Regisztráció Blogot indítok
Adatok
molace

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Új MÁV blog Így is lehet 2011.05.28 03:17:00
Tegnap este a munkahelyemen a diszpécserünkkel beszélgettem, mielőtt elindult volna, hogy elérje a Nyugatiból induló vonatát. Mindjárt eszembe jutott a történetéről Tamás, akit múltkor elég jól lehúztak, mert sajnos nem küldte el már az elején a zaklatóját, s így kvázi…..
molace 2011.06.02 00:36:32
Velem is volt pár ilyen eset.

1.eset:
Keletiben, csávó végigmegy az IC-ken azzal a szöveggel, hogy lekéste az előző vonatot és elitta a jegy árát kellene neki pénz jegyre. Amikor először találkoztam vele, adtam neki (talán mert el is hittem, hogy van ilyen hülye, aki elissza a jegypénzt, végül is nagy az Isten állatkertje). Pár hét múlva megint jön ugyanaz a csávó, ugyanazzal a szöveggel. Ekkor mondtam neki, hogy kétszer ne lehetsz ilyen hülye, ebből felfogta, hogy engem már lehúzott és továbbállt. De már a kallerok is ismerik, többük már lezavarta a vonatról. Mostanában nem látom, ez betudható annak, hogy mostanában a Keletiben 4-esével járkálnak a zsaruk.

2.eset:
Szintén a Keletiben, odajön hozzám egy srác angolul (egész jól beszélte), mondta, hogy ellopták az iratait, pénzt gyűjt vonatjegyre (ez eddig hihető), ezután buktatta le magát (valszeg turistának nézett), mondta hogy szlovén (erre én magamban: hohoho lebuktál kisk*cs*g). Elmondtam neki szépen angolul, hogy: menjen el a szlovén nagykövetségre/konzulátusra ott igazolják, adnak neki ideiglenes papírokat és még pénzt is a vonatjegyre, amit majd Szlovéniában visszafizet. Továbbá mondtam neki, hogy odaviszem a rendőrökhöz, akik , ha kell elviszik a nagykövetségre. Erre (főleg az utolsó mondatra)felfogta, hogy nem tollas a hátam és lelépett.

3.eset:
Ez mondjuk a BME-n történt velem. Ugyanúgy koldus, tavaly novemberben jött oda hozzánk, hogy "most engedték ki vmilyen intézetből és nincs pénze, nem tudja hova menjen stb.", szintén adtam neki aprót (általában a nemc*gányoknak elsőre "elhiszem" a sztoriját). Pár hónap múlva megint ott kóválygott az egyetemen. Már felismertem, úgyhogy rögtön azzal kezdtem, amikor odalépett hozzám, hogy "melyik épületet/tanszéket tetszik keresni?", elkezdett hebegni-habogni, erre én tovább húztam "odakísérhetem egy biztonságishoz, ő biztos útba igazítja", ebből felfogta és tovvábment, hogy valaki mást húzzon le.

Szerintem a legjobb taktikák ezek ellen:
-abszolút kerüld a szemkontatktust!
-ha mozgásban vagy menj el mellet, mintha észre se vetted volna.
-ha állsz és felég jön, indulj el az ŐFELÉ és haladj el mellette, miközben elfordulsz
-ha ülsz akkor már gázosabb (ezek termes kocsikba ritkán "vadásznak", a fülkésekre utaznak:
ha látod, hogy jön egy ilyen:
-zárd be a fülkeajtót és fordulj el
-vagy a csukott/zárt ajtó mögül küldd el

Az idegen nyelven válaszolás is bejön (kivéve angolt, mert azt már a legtöbb ork is töri), ha van egy kiállásod, az orosz/ukrán/szerb (vagy bármilyen keleti szláv) tökéletes, mert "nehézfiúnak" nézhetnek, akinek az ő fajtájuk a fél fogára se elég.
Vagy ott vannak a skandináv nyelvek, azokról a legtöbb lejmoló, azt se tudja eszik-e vagy isszák?
A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. eredményt hirdetett a békéscsabai vasútállomás felújításának kiviteli terveire, valamint kivitelezésre irányuló közbeszerzési eljárás előkészítésére.A tenderre három pályázat érkezett, melyek közül kettő érvényes volt. A…..
Mikor még hetente jártam én is Budapestre Mezőberényből hasonló dolgokat éltem át. Igaz az kb 2-3 éve lehetett. Azt gondolná az ember, hogy azóta ha kicsit is, de változott valami. De semmi. Ha vasánap kiesik egy-két kocsi, az komoly gondokat okoz. Azt nem hiszem el, hogy nincs még x…..