Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gergosan

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Nem vagyok feltétlen híve a HDR-nek, de vannak témák, amelyeknek kifejezetten jól áll. Ilyen például a mostoha sorsú Óbudai Gázgyár, amelyből valóságos steampunk palotát varázsolt Nagy Dániel. Pár képet ízelítőül elküldött az Urbanistának, a többit a honlapján…..
"Mindenekelőtt világos, hogy ami ezen a vonalon (a zsidókérdésben) német intézkedés, vagy ami német kívánságra tett kormányintézkedés volt, azt nem állhatott módomban megakadályozni, így e tekintetben passzivitásra voltam kényszerítve. Bár ilyképp a tett…..
Most én jövök, a Gyradiko-poszt után szabadon: Te. Jó. Isten. Őszintén nem hittük, hogy a Gyradiko magasságait bárki is komolyan ostromolni fogja a két hetes tesztünk végéig, de tegnap este ellátogattam Pestszentlőrincre, a Nefelejcs utca-Ráday Gedeon utca sarkára, a Big Gyros…..
Egyik posztunk után az Europark utáni lakótelep előtti bódésorra küldtetek minket az Üllői út és Lehet utca sarkára, de ez az ajánlás igazán érzékletesen mutatta be, miért kell a tegnapi gyradikós poszt után Kispestre mennünk. A lakótelep előtti bódésor pont úgy festett,…..
Arról engem már senki sem fog meggyőzni, hogy ezek időre elkészülnek: elvileg április vége az átadási határidő, de az tisztán látszik, hogy itt még bőven lesz min dolgozni a következő hetekben, hónapokban. Hogy mást ne mondjak, a villamosközlekedésnek elvileg még 2010-ben…..
Na, most lett elegem. Tegnap este hivatalosan is véget vetettem a kísérletnek, hogy eladjam a lakásomat.Az elmúlt két hónapban a tizenegy közvetítő cég épp csak olyan érdeklődőt nem tudott prezentálni, aki valóban egy belvárosi, közepes állapotú, harmadik emeleti garzont…..
gergosan 2011.04.19 16:04:32
Kedves Zoli, minden egyes betűvel egyet kell értsek. A korábban hozzászólókkal ellentétben nem lakást adok el, hanem veszek, de közben vevő sem vagyok. Műegyetemistaként dolgozom, csodák csodájára ingatlanosként. Hogy hogyan kerültem ide, az mellékes, részmunkaidőben ez tűnt a legjobb alternatívának. Közel három éve csöppentem bele ebbe, a magyar rögvalóság minden modoros momentumát és személyét felvonultató, már-már abszurd tragikomédiába, amit egyesek lakáseladásnak neveznek. A végletekig türelmes és toleráns embernek tartom magam, de néhány ügyfél (legyen az vevő, vagy eladó) minden gond nélkül ki tudott akasztani már engem is. Ez persze kívülről nem látszik, csak az utóbbi időkben minden este végiggondolom miért is csinálom én ezt, és örülök neki, hogy már sokáig nem kell. Egyetlen szalmaszál, amibe kapaszkodni tudok, hogy többen, hál'isten besoroltak a normális ingatlanos kategóriájába. Mert hülye ingatlanosból rengeteg van, az biztos. Olyan sötét, beszűkült, atomgyökér emberek hívják magukat profi ingatlanügynöknek, hogy az rémisztő. És rámásznak az emberre, és zargatják, és "minden értem van" (ahogy azt korábban is említette Flankerr), és meg tudom érteni az embereket, miért is borsódzik a hátuk csak annak említésétől is, hogy ingatlanoson keresztül adják el a lakásukat.

A kiadáshoz pedig csak annyit, hogy jól döntöttél. Iszonyatosan szar helyzetben van a piac, ordenáré nagy túlkínálat van, és ezen ordenáréságon csakis az érdeklődők (nem vevők, sic!) parasztsága és nagyképűsége tesz túl. Vevőből kevés van, én hál'isten tartok már ott, hogy pár perc beszélgetés után felismerem. Visszatérve, ha találtál is volna rá vevőt, szinte biztos, hogy áron alul tudtál volna csak túladni a lakásodon. Igaz, paratmétereket nem láttam, de ez nagyjából bármilyen eladó lakásra áll manapság. Garzonokból meg aztán tényleg nincs kevés, főleg ha a tipikus leválasztott, udvarra néző ablakos, konyha-előszoba kombós típusról beszélünk, amiből van jónéhány a belvárosi gangos házakban. Szóval jól tetted, hogy kiadtad. Most fellélegeznél, de ne tedd. Nagyon légy a bérlőd sarkában, jöjjenek hozzád a számlák, stb. Ha szerencséd van és normális, akkor ott marad 2-3 évet is, amíg visszatér a vér a piac körforgásába, és akkor el fogod tudni adni értelmes áron is. És igen, ha nem liftes a ház, az nem alkualap ugyan, de bizony értékcsökkentő tényező.

Baráti üdvözlettel,
G.
Subba Ki van a képen? 2011.03.05 13:30:00
Hint: már nem él, de vágott már neki napszemüvegben éjszaka Chicagónak teletankolt kocsival, egy fél doboz cigi és az öccse társaságában...
gergosan 2011.03.05 13:39:27
@greeeny: true DAT. isten nyugosztalja, hatalmas figura volt!
Sokan ajánlották Marika néni kávézóját, ahol állítólag a legemberesebb és legjobb hamburgereket kínálják az éhes egyetemistáknak. Kíváncsiak lettünk egyrészt a minőségre, másrészt a hely névadójára és arra, hogy a hamburgeres kiemelkedik-e a tucatburgeresek közül. A…..