Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BKrisz

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1. Egy ország értéke mérhető, kimutatható, csökkenhet és nőhet. 2. Ezt az értéket nemzetközileg elfogadott mérce szerint érdemes mérni. Lehet szuverén nemzeti mérce szerint is, de nem érdemes. Magyarországhoz képest Magyarország mindig lesz, amiben jól teljesít. Hollandiához…..
BKrisz 2013.11.25 11:53:20
@leponex:
Lakástámogatási rendszer bevezetése? 2002-ben ellenzékből Medgyessy 100 napos programjának a megszavazása?
Hosszan mondjam vagy röviden? Hosszan: a blogban. Röviden: az értékteremtés fogalmát. (Nem a közgazdasági hozzáadott értékről beszélek, amit persze nagyon is jól ismernek és 27%-kal adóztatnak, hanem az ennek hátterében lévő értékteremtési képességről és értékteremtő…..
BKrisz 2013.11.11 13:45:46
@Blogger Géza:
Veszélyes elegy, mikor a tájékozatlanság túlzott magabiztossággal találkozik. Megpróbálom eloszlatni a ködöt anélkül, hogy belefetrengenék ebbe.

Szó sem volt adóékről, azt ne keverd ide, a munkáltató terheiről beszéltem, és te is arról próbáltál, mivel arra reagáltál. Az SZJA változás következtében a dolgozóknak járó bruttó bér összetételének aránya elmozdult, ezért vihetsz haza több nettó fizetést te is és ezért van sokkal kevesebb SZJA bevétel. A bruttó bér után a cégek által fizetendő adóterhek az elmúlt években növekedtek, ezzel még tovább terhelve, sajtolva a vállalkozásokat.
BKrisz 2013.11.11 20:25:38
@Blogger Géza:
Ja hogy most jön az agresszivitás és hazugozás érvek helyett? Téged ezekszerint az olyan apróságok, mint a tények, nem nagyon zavarnak, ugye? Fejlessz némi vitakultúrát, ne keverd össze-vissza a fogalmakat, vmint legalább minimális mértékben tájékozódj arról, amiről vitázni próbálsz, mert ezt az ostoba arroganciát még olvasni is kellemetlen.
BKrisz 2013.11.11 22:33:21
@Blogger Géza:
Azt állítottad, hogy jelentősen csökkent az élőmunkára rakódó adóteher, meg belekeverted az SZJA-t és az adóéket, ami nettó hülyeség, meg kb. az alma és a körte összehasonlítása. Ezzel szemben az általad is említett elvárt béremelés növelte a terheket, amivel az adójóváírás kivezetésének hatását próbálta meg az állam a vállalatokra lőcsölni.
A mulatós zene, meg rap után Fekete Pákó már világzenében utazik. A falunapok sörpadokból összetákolt színpadai helyett szívesebben haknizna nemzetközi fesztiválok nagyszínpadán.             – Az új számom merőben más lesz, mint az eddigiek,…..
Egy képregényrajongónak lehetetlen a kedvére tenni. Ha nem készül film a kedvenc karakteréről, az baj – milyen dolog már, hogy tele van minden Batmannel meg X-Mennel, és sehol egy Wonder Woman/Flash/Dr. Strange-mozi? Ha pedig mégis készül? Na, akkor aztán Isten meg az Ördög óvja…..
BKrisz 2013.06.24 16:41:27
@Rusznyák Csaba:
Az utolsó előtti bekezdésben lévő "fajpusztító" dolog apropóját nem értem, hiszen vhol elhangzik a filmben, hogy n+1 darab ilyen felderítő hajó járta az űrt lakható bolygókat keresve, ergo ez csak egy a többi fellelhető közül. Plusz Zod és kompániájáról is az hangzott el, hogy több bolygót meglátogatva szedték össze a szükséges dolgokat a lomok közül, szóval annyira azért nem tűnik az a faj kipusztítottnak.
Nem mellesleg a többivel egyetértek.
BKrisz 2013.06.24 16:50:11
@Rusznyák Csaba:
Egyébként nem, de nem is arra gondolok, hanem a felderítő hajón lévő kryptoni-keltetőkről, amikre leánykori nevükön talán genezis-kamraként hivatkoztak.
Vastagbőr Nem értik 2012.12.13 14:51:00
A legszomorúbb ebben a felsőoktatási "reformban" hogy a döntéshozók (szokás szerint) szándékosan vagy alapból egyszerre hülyék és cinikusak, össze-vissza hazudoznak és halvány fogalmuk sincs, hogy miért is fontos a felsőoktatás a fiataloknak. Ennél még az is jobb lenne, ha…..
BKrisz 2012.12.13 16:31:57
@Rufus78:
Mindezek felett persze új fogalmakat is alkotnak ezzel, úgymint a "diákhitel miatti munkanélküli", vagy a "diákhitel miatti munkaerőpiaci diszkrimináció", ill. a "diákhitel miatti fekete munkaerő".
Hacsak a törlesztő teljes összege nem lesz levonható a munkavállaló után fizetett adóból, akkor egész egyszerűen nem éri meg majd őket alkalmazni. Így is bele van már kódolva az adórendszerünkbe a finanszírozhatatlanság, így is a munka utáni adók folytogatják a legjobban a cégeket, nosza, most úgy tűnik kapnak még. Vagy juttatás lesz a nettó bér terhére? Sehogy sem néz ki jól.
Bármelyik oldalról nézem ez a dolog csak egy irányba tudja kiegyensúlyozni magát, mégpedig lefelé minden tekintetben, a cégek még tovább sajtolásában, ezzel a gazdasági teljesítmény csökkenésében, diplomások számának csökkenésében, stb.
BKrisz 2012.12.13 16:49:30
@Enrico72:
Értem én, hogy erre ezt a kommunikációs panelt kell felhasználni, de a probléma ott van, hogy végtére ha nem lesz teljes egészében levonható a törlesztő a fizetett adóból, akkor a cégeknek ismét többet kell fizetniük, mint most, ami újabb bújtatott adóemelést jelent, ami pedig ismét tovább fékezi a gazdaságot. Másik probléma, hogy a cégeknek így ugyanazon bér után többet kell kifizetniük a diákhiteles munkavállalók után, mint a nem diákhitelesek után. Ez sima diszkriminációt eredményez majd. Azt meg remélem nem kell ecsetelnem, hogy a fenti két dolog valójában miért rossz akár gazdasági, akár egyéni szinten.
Erre találjatok ki vmi jó választ kérlek.
Vastagbőr A törvény ingatag 2012.12.11 09:01:00
Aprócska történet, de benne van az egész kormányzás. A kormány 2011. december végén fogadta el a leginkább a Barroso-levél miatt ismert, ún. stabilitási törvényt, ami többek között kimondja (47.§ (6) bekezdés), hogy 2013-2015 között a költségvetési hiány nem lehet nagyobb…..
BKrisz 2012.12.11 16:07:17
@Vidéki:
Olyannyira ismerősek voltak az ebben a kommentben használt fordulatok, hogy nem restelltem ráuszítani a googlet a következő mondatra: "Ettől lesz olyan fekete, gondolataiknak menete."
Nem igazán tartom életszerűnek azt, hogy vki ugyanazokkal az érvekkel, fordulatokkal viaskodik hónapokon át (okt.-dec.) a legkülönbözőbb cikkek, blogok fórumaiban, hacsak nem hivatásszerűen teszi azt. Nem mellesleg olyan amatőr módon, hogy egyazon blogon ellövi ugyanazt a puskaport kétszer egy hónapon belül (vastagbor.blog.hu/2012/11/16/meg_90_milliard).

Ilyen módon teljesen nyilvánvaló, hogy ezek sima kommunikációs panelek, amiknek alaposabb átdolgozására mégcsak a fáradtságot sem veszik. Inkább fordítanának nagyobb figyelmet erre, mint a stílusidegen klasszikus műveltségből hozott izzadtságszagú hasonlatok és példák a hozzászólásokba való beletuszkolására, ha már próbálnak a kommunikációs osztályok haladni a korral. Tiszta amatőrizmus ezen a fronton is.
BKrisz 2012.12.11 16:42:36
@Rufus78:
Azért a "ritka madár" erős túlzás, mert ha így lenne, akkor nem ugrott volna be, hogy már láttam ugyanezt korábban. :) Főként csak olvasok, ezért nyilván nem új számomra sem a jelenség, csak most elég egyértelmű bizonyítékát adta.
Ennek ellenére mindezek tudatában sokan képesek leállni vele vitatkozni, ami azért valljuk be olyan, mintha vki egy politikai pártplakát előtt állva próbálna érvelni annak, azzal a különbséggel, hogy míg az egyiket megfizetik, addig a másikat nem valószínű. ;)
Biztos sokan összefutottatok már vele, de ezt a képet érdemes többször is megnézni. A Kreatív Online cikke itt elolvasható. A magam részéről csak a Közgépről szólnék pár szót ennek a beszédes képnek, és a Top2 Simicska-Nyerges páros kapcsán. Nem azt, hogy ismét egy…..
BKrisz 2012.07.10 16:36:30
@wmiki:
Na itt a tökéletes példája a szűk látókörnek, mikor óriás mértékű naivitással és arroganciával jár kéz a kézben. Nem úgy szoktak "kivéreztetni" egy céget, hogy eladják az ingóságaikat, meg elviszik azt, ami mozdítható, bár mindenképp beszédes ha vkinek csak ez a megélhetési betörő-módi jut az eszébe. Az eredmény alakulását elnézve akár be is számlázhattak, azokat ki is fizethették, kitalicskázva legalább annyi pénzt, mint az éves veszteség plusz az előző évi nyereség...
Egészen felháborító az a szakmaiatlanság, amellyel a magyar média kezeli az egyik legfontosabb gazdasági kérdést, tudniillik, hogy mekkora volt az államháztartás hiánya 2011-ben. Az egy dolog, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium történelmi sikerként állítja be a 4,3%-os GDP…..
BKrisz 2012.04.07 10:33:05
@high up!:
Házi feladat: Számold ki, hogy mennyi lenne az a 80% most, ha nem lett volna betörlesztve a magánnyugdíjpénztári vagyon...
BKrisz 2012.04.07 10:36:44
@ccactus:
Pontosan, a fent említett október-november-decemberi kiadásstop ezért lehetne szintúgy módosító tétel.
Az állam azzal tud költségvetést módosítgatni, hogy nem fizet a szállítóinak, amit meg is tett.
Vastagbőr Compliance a MÁV-nál 2012.02.14 10:01:00
Mindig nagyon örülünk, ha valami fincsi belsős anyagot küldenek az olvasók. Most épp ezt a csodát kaptam, ráadásul papíralapon (köszikösziköszi még1x!!!), így már megy is a kincsesdobozomba. Ott a helye, nézzétek csak:    Minden szép, minden jó, hitelesség,…..
BKrisz 2012.02.14 17:07:12
@laspalmas:
Ahogy írták korábban néhányan, ilyesmi tényleg általános dolog a külföldi tulajdonú cégeknél, méginkább azoknál ahol az anya esetleg tőzsdei cég. Azonban arra még nem jöttek rá, illetve abszolút nem is foglalkoztak vele, hogy egy kontinentális jogrendszerű országban baromira de nincs szükség egy ilyen angolszász "találmányra", lévén az ebben szerepeltetett lényeges dolgok javarészt benne vannak a törvényeinkben (nem beszélve pl. a SOX-os baromságról, aki ismeri tudja miről beszélek).
Szóval a dolognak az igazi pikantériája inkább az, hogy mi a franc szüksége van ilyesmire egy állami cégnek? Átvették, mert ez sikkes? És ezután jön a "mennyibe is került" című kérdés.
Szegény Gyurinak megint sikerült jól időzítenie ... Tegnap jelent meg a Heti Válaszban a cikke, amelyben saját farkát nyalja fényesre, gerinc nélkül természetesen könnyű: "Nincs más példa arra a 2008-as válságban és utána, hogy egy ország ilyen gyors…..
BKrisz 2011.11.25 12:05:16
@Enrico72:
Te csak "trollkodsz" az ilyen jellegű kérdésekkel vagy így szeretnél felvilágosítást szerezni önfejlesztés vagy google-ezés helyett azokról a dolgokról, amikhez nem értesz?
A magas kamat okozta magasabb nyereség-remény hivatott ellensúlyozni a nagyobb kockázatot, ez amolyan pénzügyi alapismeretek legalsó fok. Na pont ez a szintű hozzánemértés okozhatta a magyar emberek deviza-kitettségét...
Elfogadta a kormány az átdolgozott verzióját a Munka Törvénykönyvének, ami azt jelenti, hogy drasztikus változások nem várhatóak a tervezetben. Először idézném a PR-részleget, Czomba és Giro-Szász duó előadásában: "Az új Munka törvénykönyve segít abban, hogy…..
Az  MNYP vagyon egy részének (1345 milliárd Ft) júniusi bevonása óta eltelt 3 hónap alatt a kormány 2000 (két ezer) milliárd (!) forinttal növelte a központi költségvetés nettó adósságát. 3 millió ember 12 évnyi megtakarítása vált ezzel semmivé és ért az…..
Schmitt Pál kérte, a Fidesz frakció kitalálta, Orbán Viktor megcsinálja. Gyönyörű a koreográfia és sokan jól is fognak jáni. Ha a Fidesz frakció a jelenlegi formájában fogadja el a devizahitelek kiváltásával kapcsolatos előterjesztést, akkor egyben megszavaz magának közel 350…..