Regisztráció Blogot indítok
Adatok
takaroska

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy szóra Kivételezettek-e? I. 2012.10.20 23:12:28
A köztisztviselők bérhelyzete 2012-ben Egy kis statisztika A Központi Statisztikai Hivatal október 18.-i gyorstájékoztatójának adatai szerint ma Magyarországon a bruttó átlagbér 220 500 forint az idei év január és augusztus közötti adatai alapján. A versenyszférában…..
Az Embertelen felsőoktatás című posztra rendkívűl sok -nagyon gyenge poénnal élve- riposzt érkezett. A beküldött levelek közül Erikét közöljük most, demonstrálandó, hogy nem lehet minden szakot otthonról elvégezni, van ahol nagyon komolyan veszik a hallgatók részvételét,…..
Az iskolai életbe gyakran ok nélkül beavatkozó szülők megnehezítik mindennapjainkat. Ildi egy nagyon érdekes taktikát oszt meg velünk, hogyan lehet megelőzni azt, hogy a gyerek otthon felnagyítva az órán történteket, arra késztesse a szülőt, hogy másnap személyesen, vagy…..
A szülők pályalkalmassági vizsgálatot szeretnének bevezettetni a gyermekekre veszélyes pedagógusok kiszűrésére, amit Pixie levelében legalábbis véleményesnek gondol. Kit érintene ez a vizsgálat és milyen következménye lenne? Amíg ezek a kérdések tisztázatlanok, addig csak a…..
takaroska 2009.11.19 10:19:19
@Krajcs: "Ha valaki tényleg totálisan alkalmatlan, azt kidobja magából a rendszer magától is, gondolom."
Úgy tűnik rosszul gondolod. A rendszerbe nincs beépítve az alkalmasság vizsgálata. Tudomásom szerint csak az üzemorvosi vizsgálatot végző orvos adhat papírt arról, hogy nem alkalmas a tanár munkavégzésre - mint munkavállaló.. Kompetenciákat persze nem vizsgál, max. a vérnyomást méri meg, meg megkérdi van-e panasz.

Igen, jó lenne kirakni a nem tanárnak valókat az iskolákból, de mivel a munkaerőpiaci helyzet olyan amilyen, a közeljövőben ez nem várható.