Regisztráció Blogot indítok
Adatok
spermwhale

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
...helyett a Toy Story 3. A találatot Csiki küldte 2011. augusztusban, és azt írja, hogy "újra jelentkezik", tehát biztos ő is régi jó beküldő, meg Leiter Jakab Legjobb Kuncsaftja, meg hasonlók, de sajnos ezeket nem nagyon tudom fejből. A megfelelő nemesi címet tehát…..
Az elveszett jelkép már volt, de most pedestrian egy újabb félrefordítást küldött belőle:A kereső szerint nem volt még a blogon a "grandfather clock" kifejezés. Ez ugye az álló ingaóra magyarul.Azt már megszoktam, hogy a fansubokban rendszeresen "nagypapa óra",…..
spermwhale 2010.05.27 10:27:15
@armitage: zseniális megállapítás, miszerint fordításra szükség van. Én csak azt jegyeztem meg, hogy azokat a szerzőket olvasd magyarul, akiknek nem beszéled a nyelvét. Az angol esetében 20 éve nem olvastam fordítást - bárki, bármilyen igényesen csinálta is, az már nem az a mű. Ráadásul eredetiben könnyebben, gyorsabban és olcsóbban be tudsz szerezni szinte bármit, ami fordításban éppen nem elérhető. Bosszankodhatsz eleget a tv és film tévedéseken.

@pocak: nem, nem kérheted. Mi vagy te? Önkéntes mérvadó? Ha Jakabnak nem tetszik, majd törli. A "marha" manapság már nem túl erős kifejezés, viszont bír egy már-már régies bájjal.
Drága Jobbik-szavazók, itt az alkalom, amire vártatok! Ide küldjétek a retket, ne a Subbára! Csak el ne felejtsétek, hogy pártotok hivatalosan nem rasszista, így az „A büdös kurva anyádat te rohadt cigány kurva!!!! Falhoz kellett volna baszni amikor születtél vagy egy nagy…..
spermwhale 2010.05.17 17:14:44
A '80-as évek végén sorra jelentek meg a tanulmányok az Egyesült Államok növekvő bűnügyi statisztikáiról, a jóslatok mindent elborító erőszakról szóltak és nem is kérdőjelezte meg senki ezeket az előrejelzéseket. És mi történt? Az elmúlt tíz évben folyamatosan javulnak a statisztikák. Az ok pedig egyszerű: a legtöbb államban legalizálták, illetve egyszerűbbé tették az abortuszt. Ez azzal járt, hogy csökkent a potenciális elkövetőknek a száma, mert meg sem születtek. Az eleve hátrányos helyzetű - sokszor drogos anyukával-apukával rendelkező - gyerekek ugyanis megfelelő társadalmi támogatottság híján könnyebben válhatnak elkövetővé. Ezzel szemben mi történt-történik Magyarországon? A hátrányos helyzetű, szegénységben élő, iskolázatlan réteg számára szinte az egyetlen jövedelem forrás a szociális segély és a családi pótlék. Minél több gyerek, annál több pénz. Megélhetési szükségszerűséggé vált a folyamatos szülés és ezáltal a szegénység, a hátrányos helyzet folyamatos, bővített újratermelése is! Azokban a régiókban, ahol koncentráltan van jelen ez a folyamat - lásd Miskolc, Ózd, stb. - a jövőben hatványozottan számolhatunk a hasonló bűncselekmények számának növekedésével pusztán azért, mert több veszélyeztetett, kallódó, bandákba verődő gyerek nő fel. Az is tény sajnos, hogy az érintett rétegben az egész népességhez viszonyított arányuknál lényegesen nagyobb százalékban képviseltetik magukat a romák és ezért látszik az alapvetően nem "cigány kérdés" annak, mint ahogy az USA-ban sem a "néger és latin bűnözés" visszaszorulásáról van szó. A probléma gyökere tehát az alapjaiban elhibázott és sürgős korrekcióra szoruló szociális rendszer! Ez a szociális rendszer az, amely így öngerjesztő módon exponenciálisan növeli az erőszakos vagyonelleni bűncselekmények számát, terheli saját magát, az egészségügyi- és nyugdíjrendszert és ebbe fog belerokkanni az egész magyar gazdaság, ha még nem rokkant bele. A többi csak elegáns szócséplés.
Ákos szép találata:No, ez a CSI tényleg tömör gyönyör. Ma éppen a NY-i szériát nézem. Egy nem sikerült gépeltérítés és egy lelőtt légi marshall körül forog a történet. És akkor elhangzik a következő mondat:"...lelőtték egy sivatagi sassal, ami előtte a te kezedben…..
Lehetne még bízni benne aztán, hogy kis híján hét év várakozás után dobbant a családjától, akikről aztán hallani sem akar? Nekem nincs elviselhetetlen hiányom így másfél év után, de mindenképp jobb lenne, ha ő lenne itt, és nem más nő, mert hogyan nézzek eztán a gyerekeim…..