Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SanMarco

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van még hirdetés bőven, nézzük a második - szintén kanadai - gyöngyszemet! Idő utazási segéd kerestetik Észak Regina, Saskatchevan Van egy tökéletesen működő időgépem. (Tudom hogy hihetetlenül hangzik, de tényleg működik.) Szükségem van egy emberre, aki segít…..
Az előző poszt végén induló indextörténeti sorozatot egy kicsit még hátrábbról indítom, közkívánatra. A kommentelők egy része - helyesen - ugyanis szó szerint a címben megfogalmazott kérdésre kereste a választ, ezt az igényt pedig nem lehet figyelmen kívül hagyni; lássuk…..
Ma délelőtt a Lánchíd Rádióban kérdeztek meg arról, hogy átválthatnak-e az internetes hírportálok ingyenesről fizetős modellre. Azoknak, akiknek még kérdés ez a dolog, elég egyszerűen lehet válaszolni azzal, hogy a fizetős modellt az elmúlt tíz évben sokan és sokféleképpen…..
SanMarco 2009.11.17 14:48:28
Okoskáim. Ha vesztek egy nagyon minimál hírportált alsó hangon, az mondjuk 3-4 újságíró, 1 szerkesztő, 1 webdesigner meg 1 programozó. Plusz 2 sales aki próbálja elnyomni a hirdetéseket meg egy vezető aki mindezt összefogja. Bérelnek valami irodaszerű lyukat, bérelnek hosting tárhelyet, sávszélességet, videohostingot meg adservert. Alsó hangon ez az egész hóbelevanc évi 60-80 millióba kerül. Plusz marketing költségvetés, ha azt akarod, hogy tudjanak is róla az olvasók. Azt mondod, tartsa el a hirdetés. Hát akár el is tarthatná, de jelenleg NEM tartja el. Az össz hirdetési költés internetre eső része a TV-k, rádiók, köztér, sőt a nyomtatott sajtó részéhez képest is nagyon kicsi még. A legnagyobbak: index, origo stb. MINIMÁLIS nyereséget tudnak produkálni, a tőkebefektetés arányos jövedelmezőségük a többi média iparághoz képest a béka s...e alatt van. többiek nullszaldó körül vagy alatta haldokolnak. Tudod mi húzza ki azokat akik megélnek? A közösségi tartalom és a technikai ötletek. Olyan hozzáadott érték amihez NEM kell újságíró, NEM kerül pénzbe a tartalom létrehozása és sokan kattintanak rá. Ez rendben is van, de ez keresztfinanszírozás. Minek csináljanak hírt, cikket drágán ha nem azzal keresik a pénzt? Előbb-utóbb valami történni fog. Vagy a hirdetési tortának kell nagyon átrendeződni a net felé, hogy tényleg képes legyen eltartani az igényesebb site-okat akik valódi minőségi olvasnivalót PUBLIKÁLNAK vagy tényleg be kell vezetni hogy fizessenek az emberek azért, ha nem Orsós Géza blogját és nem celeb híreket, hanem mondjuk egy oknyomozó riportot akarnak olvasni. Ha pedig majd letöltitek torrentről és nem fizettek érte, akkor meg majd jól tönkremennek és nem lesz más, csak az igénytelen gagyi. A TV csatornákon is ez figyelhető meg, ezért nem is szeretek TV-t nézni. Tényleg NINCS ingyen ebéd!