Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dino Tibor

160 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Emlékszem húszegynéhány éve áprilisban, autóval vidékről hazafelé utazva, valahol Kulcs környékén vettem észre, hogy tavasz van. Akkoriban nagyon sokat dolgoztam, heti 6-7 napot, keveset pihentem. Családom nem volt a barátnőm is a karrierjét építette.Akkor kiautóztam a Duna partjára, megálltam a…..
Mediterrán stresszoldás Influenza 2018.03.03 09:46:54
Mostanában nem találkoztunk, hol én vagyok beteg, hol ő, hol a gyerekek. Amikor én vagyok beteg, akkor örülök, mert lehet pihenni, lazítani, megnyugodni, olvasni. Amikor ő beteg, akkor idegeskedik, hogy jaj ezt nem tudom most megcsinálni, az marad el, otthonról dolgozik, másokat próbál rávenni arra,…..
Namostaztánvégeaproblémamegoldásokkeresésének!!!!!!!!!Lődörgünk a plazában, de nem csak a plazacicákat lessük.Olyanokat keresünk, akiknek az arcán ül az aggodalom, a kétségbeesés, a nyomorult létük. Sok van belőlük, és sok közülük jól öltözött, szatyrokat cipel,…..
Ma se akartam csak problémákról beszélgetni, de muszáj lett. Egy üzleti partner távozása miatt barátom jövedelme kb harmadával csökkenni fog a következő hónaptól.Ami sok, ráadásul szeret jól élni, a család is megszokta a mostani életszínvonalat. Na meg újabb ingatlanvásárlásba kezdett,…..
De mégis, hogyan lehet abbahagyni az aggódást? Erről volt egy jó könyvem is, abban írt több jó dolgot az amerikai szerző. Ami megmaradt bennem, az ez: élj az időzárt mában. Ne aggódj amiatt, ami később lesz. Ne aggódj amiatt, amin nem tudsz változtatni. Ne aggódj amiatt, amit…..
A mediterrán stresszkezelés egyik módja az "ej ráérünk arra még". Petőfi óta ez szitokszó, és igaza is van: ahol patópálok vannak, ott elmaradottság van. De stressz az nincs. Pató Pál úr se aggódik semmi miatt, majd akkor cselekszik, ha fejére szakad a tető, ha nem lesz mit…..
Újabb coaching, most is a megszokott kávézóban. Arra gondoltam előzőleg, hogy egy kis mediterrán kávézói fílinget keltek, ülünk, beszélgetünk, kitárgyaljuk az embereket akiket látunk.De sejtettem, hogy most is problémamegoldás lesz inkább. Jól gondoltam, az egész panasszal indult, hogy nem működnek…..
Most felhívott: két kolléganője újra összeveszett, s utána mindkettő nála öntötte ki a lelkét. Miközben rengeted dolga lenne. Persze meghallgatta őket, de már nem is mond nekik semmit. Kérdezi mit tegyen.Amit akar és amihez kedve van. A problémát nem tudja megoldani, ahol gyűlölet van, ott az van.…..
A megszokott kávézóban találkoztunk újra. Megkérdeztem, hogy alkalmazta-e a módszert, amit azokra a helyzetekre találtunk ki, amikor nem tudja befolyásolni a problémát. Igen volt a válasz, mindkét verzióját - negatív és pozitív is van - kipróbálta, és segített neki.Így aztán…..
Igazából ez a randevú más ügy miatt jött létre, de ha már a megszokott helyünkön voltunk, kicsit beszélgettünk a stresszoldásról is. Elmesélte, hogy volt egy - általa így nevezett - pánikrohamja. Persze nem pánikbeteg, csak maga alá zuhant: elrontottam az életemet, mindent…..
Megvolt az első találkozás a stresszoldó coaching sorában.Stresszmentes helyen tartottuk, egy kávézó sarkában. Szerintem jobb lenne a zöldben, egy hegyoldalban vagy a Duna partján, de hideg van.Az ismerősöm házi feladata az volt, hogy írjon össze mindent ami stresszeli. 43 ilyet írt…..
Ahhoz, hogy el tudjam kezdeni a coachingot, összeszedtem mindent az ismerősömről. Tehát negyvenes férfi, 4 gyerek apja. Jelenleg a második feleségével él, három gyermeket nevelnek, az egyik a nő első házasságából érkezett. Az előző házasságában született gyerekeit az anyjuk neveli (gyakran az apjuk…..
Korábban már sok ismerősömnek meséltem el, hogy miért nem stresszelek, hogy hogyan tudom magamat megnyugtatni, de mindenki legyintett rá(m), ehhez Te kellesz, nekem nem menne...Persze adtam jó tanácsokat és elbeszélgettem sok ismerősömmel is, de csak alkalmanként. Most egy régi ismerősöm keresett…..
Hogyan hagytam abba az idegeskedést egy életre? Még 1995-ben két hónapot töltöttem Albániában. Akkor még sok probléma volt az országban, sok és hosszú áramszünet, vízhiány, közlekedési káosz a számomra megszokott dolgok hiánya. Sokat kínlódtam emiatt: például amikor autót vezettem, percek alatt…..
Hogyan hagytam abba az idegeskedést egy életre? 1995-ben két hónapot töltöttem kinn Albániában. Akkor még sok probléma volt az országban, sok és hosszú áramszünet, vízhiány, közlekedési káosz a megszokott dolgok hiánya. Sokat kínlódtam emiatt: például amikor autót vezettem, percek alatt síkideg…..
Áprilistól repül a Wizzair Tiranába, és a június végi tapasztalatom szerint nem sok üres székkel. Sok magyar turista indult el velük Albánia felfedezésére. A nyár folyamán heti két járat indul, szerdán és vasárnap.Szeptembertől viszont változik a menetrend: heti 3 járat lesz, kedden csütörtökön és…..
Ez egy új tiranai múzeum neve. Nem növénytani hanem titkosszolgálati témájú. Az új, ortodox katedrálissal szemben levő régi házban volt a Sigurimi a régi albán titkosszolgálat egyik központja.  A kiállításon rengeteg tárgy van, magnók fényképezőgépek egy rakáson. Érdekes a filmvetítő kisfilmje is.…..
Vlora tengerpartja a kikötőtől délre régebben kies volt, a szabadstrand és a zárt fizetős strand között árusok, poros utak és elhanyagoltság várták a nyaralókat. Ezen változtatott a város vezetése, az utat eltolták a házak irányába - lebontva közben több kisebb épületet - és egy sétányt építettek…..
Megjelentek a 2017-es körutazások Albániába, látom sokan próbálkoznak. Vannak akik már évek óta szervezik ezeket az utakat, vannak akik csak most kezdték el.Van aki még a térképet sem ismeri, úgy szervez körutat, mint a Chemol travel, amelynek a programjából kiderül, hogy Berat és Vlora között van…..
Albánia április közepétől a legszebb arcát mutatja, kellemes az idő, mindenütt virágok nyílnak, az emberek kedvesek, az ételek és az italok finomak, a zene életigenlő. Ott könnyű elfelejteni a hideg telet és feltöltődni melegséggel.Érdemes az elő - és persze az utó- szezonban kirepülni egy kicsit a…..
Egyre többen szeretnének a kutyájukkal együtt nyaralni Albániában. Erre van lehetőség. Kutyát bevinni Albániába kutyaútlevéllel lehet, 30 napnál régebbi oltások igazolásával. A határon megnézik az ebet, ha egészséges, akkor be lehet vinni. Albániában a kutyák helyzete kicsit más mint nálunk.…..
Mediterrán szerető Bunk'art 2017.01.18 15:31:06
Ha Albánia akkor bunker, ezt már sokan tudják. Még sok helyen láthatóak az apró és a nagyobb bunkerek, de az igazán nagyok a föld alatt vannak, a hegyoldalakban, vagy a városok alatt. Egy ilyet már korábban megnyitottak Gjirokastrában, a vár alatt, de nemrég két új bunkermúzeummal bővült a…..
A Malévnak már a rendszerváltás előtt is volt tiranai járata, de sajnos a csőd óta már nem volt semmilyen közvetlen összeköttetés a két ország között. De a magyar kormány noszogatására az adófizetők támogatásával 2017 áprilisától heti két járat repül Budapest és Tirana között.Vasárnap és szerdán…..
Edi Rama bejelentése szerint Albánia nem menti meg Görögországot, és nem engedi be az ott feltorlódott menekülteket. Így Albánia nem lesz tele menekültekkel, mint Görögország, ahol várhatóan feltorlódnak a Törökországból érkezők, és ha ilyen ütemben érkeznek, akkor 2016 nyarára már többszázezren…..
Január végén volt 80 éves a legnagyobb élő albán író, Ismail Kadare.A születésnapján avatták fel a felújított szülőházát, mint Kadare múzeumot és könyvtárat. Sajnos az író nem volt jelen, de ott volt a miniszterelnök és a parlament elnöke is.A ház a Palortó negyedben van, nem messze az etnográfiai…..