Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TASER

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szeretnénk meghívni a lemilblog olvasóközönségét egy virtuális kerekasztal-beszélgetésre a következő vitaindító bekezdésekkel. Szeptember eleje óta a biztonságpolitikai előrejelzésekkel foglalkozó szakműhelyek mindegyike megpróbálta már legalább egyszer eltalálni a leendő…..
TASER 2009.11.19 21:46:02
@tiboru:
Köszönöm :)
TASER 2009.11.20 18:28:16
@Vérnűsző Barom:

Ha "járhatatlan az mindenki számára járhatatlan legyen az kecskepásztor vagy kereskedő.
Ha már valaki el tud ott menni az nem járhatatlan.
Más kérdés, ha csak katonai erő számára járhatatlan terület :)

Mi az milstory?
TASER 2009.11.20 18:31:55
Közkívánatra itt van a pisztáciás történet.

A hijra után1429 ben sürgős értesítés futott be az unatkozó ISAF erők egyik központjába. A hír szerint erős tálib harccsoportok támadják az afgán határőrség egységeit. A testvéri baráti együttműködés jegyében az éppen lokális ISAF erők gyorsan összedobnak egy QRF –t ( kvik reakciós csoportot) és megindulnak a hegyek irányába, hogy harcérintkezésbe fogjanak a gaz talibánokkal. Legnagyobb meglepetésükre az addig barátságos vidéki lakosság egyre ellenségesebben viselkedik velük, akadályozzák a mozgásukat, dobálják a kocsikat, és eltorlaszolják a hidakat.
Ebben az esetben két megoldás kínálkozik. 1.0 verz. lebombázunk mindenkit a földig , 2.0 verz. összerántjuk a sura vezetőit és erősen érdeklődünk arról mi a fene is folyik itten.
Szerencsére a spanyol parancsnoknak ez a megoldás jut az eszébe és a helyi jirgában a földön ülve hallgatja az aggok panaszát. Kisvártatva nagyon megörül hogy nem tárgyaló asztalnál ülnek, mert leesne a székről.
A sura vezetői előadják azt a közismert tényt, hogy itt mindenki a pisztáciából él. Nagyjából egyszerre érik be és ezzel nagyjából egyszerre indulnak el az iráni piacra már pár ezer éve. Eddig nem is volt ezzel gond, de ebben az évben a helyi határőrök rajtuk ütöttek és az utolsó kosárig elvitték a pisztáciát. Ezzel kvázi éhhalálra ítélték a környék lakosságát akinek nincs más bevételi forrása.
Szomorúan hazafelé baktató helyiek előtt nemsokára megjelenik a helyi tálib erős ember is a csapatával, hogy beszedje a pisztácia bevétele után neki jogosan járó adót. Neki elpanaszolják a történetet, mire ő első felháborodásában megtámadja a határőröket, és pár napos harc után visszafoglalja a pisztáciát amit oda ad a falusiaknak bajlódjanak ők az értékesítéssel, neki csak a százalék kell.
Ennek a támadásnak a híre jut el az ISAF-hez ( erre indult el ugye QRF)
Persze ezért háborodnak fel a falusiak, hogy az ISAF meg jön megsegíteni a rablókat határőröket
.Miután a helyzet tisztázódik a QRF folytatja az útját a határőr állomások felé most már abból a célból, hogy elfogja és felelősségre vonja őket. Természetesen nem talál senkit, ugyanis a határőrök idő közben átállnak az őket addig támadó tálibokhoz kocsistól fegyverestül mindenestül.
Röviden ennyi.
Percre pontosan két évvel ezelőtt jelent meg a lemilblog első, bevezetőnek és bemutatkozásnak szánt posztja, amelyben elvittük a balhét és bevallottuk, mit is akarunk csinálni. Úgy érezzük, sikerült...   A szülinapi emlékposzt akár itt abbahagyható lenne, hiszen minden…..