Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hipposaurus

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap az ELTE ÁJK-n tartották a Kósa-Karácsony vitát a választási rendszerről és regisztrációról. Sok vitán, kerekasztal-beszélgetésen részt vettünk már, de ilyet még nem láttunk. Karácsony Gergelynek gyakorlatilag nem kellett semmit tennie, hogy igaza legyen, Kósa Lajos…..
Hipposaurus 2012.10.04 16:22:08
PromontorBlog Paulus Velocipedus 2012.09.08 07:48:00
Nem biciklizem Budapesten, nyilatkoztattam ki kb. három éve. Módszeresen áttekintve a budapesti biciklis tényállást, következetes vaslogikával levezettem, hogy Budapesten nem biciklizem, mert nincs elég kerékpárút, ami van, az rossz, az autósok veszélyesek, lopják a bicikliket, stb.…..
 „Forró ősz”, „megszorításokra készül a kormány” „megbukott a  matolcsyzmus” - ilyen és ehhez hasonló lózungok vezették be a sajtóban annak beismerését, hogy milyen tévútra is futott a kormány. A kénytelen fiskális restrikció…..
Hipposaurus 2011.09.19 00:04:22
@Táskás Tóni: Szintén zenész :) Te azt látod, hogy az egykulcsos 500Md Ft-os lyukat üt a költségvetésben és ez a jelenlegi gazdasági helyzetben elhibázott és rosszul időzített lépés volt, én meg azt gondolom, hogy a gazdaság kifehérítése, a gazdasági teljesítményre történő ösztönzése más eszközökkel nem igazán érhető el. Sokkal inkább támogatom a fogyasztás alapú adózást (ÁFA) - ahol meg lehet vmilyen szinten fogni a "minimálbéresek" fekete pénzeit -, mintsem egy olyan SZJA rendszert, amely a jövedelmek eltitkolására ösztönöz. Emellett a munkáltatói járulékok mérséklése lenne a legsürgetőbb, még olyan eretnek gondolattól sem riadnék vissza, hogy nem %-ot fizetne a munkáltató, hanem fix összeget munkavállalónként.
Véleményem szerint a fogyasztást, a vagyont és a tőzsdei spekulációt (éven belüli vétel és eladás) kellene adóztatni, a munkából származó jövedelemre pedig a lehető legkevésbé.
Fotók: Barakonyi Szabolcs..
Hipposaurus 2011.09.18 22:12:20
@DonVittorio: akkor hallgass Dolly Roll-t, neked az való
Hipposaurus 2011.09.18 22:19:03
@DonVittorio: akkor hallgass Dolly Roll-t, neked az való :)
Sajnálom, hogy nem tudtam róla, az egyik legjobb koncertzenekar itthon.
Május 27-ére virradó reggel az M1-M7 autópályáról a Budaörsi útra beérkező autósok azzal a felettébb nyugtalanító jelenséggel szembesülhettek, hogy a Dayka Gábor utcai felüljáró után nem szűnik meg a buszsáv, hanem egészen a Nagyszőlős utcáig (egyelőre)…..
A tegnapi határidő lejárta után napvilágot látott, hogy kicsivel több, mint százezer fő vállalta „önként”, hogy kiközösíttetik az állami nyugdíjrendszerből (illetve egyéb szociális juttatásokból) „most és mindörökké”. Nincs kétségünk afelől, hogy…..
Hipposaurus 2011.02.02 07:27:31
@Leveskocka: Maximum Neked erős.
Nekem ami még a legjobban fáj, hogy a rendszerváltás óta egyedül a nyugdíjrendszerhez nyúltak hozzá struktúrális szinten, bár ehhez is csak félig, mert vitya már 98-ban befagyasztotta 8%-on. Eltelt kerek 20 év és semmi sem történt ebben az országban.
Az utolsó kapcsolja le a villanyt. :(
Hipposaurus 2011.02.02 09:19:52
@compound interest: kicsit árnyaltabban, de tartalmilag ugyanezt fogalmaztam volna meg, sorokin, neked kár volt megtanulni írni, ha már sem olvasni, sem gondolkodni nem tudsz...
Ma hajnal háromra elfogadták az új médiatörvényt. Igaz, nem ez blogunk fő profilja, de úgy éreztük, nem árt, ha olvasóink innen is értesülnek arról, mi vár ránk a tejjel-mézzel folyó szép, új világban. Az alábbi szöveget az MTI bocsátotta ki három részben, kicsit húztunk…..
Vastagbőr Egy percig hallgatott 2010.12.21 12:01:00
Hajnal 3 órakor elfogadták az új médiatörvényt, mely hír természetesen főszerepet kapott reggel a Kossuth Rádió hírműsorában. Azonban  a hatályos Médiatörvény és a Magyar Rádió belső szabályzata szerint Mong Attila műsorvezető nem fűzhetett kommentárt a hajnalban…..
RÖVIDHÍR Hihetetlen hekkertámadás érte az ötven éve tartó Permanens Nemzeti Négyharmados Forradalom jubileuma alkalmából a Simicska Lajos Közpénztisztasági Emlékalapítvány és a Matolcsy György Csodacsináló Intézet által szervezett történelmi emlék-rendezvénysorozat…..
Hipposaurus 2010.11.24 21:32:11
@harasztigábor: Utalsz arra, hogy van már mögötted pár év, a stílusod alapján még azt is feltételezem rólad, hogy nem csak 6 elemit sikerült elvégezned. Viszont azt követően elég sokat hiányozhattál, ha van orcád "ballibezni" és komcsizni, lehet, hogy nem vagy tisztában e szavak jelentésével?!

Kérek, mindenkit: Nem beszarni, nem átlépni!

Ozzy respect, talán mégsem vagy teljesen menthetetlen :)
Hipposaurus 2010.11.24 21:37:59
@igazi hős: :))))))
Hipposaurus 2010.11.24 22:16:54
@harasztigábor:
Nem hiszem, hogy ezt túléli vitya, ha mégis, akkor vagy gyávák és/vagy tudatlanok az emberek, vagy a fidesz-imádat/maszop-utálat legyőzi a józan eszet.
Talán még a demokrácia, a jogállamiság, a jogbiztonság és más efféle - egyeseknek talán semmitmondó - fogalmakat is.
Csak remélni tudom, hogy nem...
Végighallgattam az Alkotmánybíróság jogköreinek korlátozásáról szóló ma esti  általános vita első két óráját. Különös parlamenti esemény volt, nagy kár, hogy feltehetően csak néhány száz, esetleg néhány ezer választópolgár követhette. Ha valaki kizárólag ezt…..
Hipposaurus 2010.11.03 05:20:36
@hodara: igazad van, kerülnie kellett volna az általánosítást, csak te vagy 1 bites...
Kívánom, hogy ne üssön meg a guta és te is megéld a 80 évet, mert akkor talán - és persze ha éppen nem lesz ennél is magasabb az aktuális nyugdíjkorhatár - ráébredsz, hogy az a második pillér volt az egyetlen tetves, érdemi költségvetési reform, amit 20 év alatt meglépett a politika.
Most pedig azt is visszafütyülik...
Itt a demokráciát félti mindenki, én pedig továbbra is a rendszerváltást hiányolom.
Az ATV információi szerint már neve is van az MDF és az SZDSZ mini oljafájának: a jól értesült orgánum szerint Demokratikus Centrum gyűjtené össze - és hasznosítaná újra - mindazokat a politikusokat, Bánk Attilától Bokros Lajoson át Retkes Attiláig, akik készek harcba szállni…..
A héten a Tisztelet Társasága (TT) nevű szervezet vezetője, a volt szocialista politikus, Schmuck Andor pártvezetőkkel tárgyalt. Miután a TT – támogatói, vezetői és korábbi vonzalmai okán - a magyar közéletben alapvetően a baloldalhoz  kapcsolódik, nem meglepő módon a…..
Hipposaurus 2010.01.01 14:05:57
@abandi:
Stílusod, látásmódod és egyszerűséged lenyűgöz, gondolom attól félsz, hogy idén te is sorra és lapátra kerülsz?
Melyik párt színeit gyengíted?
Nem fogok sírni érted...
Hipposaurus 2010.01.01 14:46:47
@abandi: Nem fikáztalak, csak csodáltalak és érdeklődtem...
Nem tolom egyik párt szekerét sem, nincs mit csomagolnom.
BÚÉK!
még Neked is...
Hipposaurus 2010.01.01 15:31:32
@mirrmurrkandur:
Mi ez a jellemző rátok??? :-))))

Mellétrafáltál, én a versenyszférában tolom, de remélem nem baj, ha nem sajnálom azokat a megélhetési politikusokat és köztisztviselőket, akik kénytelenek vmelyik oldalra "elköteleződni", ha pedig fordul a kocka, akkor kétségbeesni, esetleg köpönyeget váltani.
Én itt csak arról írtam, hogy jó lenne tudomásul venni, hogy van élet az Állambácsin kívül is, még ha esetleg ez sokaknak kényelmetlen is...
Nézd meg a környező országokban, hogy az emberek hány százaléka dolgozik a közigazgatásban és mennyi nálunk.
A "szónoklatodból" annyit elismerek, hogy valóban egy kisebb államot és önkormányzati rendszert tartok fenntarthatónak, de ha ezt a politika nem akarja tudomásul venni, akkor a gazdasági folyamatok majd rákényszerítik, vagy együtt döglünk meg a hitelekben.

P.S. Még valami, nem kell velem egyetértened, de kérlek, ne bunkózz le, csak mert eltérő a tiedtől a véleményem.
látens iszákos Innál műszeszt? 2009.12.30 17:17:00
Feltalálták a műalkoholt! És itt most nem a Kiskőrös-Kecel környéki héttablettás borokra gondolunk. Az index cikke szerint, ha ezt nyakaljuk, ugyanolyan hatást gyakorol ránk, mintha eredeti, cefrealapú alkoholt fogyasztanánk. Ellazulunk, feldobódunk, olyan…..