Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dienes Áron

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
//  A változatosság kedvéért, illetve egy amolyan Daniel Cohn-Bendit / Kertész Ákos / Bartus László / Para-Kovács Imre mondatgenerátor ordító hiányát pótlandó, összedobtam egy nagyon egyszerű aranyos kis forráskódot, ami véletlenszerű Amerikai Népszava…..
„A rendező azonban a valóságot, és nem a pátoszt kereste: azt akarta megmutatni, milyenek a magyarok és milyen ország lett ebből" – írja párás szemű lelkesültséggel és evidens magyarellenes rasszizmussal Gréczy Zsolt, Gyurcsány Ferenc leghűbb ölebe az Alföldi Róbert által…..
Dienes Áron 2013.08.21 17:13:23
Akinek volt jobb dolga annál, mint hogy a médiatörténeti éjfélt várja, az most meghallgathatja, hogyan búcsúztak felvételről a Slágeren, és hogyan fulladt be a Danubius. Basszatok bele, rock and roll! ..
Dienes Áron 2009.11.19 12:12:48
Kedves kommentelők!

Nem szoktam hozzászólni a cikkekhez, de mint lelkes rádióhallgató, néhány gondolat felgyülemlett bennem, amit megosztanék Önökkel.

Sláger.
Rövid leszek.
Szánalmas volt ez a részeg elköszönés. Végül is el sem köszöntek, hiszen az interneten tovább hallgathatóak. Ez a frekvencia, a Petőfi mellett az ország legnagyobb területén fogható. Ezért volt akkora hallgatósága. Csomó helyen más nem jön be(pl. Sárbogárd-Dombóvár között,Szabolcsban, a Dél-Alföldön a városoktól messzebb). Egy ekkora lefedettségű adónak, mint minden kultúraformálónak, a közizlést pozitívan alakítani kellett volna, és nem lefelé nivellálnia. Nagy felelősségük volt, és ezzel durván visszaéltek. Miért van az, hogy máshol a kereskedelmi országos adók színvonalas zenét adnak pl. Kronehit Ausztriában, Jemné Melodie, Radio Okey Szlovákiában, Radio Europa Fm Romániában, frissek, progresszívak, de a régebbi zenékben se ugyanazt a 30 számot adják.

Danubius.
Szerintem a mai 30-asok közül szinte mindenki a Danubiust hallgatta a 80-as évek végén, ahol lehetett persze. Nagyon szinvonalas volt, az Antenne Austriával közös frekvencián adtak, másodpercre leadtak minden számot, pontosan betartották a hírek idejét stb, az Ö3 most is ilyen. Ki nem emlékezne Kajárik Andrea Tini Kívánságműsorára, Rónayra, Búza Sanyira (őt szegényt sokan nem szerették, kommerszsége miatt). Aztán szépen ellaposodott ez az adó, a helyi rádiók mindenütt jobban alkalmazkodtak a hallgatók változó igényeihez. Ez a Danubius nem fog hiányozni. A műsorvezetők elköszönése viszont korrekt volt, mint hallgató, kicsit meg is hatódtam, de ez a régi Danubiusnak szólt. Külön szép volt, ahogy sok sikert kívántak a helyükbe lépő Class FM-nek. Így kell.

Azért van néhány kérdés.

Mi lett a Rise FM-el? Mi volt ez a kettős sugárzás a Pont FM-el?
Hova lett a DeeJay, és ha megszűnt, miért nem indult el a helyén a frekvenciát állítólag megnyert Katolikus Rádió?
Akik most politikai mutyit emlegetnek, hol voltak akkor, mikor a Hungária Rádió elnyerte anno a frekvenciát, a Juventus meg nem? Mint ahogy most sem. Hol voltak, vagy miért kárörvendtek, amikor a Pannon Rádiót megszüntették, mondva csinált politikai okokkal. Most nincs egy csak magyar zenét játszó rádió az egész országban. A szlovákoknál bezzeg ott van országosan a csak szlovák zenét adó Rádio Hey. Rockzenei adó sincs. A piacok alakítják az igényeket, nem pedig fordítva, pedig úgy kéne. A politika erősen beleszól a dolgokba. Az egész álszent. Pl, az Szdsz-es delegált nem szavazott, közben meg a teljesen liberális RádioCafé tulajdonosi köre kapta meg a nagyobb lefedettségű frekvenciát. Ha ott is urbánus rádiót csinálnak majd, óriásit buknak. Az ország ugyanis nem az, és nem is liberális. Ha megpróbálják azzá tenni, pláne az idősebbek által hallgatott Sláger helyén, elsöpri őket a népharag. Budapesten elfér a Café, a zenei kínálata talán a legfrissebb, de az ideológiai körítés (Hajós és a többiek) sokaknál kivernék a biztosítékot, ha csak ezt tudnák fogni. A liberálisok erőszakossága visszafelé sülhet el.
Ne tévesszen meg senkit, hogy a Petőfi hallgatottsága megnőtt a váltás után, ők kinyitottak egy ablakot, de csak egy irányba. Kétségkívül jobbak lettek, de azért így egysíkúak. Valahogy úgy érzem, olyan mozgások lehetnek a háttérben, hogy a Petőfis mostani zenék a tavaszi választás után a Neo-ra vándorolnak majd. Mindig átmentik magukat. Ezzel csak a hallgatók járnak rosszul, ugyanis nem csak Péterfy Borinak vannak jó számai, hanem az Ismerős Arcoknak is. A hallgatónak joga van mindent meghallgatni, ettől nem esik szét a rádió. Túlpolitizált világban élünk, ne áltassuk magunkat. Akkor lenne jó a Petőfi, ha ad 1. nem emerkettő lenne, ad 2. mondjuk a műsorban a HS7 után a Kárpátia jönne, utána meg a U2. Aki most a szívéhez kap, gondoljon bele, milyen szánalmas politikai, ideológiai csordákba tartozva csak mások által diktált toposzokra bólogatni, ahelyett, hogy felelős, önálló, nyitott emberként a fülét hegyezné. Az új kereskedelmi adóktól is várjuk el a szélesre tárt zenei spektrumot!
Belehallgatva, ez a Class FM egész jó, a Csiszárral csak jól jártak, én értelmes, tehetséges műsorvezetőnek tartom, a Digisport-on is jók a stúdióbeszélgetései. A Neo-t meg majd meglátjuk.
Ja, meg ha a Sláger a Roxy helyén indul újra, az csak két dolgot jelenthet. 1. A fiataloknak nem lesz house-zenét sugárzó adójuk, mivel már Rise sincs. 2. Egyértelmű politikai befolyásgyakorlás, mivel a Roxy mögött álló üzleti csoportok jóban vannak a szocikkal (lásd index és mások idevágó tényfeltáró cikkei), illetve a Sláger sem áll messze tőlük, (cikkek szintén), akkor itt csak annyi történne, hogy a választások előtti szoci ideológiai kampány kedvéért beáldoznák a Roxy-t, hogy Budapesten ráerősíthessenek. Ez lenne a legundorítóbb a magyar médiatörténetben, és megmutatná, hogy a hatalmi csoportok számára a hatalom megőrzése a lényeg, a hallgató csak egy manipulálandó tömeg, az ő ízlése pedig le van ejtve, legyen az bármilyen. Ne legyen így, meg ha így lesz, na akkor kell majd lázadni! Mindenkinek.

Köszönöm a figyelmet, Dienes Áron