Regisztráció Blogot indítok
Adatok
grzesiu

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régóta téma Írországban, és az összes nyugat-európai Eb-résztvevőnél a lengyel és ukrán utak állapota. Mi, akik 2004-ben végigdöcögtünk a Csanádapáca–Medgyesbodzás közötti úton, csak nevetünk a finnyás nyugatiakon.Ez a videó mégis említést érdemel. Ez nem egy…..
grzesiu 2012.05.23 14:49:01
@Leadfoot:
A válasz nem. Nem is védem őket. Térjünk vissza a kérdésre az év végén (jelen állás szerint a nagy többség akkorra talán kész lesz). :)
Krakkó és Radom között csak gyorsforgalmi lesz, és azok még lassabban épülnek (sőt, egy részüket le is állították pénzhiány miatt).
Viszont, azt is látni kell, hogy nincs olyan államadósságuk, mint nekünk.
grzesiu 2012.05.23 15:02:10
@Leadfoot: Ok. Deal :)
Igen, a kínaiakkal nagyot szívtak. Most más útépítők is mennek csődbe odaát, mert mind aláajánlottak. Az autópálya-építés történet összefoglalója: készen nem lesznek időben, de legalább valamikor elkészülnek :)
Magam is biciklis lennék, így alapjában véve örülök, hogy a Tisztelt Ház hat prominens tagja ma reggel kerékpárral indult munkába Debrecenből és Karcagról egy kijelölt miniszter is.Mint adófizető állampolgár többszörösen is örülhetek, e hat derék férfiú…..
Elméletnek nem rossz. A napokban a szörnyű tragédiát követően sokan megfogalmazták a jegyzetet készítő blogokban, hogy nagyon gyanús a történet. Elképzelhetetlennek tartanánk, hogy egy állam a vezetőinek felét egyetlen szörnyű katasztrófában veszítse el. Olyan…..
Hát ez egyre viccesebb ... Lendvai a Nagy Kiprintelt Kuruclobogtató Nemzetközi Sajtótájékoztató után beszopta, mert ma meg pont ők buktak le. És egy dolog Kubatov "hencegését" hallani, és egy másik dolog az MSZP-s online adatbázist működés közben látni. A videón…..
grzesiu 2010.04.08 23:53:28
@denever: Az biztos, hogy az apache configját átállították, hogy ne mutassa a fájlokat pl. az img mappában. Így nem lehet bizonyítani egyből, hogy azok az oldalon a design elemek, mint a videóban.
Amúgy php-t használnak a srácok.
grzesiu 2010.04.09 00:16:30
@Lone Wolf: Nem. Ez a tipikus apache hibaüzenet, ha egy mappának az indexét kéred le, de az nincs engedélyezve a configban (eddig volt). Kikapcsolták, hogy ne lehessen megnézni, milyen képek fájlok vannak a mappákban (pl. a képek az img-be). Aztán még az index.php-t átnevezték/chmod-olták/törölték, így mivel a crm.mszp.hu alapból az index.php-t hívná be, de az nem elérhető, kapod a 403-at. A VirtualHost törlését erősen kétlem, ugyanis a képeket még mindig látni.
Persze simán előfordulhat, hogy gyorsan átnyomták egy biztos IP-re, másik (al)domainre az alkalmazást, onnan tolják majd a választásokat, ezt meg a délutánig átírják (és/vagy módosítják az adatbázist), hogy legyen mit mutogatni.
Eltelt huszonnégy óra a Fidesz pártigazgatója által elmondottak első részletének nyilvánosságra kerülés óta. Tegnap úgy fogalmaztam: „az játssza majd a legfontosabb szerepet, hogy a következő órákban mi történik. Hogyan reagálnak a politikai ellenfelek, mennyire képesek…..
grzesiu 2010.04.08 21:28:55
@Valahol Máshol: Ez nem egészen így van. Még webfejlesztéssel foglalkozó cégek is használnak más oldalhoz tartozó tanúsítványt (tárhelyszolgáltatók is phpmyadmin eléréshez, stb.). Tudom, mert ez a munkám.
Ez csak azért van, mert a tanúsítvány vásárlása drága, és a biztonságos kapcsolathoz elég így is. Gondolom nem is szánták nyilvánosnak a webcímet. LOL. Az mszp szimpatizánsoknak meg tök mindegy, hogy FF-ben elfogadják-e a tanúsítványt hitelesnek, vagy nem. Nem az mszp oldalát nyitották meg?
grzesiu 2010.04.08 21:52:54
@Valahol Máshol: Tanúsítványt meg nem vásárolni, nem azt feltölteni (amit kéne) lehet egyszerű lustaság, vagy hiba (pl. több domaint szolgál ki a szerver és ide véletlenül rossz tanúsítványt linkeltek be). Ez egy ilyen oldal hitelességét nem befolyásolja semmiben.
Azt meg mindenki meg tudja maga nézni, honnan van ez a tanúsítvány, de az messzebbre vezet.
Tegnap este a Filmszemlén voltam, ahol egy „bájos” díjátadás részese lehettem (aki felnyakkendőzött politológust szeretne látni, kattintson ide), de időnként azért a kommentekbe is beleolvasgattam. Mindig meglep, hogy amikor a Jobbik szóba kerül, hirtelen megszaporodnak a…..
grzesiu 2010.02.09 23:04:14
@gauche caviar:
"ugyan nem én vagyok megszólítva csak vicces látni a jobbik azon retorikáját, hogy amíg ők szórják az ilyen "hazaáruló" "mocskos bűnöző" "gyerekgyilkos" meg "mikor indulnak a vonatok" petárdákat, addig mostanság már hogy kikérik maguknak ha valaki megjegyzi az egyértelműt: a jobbik nem a művelt emberfőkből tölti fel a párttagságát."

Kikérem magamnak. Nem vagyok Jobbikos, és nem is leszek. És nem is beszéltem az ő nevükben.
Csak annyit szerettem volna megjegyezni, hogy igenis művelt emberek is szavaznak rájuk (műveletlenek is, de őket sem szép lebunkózni - félre vannak vezetve és kész). Ja meg a stílus, de az nem csak itt (kellene) legyen elvárás.
grzesiu 2010.02.09 23:10:15
@El Topo (Sgt. Elias): Ok, rendben egyezzünk meg abban, hogy te más következtetést vonsz le. A dolog lényegében (a Jobbik károssága) megegyezhetünk.
Soha nem gondoltam volna, hogy ezen a blogon saját történetemről is írni fogok. Soha nem gondoltam volna, hogy ez a történet rólam is szól. Figyelni szerettem volna, nem előtérbe tolakodni. Valahogy most mégis ez történt. Ráadásul ennek a 24 órának a története – bár tudom,…..
grzesiu 2009.12.14 15:03:29
Egy kicsit részletesebb információ a rendőrségi sajtótájékoztatóról:
www.mno.hu/portal/682574

"A BKV-ügyek vizsgálata során nemcsak a szerződéseket megkötő, illetve a végkielégítéseket megítélő személyek esetleges felelősségét vizsgálja a rendőrség, hanem az általános felelősség körét is ... A nyomozásoknak gyanúsítottja még nincs. ... A nyomozás folyamatáról szólva Bodnár Zsolt azt mondta: azt vizsgálják, hogy a szerződések mögött volt-e valós teljesítmény, indokolt volt-e azok megkötése, továbbá értékarányban állt-e az elvégzett munka, a kifizetett összeg a szerződésekben foglaltakkal.

A felelősség kérdésével kapcsolatban kiemelte: messze áll a rendőrség attól, hogy bárkit is megnevezzen felelősként, de az már látszik, hogy az egyes szerződéseknél a szakterület vezetője volt az, aki megrendelőként lépett fel. Az aláírókon túl azonban a rendszer sajátossága miatt az általános felelősséget is vizsgálni kell."

Nekem ebből viszont úgy tűnik, hogy aki várhatólag felelőségre lesz vonva az az, aki a szerződéseket a BKV részéről megkötötte (tehát olyat rendelt meg közpénzből, amire "nem volt szükség").
Amúgy ha egyéb dolgot nem feltételezünk, tényleg nehezen érthető, hogy miért lenne felelőségrevonható egy szolgáltató. Ha bemegyek egy üzletbe és veszek valamit, akkor se kérdezi senki, hogy arra nekem tényleg szükségem van-e. Viszont otthon a feleségemtől lehet hogy kapok (jogosan)...
 In God We Trust (egy méretes demokrácia nemzeti mottója)  Az Indexen olvastam először Orbán legújabb alkotmányügyi fejtegetéseiről. A portál Fidesz-ügyi szakírója által írt cikk műfaját illetően kétségeim vannak: véleményes hírt sikerült írnia, a konkrét…..
A hétvégi, sajóbábonyi incidens  során hangzott el a következő nyilatkozat:„A megyei rendőrség szóvivője azt mondta: a vasárnapi események miatt csak "helyieket" vettek őrizetbe. Rajtuk kívül még 3 embert gyanúsítanak kisebb bűncselekményekkel. Ők is, mind…..