, dolgoztam csendben a "jóvátételi…..
TellVilmos 2019.02.09 11:33:35
@büdös zokni: Annyi hatása volt, hogy engem is segített az egyház elhagyásában ez a levél. Akkor már túl voltam külsős és belsős tapasztalatokon is és ez felerősítette bennem azt a belső hangot, hogy "Nézz jobban az egyház körmére!".
Mivel érzékeltem ez előtt is, hogy valami nem stimmel, de nem akartam hinni ennek az észleletemnek.
Amióta ez a blog elindult (11 évvel ezelőtt, te jó ég), megéltem már jópár furcsa pillanatot. Pár napja azonban életem talán egyik legbizarrabb hozzászólását produkálta az egyetlen, a szcientológiát eddig védő hozzászóló (ismerve a szcientológiát, a nicket persze többen is használhatták):..
TellVilmos 2019.02.07 10:03:01
@Aleister Crowley: Nekem Nagy Zolitól van egy e-mail. Az a címe, hogy "Kétség kondíció". Ez tömegesen kiment Szcientológusoknak, de eléggé saját írásának tűnik.

@büdös zokni: Igen, Zoli a képzési oldalon eléggé képzetlen volt. Ez a Juszt Lászlós interjúban is fájdalmasan átjön, mert sokszor keveri a szezont a fazonnal. Ő mint üzletember felment Clearig, megcsinálta a 3 L-t és csak minimálisan tanult. Kicsit furának is tartottam. Volt egy két üzleti fogása, amire én kérdőn tekintettem és elgondolkoztam, hogy egy teljes időnyomos etikai kezelés után, mint a 3L hogyan lehet ilyeneket csinálni? Nem állt össze akkor a kép. A másik, amikor SPvé nyilvánították. Akkor is Cleat + 3L ez hogyan történhet meg? Igaz nem ez volt az első ilyen, mert korábban amikor OTVIIIas személly sárga papírját olvastam, hogy SPvé nyilvánították az is kérdéseket vetett fel bennem. Nem tudtam elképzelni, hogy ilyen eset szinteket elérve hogy lehet SP kinyílvánítást kapni.
TellVilmos 2019.02.08 11:02:59
@Aleister Crowley:

"Miért csodálkozol? Ti nem tudjátok, hogy ez hogy megy, miután már ilyen régen "kijöttetek" a szcientológiából???"

Kedves Crowley. Legalább megtanulhatnál szöveget értelmezni. Ha visszaolvasod múltidőt használtam, és leírtam, hogy akkor mit váltott ki ez bennem.

Tudod, szokott lenni ilyen leíróii múlt a visszaemlékezéseknél. A későbbi következtetéseimet nem írtam bele, azok nem voltak a részei a visszaemlékezésnek. Nem is célom, hogy minden gondolatomat megosszam a témával kapcsolatban.
Előzmények: 40 millióra büntette a NAIH a szcientológusokat Forrás: Magyar Hírlap - Tovább folyik a nyomozás a szcientológusok ügyében A fontos hír - röpke 1,5 évvel a határozat után elkezdte tárgyalni a Fővárosi Törvényszék az ügyet.    Megkezdődött a Fővárosi Törvényszéken a…..
TellVilmos 2019.01.24 23:30:05
@DoriB69: Dóri, Dóri. Leestünk a hídról. Ezen röhögnöm kell. :)
Sokkal jobb útra tértem vissza és nem kell a Scientology mélységeivel foglalkozni. A hited szerint LRH szarta a spanyolviaszt. De el kell keserítenem téged az öreg jócskán mellé lőtt és az egy bolond százat csinál elvét jócskán túlteljesítette.
Tudom, hogy LRH mely mondatai motoszkálnak ilyenkor benned, hogy mi történik ezeknek a degradált lényeknek a reaktív elméjében és a teljes időnyomról miket dramatizálunk. Mint OT, nagyon ragaszkodsz ehhez a nézethez. De elárulok valamit. A ragaszkodás csak megköt. Scientology nyelvezeten mondva a ragaszkodás mindig enthetát termel.
TellVilmos 2019.01.25 12:31:47
@DoriB69: Dóri a saját szempontodból igazad van. Tökéletesen igazad van a saját szempontodból. Úgy tudom, hogy az OT szinteken vagy. Ebben az esetben kérlek nézed meg a Túlélés Tudományában a a tónus skálát és a hozzá tartozó személyiség jegyeket, minőségeket. Ha tényleg már clear felett vagy és az OT kapuin törsz keresztül, akkor a 4-es tónus környéki tudatminőségeknek valószínűleg az alaptermészetednek kell lenniük. Az egyik ilyen tudatminőség, hogy képes vagy mások nézőpontját is felvenni. Elárulok valamit ha LRH irányelveken keresztül vagy Tech. Bulletineken keresztül próbálsz más embereknek a nézőpontjába helyezkedni, akkor az nem fog menni, mert pont ezek az elmekonstrukciók mint szűrők helyezkednek el a tudatod és a megérteni kívánt ember között. Ezek a szűrők természetszerűen torzítanak. Olyan kb. mintha tökéletes látással rendelkeznél és felhúzol egy 10 dioptriás szemüveget, hogy azon keresztül vizsgáld meg a látványát valaminek. Nem sok marad az eredeti képből. Amikor magas tónuson vagy, akkor a szűrőknek a tudat természete miatt le kell hullaniuk. Létre jön a tudat csendje és abban a vizsgált forma a maga valójában jelenik meg, belemagyarázás nélkül.

Na ezt csak azért írtam le, mert az írásom elejére visszautalva a magad nézőpontjából az az igaz rólam és másokról, ahogy te látsz. De sajnos ebben az esetben csak az írásaimat látod, amiket összekapcsolsz LRH tanításaival és azzal a tudati tartalommal, ami a múltadból ebben a jelen pillanatban összesűrűsödött. Így nem látod, hogy kiket minősítesz és milyen feltételezések mentén mész félre a minősítésben.
Nem ismered a céljaimat és nem ismered, hogy a céljaim megvalósítása terén hol tartok. Elárulom, sokkal közelebb vagyok a céljaimhoz, mint voltam a szcientológia előtt, vagy voltam a szcientológus létem közben. Nem tértem le az utamról se akkor amikor szcientológus lettem, sem akkor amikor otthagytam a szcientológiát. A szcientológiáról egy ideig azt hittem, hogy a lelki kiteljesedésemben egy jó eszköz lesz, olyan eszköz ami jól szolgálja majd a lelki célomat. Kiderült, hogy nem jó eszköz rá. Tanultam belőle pár dolgot, profiltáltam belőle, de nem úgy ahogy elképzeled. A jó példa is tanító jellegű és a rossz példa is tanító jellegű.

Hogy miért vagyok itt? Mert szórakoztató volt amikor szcientológusként a szcientológiával foglalkoztam és most is szórakoztató amikor kívülről vizsgálom meg. Szórakoztató és tanulságos látni az érem két oldalát. Itt a fórumon keresztül, néha reagálok olyan embereknek a gondolataira, akik hasonló élményekben részesültek, de nem hiszem, hogy itt bárkit is megválthatok. A fórum nem erre való. A világban a társas életemben, nagyon olyan kevés olyan emberrel tartom a kapcsolatot, akik hasonló élményekkel rendelkeznek. Tehát ezért a szcientológiával kapcsolatos gondolataimat nem is nagyon tudom megosztani. Szóval mondhatjuk azt, hogy ez itt egy kommunikációs kompenzáció a részemről.
De ez nem az elbukott cél miatti kesergés. Mivel ahogy írtam a célom megvolt a szcientológia előtt, közben és után is. Ráadásul sokkal közelebb vagyok hozzá mint valaha is voltam.

Leírtam egy hosszabb talán nem bántó választ neked, de nem tudom, hogy van-e értelme és megvilágít valamit nálad. Lehet, hogy nem volt értelme ennek az egész szövegelésnek itt, mert akinek van füle a hallásra az hallja, Akinek nincs füle a hallásra, annak meg hiába is mondom.
A Sea Orgban még mindig szokás toborzóleveleket írogatni válogatás nélkül mindenkinek. A 33 éve halott Hubbard lefektette ezt az irányelvet, úgyhogy most már örökre így marad. A levelet elolvasva látni, hogy mit tesz 11 év Sea Org tagság az emberrel. Például azt, hogy nem tudja helyesen leírni a…..
TellVilmos 2019.01.17 17:43:18
@atomic squirrel: A tapasztalatom szerint nem lelkesek. Csak ott is szokás az amerikai keep smiling attitűd. Mutatni egy arculatot. Hiszen nem mindegy, hogy mikor és mennyi tudomásjelentést írnak a szorgos munkatársról is.
TellVilmos 2019.01.22 11:38:38
@Orbánviktor: A levelek ink papíros megoldással vannak megírva. Az eredeti megy neked, a másolat a folderedbe. Érdekes látni, amikor ilyen folder alapján írsz levelet, hogy miket írtak már előtted. Érdekes azt is látni, ha esetleg volt benne valami feljegyzés, vagy válasz, hogy mennyire figyelmen kívül hagyják az emberek akik ilyen leveleket írnak. Mivel a nagy kiáramlás nagy beáramlást okoz LRH szerint, ezért szoktak ilyen tömeges levélírói esték lenni, ahol mindenki kap egy rakat foldert és leveleket ír annak a halomnak amit elé dobtak. Ezeknek a leveleknek a megírásával sietnek az emberek, mert hajszolják a statisztikákat. Ha egy héten írtál ötöt, akkor még nem nagy ügy a következő héten hatot írni. Aztán amikor már heti száz levfelet írsz kézzel, mert akkor kézzel kellett írni, akkor már nehéz százegyet írni. A folyamatos gazdasági növekedés nem csak a kapitalizmusban, fogyasztói társadalomban jelen levő elmebaj, hanem a Scientologyban is. Hiszen ha egy véges rendszerbe végtelen növekedést vizionál valaki, az szerintem elmebajos. LRH is ezt tette és ezt teszik a mai közgazdászok és politikusok is. Csak ez sokkal szembetűnőbb az egyházon belül, amikor hétről hétre magasabb teljesítményt kell kisajltolni magadból és egy idő után a mennyiség miatt minőségügyileg ilyen a fentebb látható példa szerinti szeméttel kompenzálják a munkatársak.
Sokat látott (és olvasott) tartalomfogyasztóként is bátran kijelenthetem, hogy a szcientológusoknál egyre szürreálisabb irányt vesz a belső propaganda. Semmi nem mutatja jobban, hogy a rendszer egyre belterjesebb, és egyre messzebb távolodik a valóságtól, mint a saját hivatalos weboldalukon…..
Előzmények: Pénz visszakérése az egyháztól A múltkori tájékoztató mellé itt a teljes dokumentáció - ezen a folyamaton kell lépésről lépésre végighaladnia annak, aki pénzt kér vissza az egyházhoz, és a csatolt nyilatkozatokat kell aláírnia és aláíratnia. Talán annyi újdonság van a 225 dollár…..
TellVilmos 2018.12.13 23:50:51
@büdös zokni:

Lehet, hogy jogos visszakérni, de nem az én esetemben. Ahogy feljebb is írtam, a saját felelősségemet nem tagadom le a játékban amiben részt vettem. Ők állítottak valamit, én elhittem valamit, mert hinni akartam benne.

A pénzzel kapcsolatban meg van egy olyan hozzáállásom, hogy amit kifizettem, elköltöttem, arra a pénzre nem volt szükségem, mert különben megtartottam volna. Ezért soha nem bánom, hogy kinek mennyi pénzt adtam oda. Amit oda adtam, az oda van adva és kész. Ha több pénzre van szükségem, akkor azt megkeresem és nem kesergek a múlton. Minden kifizetés egy tanulólecke. Legközelebb jobban meggondolom, ha valamivel kapcsolatban nem tetszik az eredmény.

Azt meg, hogy adott emberek ott nem szolgáltatják amit ígértek, nem tudom megítélni. Amikor szcientológus voltam, akkor én hittem abban amit csináltam. Ezért ha valakinek ajánlottam, hogy mit kellene tanulnia azt abban a hittben tettem, hogy tényleg azt kell tanulni, azt kell csinálni. Nekem reális volt, hogy a Clear és az OT elérhető. A processzek működnek. Az öreg igazat állított a kijelentéseiben.

Amikor az orrom alá toltak egy olyan HCO PLt a Sea Orgban, amit kifejezetten baromságnak tartottam, azt megmondtam azonnal a kedves magas rangú tisztnek. Kerekedett is a szeme, hogy hogy mondhatok olyat, hogy LRH hülyeséget írt le. Biztos megnemértett szóba ütköztem valahol. Erre mondtam, hogy nem a megnemértéssel van baj, hanem tényleg baromság ez az öregtől. Ettől számított néhány hónappal később, már ki is léptem és hazajöttem magyarországra.

A lényeg, hogy nem érdekel, hogy ki mit gondol jognak. Én így érzem tisztességesnek önmagammal szembe és az embertársaimmal szemben is, hogy amit a saját döntésemből kifolyólag fizettem ki, azt vissza nem kérem.
TellVilmos 2018.12.19 19:03:31
@Gyaloghuszár: Ha valakit eltántorít az érvelésem, akkor meg is érdemli. Amúgy meg nem érzem úgy, hogy átvertek volna. Lehet, hogy te áldozat voltál, de én nem voltam áldozat. Mivel a belépésem is a saját döntésem, saját kalandor jellemem volt, ugyanúgy a kilépésem is a saját döntésem és szintén a saját kalandor jellemem volt.
Amikor belekezdtem a Szcientológiába, megvoltak az óvó és figyelmeztető üzenetet hozó emberek, hogy vigyázzak, mert átverés áldozata is lehetek.
Amikor kiléptem, akkor is megvoltak ugyanezek az óvó és figyelmeztető hangok. A kettő esemény közti különbség az volt, hogy belépésnél kívülről óvtak, kilépésnél belülről óvtak. Mindkét esetben jogosan, a saját tudásuk és ismereteik alapján a legjobb szándékkal óvtak. Mindkét esetben az ismeretlennek indultam neki és mindkét esetben jól jártam. Jobban megismertem a világot ott is, aztán kint is. Mivel számomra egy izgalmas játék az élet, olyan dolgot meg nem teszek amit meg kellene bánnom, ezért ahogy haladnak előre az évek, egyre jobban érzem magam a bőrömben. Amikor meg nem érzem magam jól, olyankor elkezdek kutatni, hogy mi történt. Az egyházban is sokáig jól éreztem magamat, de aztán jöttek olyan történések, akár velem, akár másokkal. Falsnak tűnő igazolások Sea Org tagok részéről, amikor már nem tűnt olyan jónak a játék, akkor meghoztam a döntésemet és kívülről néztem körbe. Ekkor összeállt bennem egy új kép, ami azóta is alakul és változik bennem, ezért új utakat kezdtem el járni. Mindegy. Nem akarlak meggyőzni a nézőpontomról. Csak rámjött az osszuk meg a gondolatainkat időszak.
TellVilmos 2018.12.19 19:23:41
@PTS level III.: Igen, tényleg szerencsés voltam. Nem költöttem rájuk minden pénzemet. Elképzelhetetlennek tartom, hogy csak a hídon való haladás miatt seggére verek háznap, paripának. Családtagom volt bent, de ez családi vonás úgy látszik, hogy ő sem vesztette el teljesen az eszét. Aztán finoman megközelítve a témát, sikerült kimozdítani abból a gondolatból, hogy szcientológusnak képzeli magát.
Érdekes dologra derült fény az Egyesült Államok Külügyminisztériuma által kiadott Nemzetközi jelentés a vallásszabadságról – 2017 c. dokumentumból. A Magyarországról szóló rész a fenti hivatkozásra való kattintással olvasható el az amerikai nagykövetség weboldalán. Őszintén szólva számomra…..
TellVilmos 2018.12.13 12:53:40
@PTS level III.:

Valahogy nem tudom kárhoztatni ezt az 1500 "fundamentalistát". Engem sem zavartak a "tények" amikor bent voltam. Bentről a Szcientológia jövője fényesen ragyogónak tűnt. Folyamatos terjeszkedés, a világot jobbá tevő szándék és hozzá tartozó működő technológia jelenlétének hite mind erősítette ezt a világképet. Már bent is találkoztam pár olyan hírrel, ami ellent mondott, kiugrott szcientológusok károgásával, de ezt a megnemértés és az ártó tettek számlájára lehetett írni és az SP-k tevékenységére.

Kellett pár dolognak történnie, hogy felnyíljon a szemem. Ami fura gondolatokat indított el, amikor általam ismert OTVIII-akat, Cleareket és L-eket végzetteket nyilvánítottak SP-vé. Akkor kérdeztem, hogy ez hogyan történhetett meg? Ha elérték ezeket a szinteket, akkor az etikájuk időnyoma nagy részben kezelve van. Főleg azoknál, akiknek a három L-jük megvan, hiszen arról szóltak a leírásai, hogy kezelik ezek az eljárások a teljes időnyomos etikátlanságot. Amikor ezekkel kapcsolatban feltettem a kérdéseimet, akkor a válaszok nem voltak kielégítőek számomra.

A másik esemény ami kellett ahhoz, hogy a szcientológiával kapcsolatban felnyíljon a szemem, az a Sea Org megjárása nemzetközi szinten. Kicsit jobban beláttam a színfalak mögé. Persze ott is látszik, hogy sokan, miután meglátnak valamit, inkább megvakítják magukat, mert az életüket tették fel erre a filozófiára a világ megsegítésére és arra, hogy feljussanak ők is a Teljes Szellemi Szabadság legtetejéhez. És mint "tudjuk", ez csak az egyházon belül érhető el, ha az etikai állapotainkat magasan tartjuk. Szóval ilyenkor, ahogy láttam a társaimnál, inkább kivájták a saját szemüket és egy álvalóságot hoztak létre, hogy el tudják viselni azt a kínt, amit lenyomtak a tudatalattijukba. Mivel ez az Egyetlen út.
És nagyon fura volt látni, hogy a környezetembe dolgozó OT3--7-esek hogy élnek. Sokszor olyan gondterheltek voltak, nem láttam rajtuk a lelkesedést, hanem egy megtört embert láttam.

Szóval a lelkemben feljövő kérdések erősebbnek bizonyultak, kiléptem a csapatból, még bizonyítottam is nekik, hogy ez a legtöbb jó a legtöbb dinamikán és aztán itt a kinti világban is körbenéztem. Amit találtam, az izgalmas volt és helyesnek ítéltem meg a kilépésemet.

Bánni nem bánom, hogy az egyház tagja voltam. Egy kalandként fogom fel. Olyan embereket, helyeket és gondolatokat ismertem meg, amik értékesek számomra. És a családomat így már tapasztaltabban tudom védeni, elmondani nekik, hogy mire érdemes figyelni.

De a saját példámon és mások példáján is azt látom, hogy az egyik első lépés, hogy fel kell vállalnunk a látás felelősségét, úgy hogy azt lássuk ami van és ne azt lássuk amit elvárunk. Mert az elvárás, ragaszkodás, vágyak, félelmek hamis, torzult világlátást okoznak és benne ragadunk olyan helyzetekben, amikben nem maradnánk benne, ha mernénk azt látni ami van és feltenni az őszinte kérdéseinket és elfogadni a válaszokat amik jönnek rá. És mindaddig kérdezni, amíg nem áll össze a kép, nem kóser amit kapunk.
Cikk az Indexen az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért (angol nevének rövidítése: CCHR) első esetéről. Szerencsére mellékelték a megfelelő tájékoztatást is erről a szervezetről. Index.hu - Skizofrénnek hitték, intézetbe zárták, elektrosokkot kapott, pedig csak magyarul beszélt  ..
TellVilmos 2018.11.13 23:38:33
@Orbánviktor: Próbáld náluk:

www.szabadzona.hu/index.php?doc=index

Nem tudom mennyire aktív ez a mozgalom kis hazánkban, de talán nagy megelégedéssel tölthet el téged, hogy végre valakiknél kiauditáltathatod a vesztességeidet a Scyentology™val kapcsolatban.
Előzmények: Leah Remini: A szcientológia és utóhatásai Leah Remini az Entertainment Weekly-nek adott interjúban bejelentette, hogy az A&E amerikai televíziós csatorna idén november 27-én adja le a szcientológia visszásságait bemutató sorozata 3. évadának első részét. Az első két évadhoz…..
TellVilmos 2018.10.19 05:15:24
Idén nyáron, 55 éves korában elhunyt Fritzlauf Lajos, a Magyarországi Szcientológia Egyház egykori emblematikus figurája, az „egyház” titkosszolgálati, jogi és PR-feladatait ellátó autonóm szervezeti egysége, a Különleges Ügyek Irodája (Office of Special Affairs, OSA) közép-európai kirendeltségének…..