Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pusztai éva

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aggasztja gyermeke iskolai teljesítménye? Nem megy az otthoni tanulás? Szeretne felkészülni egy közelgő vizsgára, új kihívások várják munkahelyén, de nem tudja hogy álljon neki a tanulásnak? Kérdezze szakértőnket, dr. Pusztai Évát!   Kérdéseit felteheti közvetlenül itt…..
pusztai éva 2010.03.07 12:12:59
@M Gabi: Kedves Gabi!

A koncentráció és a figyelem hiánya csak ritkán jelentkezik önmagában, külső ok nélkül. Ha a gyerek kizárólag az iskolában figyelmetlen és szétszórt, akkor a tanulás körüli feszültségek, iskolai kudarcok, és még egy egy sor más tényező jöhet szóba. Ilyenkor ezekkel kell foglalkozni , hiszen a figyelmetlenség csak tünet, mint a láz.
Sokkal ritkábban fordul elő, hogy alapból gyenge a gyermek összpontosítási képessége, minden helyzetben elkalandozik a figyelme.Ennek lehetnek genetikai,élettörténeti, családi körülményekben rejlő okai. Ha ez a helyzet, akkor leginkább külső segítségre -pszichológusra - van szükség.
És végül az is lehet, hogy Önök vagy a pedagógusok túl nagy elvárásokat támasztanak a gyerekkel szemben. A négyes szerintem teljesen korrekt,elfogadható egy feltehetően erős iskolában.

Szép napot!

Pusztai Éva
horn ok please jodhpur 2010.02.24 16:05:19
a vonatut ot oran tartott, rendkivuli esemeny nem tortent. a palyaudvaron elvileg a desert hoteles maffiozo tulajba altal elore lebeszelt szallas privat riksaja kellett volna h varjon minket. persze amint kileptunk azonnal nyumunkbaszegodnek a kedves kis indiaiak de kemenyen ellenallunk es keressuk…..
horn ok please pushkar 2010.02.18 13:55:00
a kepek es az elozetes informaciok alapjan azt gondoltam pushkar lesz majd az igazi misztikus india elmeny, amit a bundival valo osszehasonlitas csak tovabb fokozott. ahogy az lenni szokott ilyenkor persze csalodast okozott aztan.nagyjabol negy orat tartott az ut bundibol ajmerbe, valamiert a…..
pusztai éva 2010.02.18 18:13:24
Agyunk két féltekéje között kétféle információátvitel zajlik: biokémiai és elektromágneses. Nézzük most ez utóbbit, az agyunk által kibocsátott hullámok frekvenciáit. Ezek a hullámok a nap során a következő rezgés/herz/tartományokban változnak:      …..
pusztai éva 2009.11.27 15:55:47
@Csavarhúzós:

Kedves Csavarhúzós!

Igazad van, az agyműködés és az agyhullámok témája sokkal bonyolultabb. Mentségünkre legyen mondva, nem tudományos értekezésnek szántuk, viszont fontosnak tartottuk, hogy szakképzettség nélkül is meg lehessen érteni.
Örülünk, hogy olvasol, én is téged és gratulálok okos irásaidhoz:)))

Szép napot:
Pusztai Éva
pusztai éva 2009.11.30 19:58:04
@ddia:

nagyon köszönöm, valóban hihetetlen izgalmas ez a beszámoló, nézzétek meg!!
Valljuk be kertelés nélkül, a tanulás abban a formában, ahogy iskolás korunktól egész későbbi életünkben gyakoroljuk, fárasztó, komoly erőfeszítést igénylő, gyakran nagyon unalmas tevékenység, aminek a fenntartásához sokszor minden akaraterőnk is kevésnek bizonyul. Miért…..
pusztai éva 2009.11.20 12:51:04
@Süni:

Kedves Süni!

Ami egy mai átlagiskola átlagosztályában történik az kb. annyira idejétmúlt, mintha egy mai szülőszobában Semmelweis korabeli higienes viszonyok lennének.

Persze ez nem magyar sajátosság, a porosz iskola másutt is vígan túlél.

Hogy miért?

Mert a nagy rendszerek igen igen lassan változnak, ahogy egy óceánjáró is körülményesen fordul meg. És főként azért, mert sok tízezer ember, az egész közoktatás ellenérdekelt abban, hogy megtörténjen a semmelweis-i fordulat.

Az iskolarendszer teljesítménye ma nem kérhető számon, sehol nem vállalnak felelősséget az okított gyerekek fejlődéséért.

Most az van, hogy beadod a gyerekedet az iskolába, és hiába értelmes, egészséges, nincs garancia arra, hogy például megtanítják rendesen olvasni. Miért is nincs garancia? Miért is nem felelős az iskola a munkájáért Miért adják vissza a problémás gyereket a "feladónak", a családnak?

"Kedves szülők, kérem vegyék át otthon a gyerekkel az angolt/történelmet/fizikát/bármit!".

Hogy is van ez?

Amibe beletörik a bicskája a képzett pedagógusnak, azt lepasszolják a képzetlen szülőnek?!

És így tovább.

Beszéljünk ezekről a dolgokról kertelés nélkül, valszeg ez az első lépés a semmelweis-i fordulat irányába.
pusztai éva 2009.11.20 21:27:44
@bealina:

Kedves Bealina!

Elismerésem az ügyes módszerekért, amikkel diszlexiádat kompenzáltad és nagy részét le is küzdötted. Az idegen nyelvekről sem kell lemondanom, vannak olyan nyelvtanárok és nyelviskolák, amelyek igazolt szakképesítéssel rendelkeznek diszlexiások tanításában. pl.
sbsnyelvstudio@gmail.com

A depresszió és a diszlexia gyakran együtt jár, az összefüggés, ha van ilyen, ma még egyáltalán nem világos. Ez persze nem vigasztal Téged, de talán hasznos lehet az info.

Ami viszont tényleg jó hír, hogy egyre több szakember szerint nem rendellenesség, csupán olyan másság, mint pl. a balkezesség. Ezért is felháborító, milyen értetlen, felkészületlen és elutasító a legtöbb pedagógus - tisztelet a ritka kivételeknek - a diszlexiásokkal.