Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Antal Attila

14 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
IDEA Intézet Döntött a töredék 2014.04.13 19:11:08
Antal Attila A kormánypártok által kialakított új választási rendszer lényegében 764 702 töredékszavazatot „gyártott le” a Fidesz-KDNP-nek, s ezzel plusz 6 mandátumhoz jutottak. Ez volt tehát a kétharmad záloga, méghozzá azon az áron, hogy a választási rendszerünk…..
Megint a nap hőseit ünnepli az Együtt-PM. A hősök falat másznak, a félistenek gipszszobrot gyaláznak. Itt tartanak ma az erkölcsi önbíráskodók. Köztük egykori tanítványaim, akik ma már csaknem félistenek. A Jobb Sorsa Érdemes Noémi ma Venezuela-térképeken ábrándozik. A…..
Antal Attila 2014.02.10 15:43:24
Kedves Gábor!

Ritkán szoktam kommenteli, a "trollkodás" pedig végképp távol áll tőlem!

Ugyanakkor egy felvetést engedj meg kérlek: nem érzed erkölcsileg kétségesnek, illetve oktatóhoz méltatlannak azt, hogy korábbi tanítványokat a nyilvánosság előtt "szembesítesz" olyan kérdésekkel, teljesítményekkel, amelyek véső soron az oktatási intézmény és nem a (párt)politika világához tartozó kérdések!

Ugyan mi következik abból, hogy az Egyetemről kilépett Hallgató - akinek politikai álláspontjával éppen nem értesz egyet - hajdan jól vagy éppen rosszul tudta a tételt? Megfelelt-e a tanári elvárásaidnak?
Azt gondolom, hogy a dolgokat a helyén kell kezelni és nem érdemes összekeverni a szezont a fazonnal!

Abból, hogy óvodában olló volt a jelem még nem feltétlenül következik az, hogy szabó lettem!

Fontos, hogy az Egyetem falai között ne ódzkodjunk a politikai viták értelmezésétől, hiszen ezt oktatjuk és a végső soron az "életre" készítjük fel a Hallgatókat! De ebbe vajon beletartozik-e az, hogy egy volt Hallgató politikai aktusa kapcsán egyetemi polgári múltjával dobálózunk? Kivihetjük-e az egyetemi, igen szenzitív, bizalmi alapú viszonyokat az "utcára", a politika világába? Aligha! Én legalábbis nem így gondolom! Sántít a példa, de sem az orvos, sem az ügyvéd, sem a pap nem adja tovább a hivatásából adód, "ügyfeleire" vonatkozó többlettudást!

Tudom, hogy más műfaj amivel próbálkozol, de az egyetemi viszonyok értelmezése során pártpolitikai logikának – azt hiszem – nincs helye! Még lezárt egyetemi pályák esetében sem!

Természetesen szíved joga másként gondolni, cselekedni! De ha itt nem húzunk egy határt, akkor hogyan beszélhetünk arról, hogy bármelyik politika tábor "legyen más"?

Üdvözlettel,
Antal Attila
goLeft A baloldalért 2013.02.12 15:22:49
2013-ra elérkeztünk ahhoz a ponthoz, hogy míg Magyarországot egy jobboldali kormány rossz irányba és rosszul kormányozza, addig a baloldal egyre széttöredezettebb tábora igen nehezen tud életképes alternatívát felkínálni. Az a paradox helyzet van kialakulóban, hogy bár a…..
Távol álljon tőlem, hogy pálcát törjek azon törekvések felett, amelyek gyógyítani kívánják az immunrendszerét vesztett, súlyosan beteg közjogi rendszerünket. Az Együtt 2014 mintaszerűen fogalmazta meg a jogállam helyreállításának két legfontosabb alapelvét. (1) Az egyik a…..
goLeft Bűnben fogant alkotmányok 2013.01.08 00:05:00
Az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet (Ekint) néhány hete kétrészes cikkben (Helyreállító alkotmányozás I. és II., Népszabadság, 2012. november 17. és 19.) elemezte az alaptörvényt leváltó, helyreállító alkotmányozás lehetőségeit, amiben arra a végkövetkezetésre…..
A posztideológiák koráról szóló iratában Böcskei Balázs a következőképp fogalmaz: „Az »ideológiák végének« kora lejárt, de ahogy a globális gazdasági válság, úgy a NER után sem ugyanúgy térnek vissza majd a »jó öreg« ideológiák.” Kétségtelen, hogy sokszor és…..
Nem aratott osztatlan sikert az LMP és a 4K! Köztársasági minimum címmel írt alapvetése. Jobboldalon nyilván nem lesz mértékadó egy ilyen dokumentum, az azonban sokkal meglepőbb, hogy az ellenzék részéről a jótékony hallgatás vagy a csípőből tüzelő ellenszenv volt a…..
goLeft Elbaltázott közjogunk? 2012.10.28 23:59:00
„A közjog további jellemző vonása, hogy benne a közakarat az irányadó, és mert az állam érdekében áll fenn, gyakorlása közkötelesség.” Nagy Ernő Magyarország közjoga (Államjog). A nagy reményekkel indult 1989-es közjogi rendszerváltás lényegében 2011-re kifulladt, az…..
goLeft Hogyan 2012.10.27 23:56:00
Diagnózis: Magyarország alaptörvénye beteg, akut alkotmányellenességben szenved. Terápia: módosítás vagy új alkotmány elfogadása. Lehetséges mellékhatás: közjogi állóháború. Az ellenzéki összefogás-diskurzus és az „olajfa-ültetési láz” közepette ismét…..
A posztideológiák koráról szóló iratában Böcskei Balázs (Népszabadság, 2012. július 27.) a következőképp fogalmaz: „Az »ideológiák végének« kora lejárt, de ahogy a globális gazdasági válság, úgy a NER után sem ugyanúgy térnek vissza majd a »jó öreg«…..
goLeft Másrészt 2012.05.28 23:50:00
„Egy Szempont mind fölött,Egy Szempont kegyetlen,Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen.”(Réz Ádám-parafrázis) Egy „Baloldali flow” című irattal szerettem volna eleget tenni az IDEA megtisztelő felkérésének, amely a magyarországi politikai és szellemi baloldal…..
goLeft Think and do 2012.02.21 23:46:00
Örömmel tettem eleget a felkérésnek, hogy hozzászólást írjak az IDEA kiváló vitaindítójához, amely a francia agytrösztök világáról és annak magyar tanulságairól szól. Annál is inkább, mert úgy gondolom – talán provokatív módon –, hogy az agytrösztöknek (különösen…..
goLeft Kettős alkotmányozás 2011.12.20 23:44:00
Az elmúlt másfél évben egy hallatlanul veszélyes tendencia bontakozott ki: a Fidesz–KDNP feláldozta az 1989-es alkotmányt az alaptörvény oltárán, most pedig arra készül, hogy magát az alaptörvényt áldozza fel a percpolitika oltárán. Kevesen figyeltek fel arra a roppant…..
goLeft Jogi kultúránk ereje 2011.10.11 23:38:00
„Az Alaptörvényt meghozták, s rendelkezései immár kikerültek megalkotói kizárólagos alakító és rendelkező hatalma alól. Az egész új alkotmány élete már egy sokkal tágabb és összetettebb erőtérben fog folyni: az alkotmányos kultúra alakítja értelmét és…..
A baloldali tömegkultúra kialakításának legnagyobb akadálya éppen abban a patthelyzetben keresendő, hogy az MSZP már nem elég erős (talán soha nem is volt) az irányított modellhez, a 4K! és a hozzá hasonló ifjúbaloldali alakulatok pedig még nem elég erősek a deliberatív…..
A baloldali és liberális értelmiség azt latolgatja, hogy milyen lehetőségei vannak a demokratikus korrekciónak, a politikai és közjogi reparálásnak a kormányozhatóság érdekében. A bírálók legsúlyosabb kifogásai két gyújtópont köré csoportosulnak: egyrészt az új…..