Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fraula

14 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dosszié Nagytakarítás 2015.01.26 17:56:59
Másfél hét vekengés, nyüffögés és tanácstalankodás után végre megértettem valamit abból, mi most a legpraktikusabb számomra. Évek óta vágyom arra, hogy pár hétig lazíthassak. Ne kelljen semmit sem csinálnom - és itt a hangsúly a kell-en van. Hogy végre úgy tehessek és…..
Évek óta van egy álmom. Hogy távol éljek a várostól, lehetőleg egy parasztházban, valahol nagyon közel a természethez. Ahol van mit saját kezűleg felújítani. Akárcsak magamat, úgy egy házat is képes lennék most újjáépíteni azt hiszem. Ahol van egy kis garázs vagy műhely a…..
Dosszié Mesélek 2014.11.08 08:05:24
Atyaég, mennyi minden történt! Zajlik az élet, mint jég a Dunán tavasszal, és olyan jó lenne, ha nem csak címszavakban tudnék beszámolni róluk! Bár van,hogy az e-mailjeimre is csak egy hét késéssel tudok válaszolni, és a hétköznap estéket alvással, a hétvégéket pedig abban a…..
Eperke szemével a világ Akvarell 2014.11.11 09:47:30
Híreim vannak. Két napja festek. :) Ez az egész úgy kezdődött, hogy (nem) kicsit megzuhantam az elmúlt kettő egész itthon töltött év alatt. Ennek nagy része várandóssággal, majd babázással telt, ezért mellőztem mindenféle önismereti munkát ebben az időszakban. Korábban volt…..
A kedélyállapotom mostanában meglehetősen romló tendenciát mutat. Mondhatni kezdem magam úgy érezni, mint Elizabeth Gilbert az Ízek, imák, szerelmek c. történet legelején. Hat és fél év párkapcsolat, három év házasság, két év lakástulajdonosság és közel egy év babázás…..
Dosszié A metrón síró lány 2014.09.21 17:50:15
Életem egyik legnehezebb napja volt. Talán a legnehezebb is, nem tudom. Sőt, jobb lenne, ha azt mondhatnám, ez volt a legnehezebb. Mert akkor ennél nehezebb már nem lesz.A Moszkva térnél szálltam fel. Csak bírjam ki hazáig – gondoltam, és erősebben szorítottam a számat, bár a…..
Felvettek. Még ízlelgetem, még szokom, elképzelem, milyen lesz majd, jegyzetelés, vizsgák, csoporttársak. Mintha az elmúlt évek minden vágya ebbe sűrűsödne össze, végre, végre, vége. Mióta két és fél éve (amikor már elviselhetetlenül szenvedtem a munkahelyemen) az akkori…..
Szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki észrevettem, hogy napjainkban gondok vannak a nagyszülői szereppel. Én annak idején azt kaptam a szüleimtől útravalónak, hogy egy jobb élet reményében hagyjam el a szülővárosomat, és tanuljak/dolgozzak a fővárosban, mert "ott vannak a…..
Dosszié Látva látnak 2014.03.09 14:30:12
Hm, hm. Először is, új helyen vagyok január óta a munkahelyemen. Ugyanaz a cég, de teljesen más munkakör, és lényegében egészen mást csinálok, mint amit eddig. Ez rengeteg örömmel és rengeteg stresszel jár. Rengeteg örömmel, mert hosszú idő óta most élem meg először a…..
fraula 2014.03.24 13:55:48
Azt hiszem, már említettem azt az érzést, ami úrrá lett rajtam nem sokkal a szülés után. A teljes kétségbeesés mellett a "basszus nekem ezt soha senki nem mondta, hogy ilyen durva lesz"-érzésre gondolok. Az első két-három hét bonyodalmain hamar túltettem aztán magam, hiszen senki…..
Dosszié Függőség 2014.02.14 21:25:56
A születéscsoport pozitív hatása még mindig tart! És mivel már közel egy hónap eltelt, a változásokat véglegesnek minősítem. Sokkal, sokkal több bennem az élet (ezt a férjem is visszajelezte), több az életöröm, a spontán megélt örömteli pillanat (kedd délután utazom a…..
Eperke szemével a világ Fétis 2014.02.12 13:06:22
Imádom a fülbevalókat. Azt hiszem, néhány éve kezdődött, amikor rövidre vágattam a hajamat. Éreztem, hogy kell valami, ami felöltözteti az arcomat. Azóta a hajam már megnőtt, de a fülbevaló szeretet megmaradt. Sokat én vettem magamnak, de ajándékba is kaptam bőven. Aranyat rég…..
Hűséges Olvasóim! ;-) Jelentem 2013.12.11-én megszületett a kisfiam, Zigi. (Természetesen már nickneve is van, még nemtelen magzat korából maradt rá.:) Többször nekifutottam eme poszt megírásának. Magamhoz híven megint a negatívumok ecsetelésével, meg a sírás-rívással…..
Dosszié Bízva bízni 2013.12.05 19:35:05
Na de kiben? Orvos? Homeopata? Természetgyógyász? Kuruzsló? Nem újkeletű dolog ez nálam. Kezdetben persze bíztam az orvosokban. Ő a fehér köpenyes isten, aki 5-6 (vagy még több) évig azt tanulta, hogyan segítsen másokon, esküt is tett, tudása legjavát adva a legjobbat akarja…..
Dosszié Amit nem 2013.11.30 09:59:21
Átstrukturáltam egy kicsit a kapcsolataimat. Elgondolkoztam rajta, vajon a különféle viszonyaim, kapcsolódásaim mennyire jók nekem. Nem azért, mert egy önző dög vagyok, és csak azt nézem, mit vehetek ki én egy kapcsolatból. Hanem mert nagyon sokáig működtem úgy, hogy egy kis…..
Közeleg a nagy nap. Babaruhák kimosva, kivasalva, katonás sorban várják leendő kis gazdájukat. A babaszobában az utolsó simítások zajlanak: függöny felrakás, baldachin felszerelés. Az én szívem meg egyre jobban lüktet. Szinte minden éjszaka a szülésről álmodok. Nyugodt és…..
Eperke szemével a világ Dizájn 2013.11.19 17:46:04
Múlni nem akaró késztetést éreztem, hogy sablont váltsak. Remélem jó lesz mindenkinek. :-)..
Miután felocsúdtam az önsajnálatból, miszerint mennyire rossz nekem, hogy a hőn áhított önmegvalósítás előtt/helyett estem teherbe, valahogy mégis megbékéltem a helyzetemmel. Továbbra is zavart minimálisan ez a bizonytalanság, hogy vajon mivel fogom egyszer újra keresni a…..
Eperke szemével a világ Érintés 2013.10.14 10:01:19
Ki gondolná, hogy ez alatt a szép cím alatt egy anyós-szapuló poszt rejtőzik? Pedig de. :-) Pár hónappal ezelőtt biztos voltam benne, hogy kislányt hordok a szívem alatt. Anyai megérzésnek tekintettem, ráadásul évekkel korábban jósnők és asztrológusok is megmondták, hogy…..
Dosszié A Semmi legyen veled 2013.10.13 08:05:36
Több mint egy hónap kitartó és lankadatlan meditáció tapasztalatai következnek. Említettem, ugye, hogy a célom az elmém lecsendesítése, és a minél teljesebb jelenlét megtapasztalása. Nos, az első és legmarkánsabb tapasztalat, hogy mennyire nem vagyok a jelenben. Nehéz erről…..
"Úúúgy sugárzol!" - hangzik el ez a mondat viszonylag gyakran az ismerőseim szájából, amikor találkozunk. Először azt hittem, hogy ez a sablon duma kismamákkal való találkozás esetére, mint mondjuk rég nem látott ismerősöknél az időjárás vagy ilyesmi. Aztán rájöttem, hogy…..
Eperke szemével a világ Türelem 2013.06.18 19:20:26
Az összes fellelhető asztrológusom :) szerint a türelmet kellene leginkább gyakorolnom ebben az életben. Ezt az erényemet trenírozta a freeblog is az elmúlt hónapokban. Többször visszafordíthatatlanul rám tört az alkotás vágya, de hiába, technikailag kivitelezhetetlen volt a…..
fraula 2013.07.31 10:07:20
Áprilisban tudtam meg, hogy babát várok. Ha hihetek abban, hogy a gyermek lelke választ minket, akkor a mi gyerekünk már hónapok óta (kissé türelmetlenül:) csücsült egy felhőn, és arra gondolt, "jajj mit bénáztok már, döntsetek végre". Ugyanis én átlagosan kéthetente gondoltam…..
Dosszié French affair 2013.06.18 21:36:20
Breaking news. Ezt azonnal meg kell írnom, h rögzítsem a pillanatot. Ballagok a körúton tegnap este a villamos felé, kicsit müffögve, de azért jólesően a Nia után. Egyszer csak hallom, hogy bonjour. Megyek tovább, nem gondolom, hogy ez nekem szól, de lefékez előttem egy biciklis, és…..
Dosszié Lehánybúcsú 2013.04.14 08:44:03
Semmi felhajtás, cirkusz, látványelemek; csak a puszta öröm, hogy együtt lehettem néhány nagyon jó barátnőmmel, meg a húgommal, meg a leendő sógornőmmel, és érezni, hogy nagyon-nagyon-nagyon szeretnek.Életem egyik legszebb estéje volt...