Regisztráció Blogot indítok
Adatok
egyébiránt

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ellenzők egyik érve szerint  az ún. gyermekbetegségek hozzátartoznak a gyerek egészséges fejlődéséhez.Tessék mondani, a gyerek megnyomorodása, esetleg halála mennyire tartozott hozzá az egészséges fejlődésükhöz? A Faceook egy csoda, ott mindennel találkozol. A…..
egyébiránt 2013.01.07 23:40:50
@lacalaca: a tények ezzel szemben a következők:
- nyugat-európai országok többségében nem kötelező a kanyaró oltás.
- a szülők nagy többsége beadatja a gyermekének. (mindenhol 80% feletti a beoltottság így is)
- a megbetegedések száma mindenhol 10 fő / 1000000 lakos alatt van.
két wiki térkép:
beoltottság: en.wikipedia.org/wiki/File:Measles_vaccination_worldwide.png
megbetegedések: en.wikipedia.org/wiki/File:Measles_world_map_-_DALY_-_WHO2002.svg

"Ja, ezért van, hogy ott a 85-90%-os kanyaró átoltottság okán ezresével vannak évente megbetegedések, Magyarországon a kvázi 100% miatt meg két kezemen meg lehet számolni, és azt is külföldről hozzák be. "

ezt nem tudom honnét szeded, és ki vagy Te hogy az összes magyar kanyaróst számolgatod a kezeden!

DE nincs semmi alapod és jogod hogy a gyerekem megbetegedésért hajrázz, én se kívánok a Tiédnek asztmát, allergiát vagy akármilyen autoimmun betegséget az oltástól! ;)
egyébiránt 2013.01.08 00:44:32
@lacalaca: megközelítőleg ugyanazokból az adatokból jutunk totál ellentétes eredményre, és a lényegig (az oltások KÖTELEZŐsége) el sem jutunk, feladtam.
örülök ha találtál legalább egy szempontot, amiben UK-nál és Franciao.-nál fejlettebbek vagyunk, én sajnos nem így látom.

a szalvétamatekról meg két dolog:
1. a 1000 napi GDP a serpenyő egyik fele, a másik az oltás összköltsége, mi lett a szaldó?
2. nem akarnám a világ legfontosabb dolgát (a gyermekem egészsége) pénzalapon eldönteni.

@hazank fia: köszi a linket, próbálom alaposan áttanulmányozni. jobban érdekel a risk / benefit, amit írsz, annak hol lehet utánaolvasni? konkrét számok érdekelnének.

ez a téma nagyon sok időt emésztett fel az elmúlt fél évemben, és még mindig nem látok tisztán, nem tudok igen-nem választ adni. mint írtam a gyermek kapja az oltást, mert nincs szabad döntésem ebben, míg a nálunk fejlettebb országokban a szülők döntésére bízva sem szabadult el a pokol.
itthon meg maradunk a szélsőségeknél: vagy a multinagytőke írtja szisztematikusan a magyart, vagy hülye vagyok mert nem oltatok.
Magyarország 2013
egyébiránt 2013.01.08 00:58:47
@Reggie: helyes megoldás??? voltál te már intézetben? tudod milyen életpályája lesz egy ott felnőtt gyermeknek? Te tényleg ezt kívánod bárkinek, akinek a szülei nem adatják be a védőoltást???? hová jutottunk, elkeseredtem ...
Ki ne emlékezne arra, amikor az RTL Klub egész oldalas hirdetésben gratulált Tóth Verának, amiért megnyerte a Megasztárt. Na, már akkor lehetett tudni, hogy van valaki az RTL-nél, aki nagyon szereti, ha van zsűri, meg ifjú tehetségek tűnnek fel, és egyébként is könnyes szemmel…..