Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Stygian

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mióta a Slayer visszavonult, csak szarabb lett a világ. És nem csak azért, mert a metal egyik ikonikus zenekara köszönt el a közönségtől, de ebbe most ne menjünk bele, úgyis tudja mindenki, miről van szó. Hogy lenne-e összefüggés a kettő között, nem tudni, viszont a jó ideje a szólólemezére készülő…..
A floridai death metal színtér egyik emblematikus csapatának számító Massacre hét év után jelentkezett új albummal. Nem egyszerű a zenekar története: az 1984-es magalakulásuk óta a "Resurgence" még csak a negyedik nagylemezük (mely a Nuclear Blast kiadó gondozásában jelent meg október 22-én),…..
Az amerikai régisulis death metal csapat a Nunslaughter az underground közeg megingathatatlan szereplője. Már több mint harminc éve nyomják a zúzós, mocskos riffjeiket. A gyakori keresztényellenes szövegei miatt az együttes szereti devil metalnak nevezni magát, így az Apácamészárlás tökéletes…..
Maiden England World Tour címmel ismét múltidézésbe kezd az Iron Maiden, ami már a harmadik fejezete az angol zenekar nosztalgiázós körútjainak. Ezen a turnén a metálcsapat az 1988-as Maiden England videót veszi majd alapul, amit a Seventh Son Of A Seventh Son lemez turnéján…..
Burzum – From the Depths of Darkness (Byelobog) vs.  Gorgoroth – Under The Sign Of Hell 2011 (Regain Records) Emlékszik még valaki a Burzumra vagy a Gorgoroth-ra? Természetesen igen, mindenki tudja miről/kikről van szó. És az 1993-as Burzum/Gorgoroth splitre? Ismerjük be,…..
Stygian 2012.02.13 23:02:25
@aronbirtalan:
Ezzel csakis egyetérteni lehet, ott kellett volna feloszlaniuk!
Sokan esküsznek arra, hogy a Metallica az első három lemez után elvesztette a fonalat, és csak szart adott ki a kezei közül. Ez valószínűleg most már örökké vita tárgya lesz, az viszont biztos, hogy a Kill 'Em All, a Ride The Lightning és a Master Of Puppets mind-mind a metálzene…..
Még sohasem jártam a Club 202-ben, sem a Wigwam-ban, így meglepődtem milyen király hely. Hangulatos berendezés, kellő mennyiségű ülőhely, korrekt méretű színnap és előtte bőséges hely a zúzni vágyóknak. (A színpaddal szemben állva bal oldali pultnál levő pultos hölgy pedig…..
Bár igazi turnét nem kapott Lou Reed és a Metallica közös lemeze, a Lulu, azért az év valószínűleg legnagyobb port vert lemezének pár darabját így is megismerhetjük élőben. A különleges párosítás tegnap például a Later ... With Jools Holland nevű angol tv-showban…..
Valamikor 1981-ben, a 18 éves James Alan Hetfield meglátta Lars Ulrich 17 éves dán fiatalkorú hirdetését az egyik helyi újságban, és válaszolt rá. Kb. ilyen egyszerűen alakult meg a Metallica, igaz, az első találkozás után kellett még pár hónap, mire ’81 októberére…..
Vastagbőr Tíz helyre ezren 2011.08.19 14:31:00
Napi abszurd: Utcaseprő bére: bruttó 130 ezer, 30 ezer catéria, BKV-bérlet (9800 ft). Pályakezdő diplomás közalkalmazott bére (bértábla, H1): bruttó 129 500 forint. (Semmi gond, 3 év múlva felugrik a H2-be és meglesz a bruttó 136 ezer!) 10 utcaseprői helyre 1000-en (!)…..
Joey Belladonna pedig 1990 óta nem énekelt Anthrax-lemezen. Megjelenés: szeptember 12...
Stygian 2011.06.25 20:44:14
@agent T:
Egyet kell értsek, azon is nőttem fel, úgyhogy számomra Belladonna az Anthrax énekes és senki más!
Overkill, Destruction, Heathen @ Petőfi Csarnok 2011.03.11.  Nem kértek érte sokat, de az én népem már a Slayer-Megadethre spórol, és erre a nosztalgiaturnéra még 7 ezer forint alatti áron is csak annyian jöttek el, hogy a Petőfi Csarnok belterét kétharmadnál le kellett…..
 Az est dupla meglepetése a Sodom volt. Először mikor kijött a színpadra két hosszúhajú, elhanyagolt ötvenes, másodszor mikor elkezdtek zenélni. Kicsit filozófálok is de nem kell megijedni, hamar át lehet ugrani azt a pár mondatot.        …..
Stygian 2011.02.14 20:22:57
@foronghy: Na persze. De, lényeg, hogy kijavítottad!
B-oldal Cigánymetál 2010.10.01 12:52:00
Végre egy ilyen! Egy nagyon komoly home videóra akadt egy barátom a YouTube-on, Metallica - Nothing Else Matters, CIMBALMON. Azt hiszem, ez a Zene Világnapjára egy nagyon tuti kis fúziós zene, ezzel kívánok boldog szülinapot a zenének (ha ma tartja), a felvételen szereplő zenészt…..
Lángoló Gitárok Bazári opera 2010.09.23 09:45:00
Therion – Sitra Ahra (Nuclear Blast) Aki igazán komolyan veszi a zenét, és élete valóban fontos részének tekinti, egy idő után – akár bevallja, akár nem – zenefasiszta lesz. A határvonal persze valamennyi ember idegtérképén máshol húzódik, és hogy pontosan…..
Praxis Esetem az aranyérrel 2010.03.28 11:18:00
Kijött az aranyerem...Vizsgaidőszak, össze-vissza zabálás, vizsgadrukk,nem részletezem... Napokig kenegettem a fél patikával,kenőccsel, kúpokkal, küszködtem, végül az sztk-s néni tanácsára hallgatván a sebészetre kaptam még aznapra (hétfő) időpontot. (urulógiára 1hetet…..
Stygian 2010.03.28 18:52:00
Káposztakukac: Valóban, benne van a neve, de elsőre elkerülte a figyelmemet!

A blogot jegyző illető kérésére itt az én sztorim.

Nos, nekem 3 éve végbéltályogom lett, amit ez az úr a magánpraxisában, itt a településünkön ambuláns módon meg is csinált, potom 15000 Ft-ért számla és bárminemű orvosi papír nélkül, azzal a felhívással, hogy másnap jelenjek meg úgymond kötözésre ott a Fehérvári úti SZTK-ban, ahol a kínok-kínját álltam ki hetente kétszer a hidrogén-peroxidos befecskendezéstől. Egyetlen alkalommal sem adott papírt, csupán azzal fenyegetett, hogy úgyis sipolyom lesz (addig nem is hallottan ilyesmiről), ami végülis kialakult, nem mondom, hogy neki köszönhetően, de biztos köze volt hozzá a drasztikus és barátságtalan kezelésnek. Hozzátenném, hogy mégegyszer megjelentem (kénytelen voltam, sajnos) a magánrendelésén és egy kb. 5 perces kezelésért (ugyanaz, amit az SZTK-ban is elszenvedtem) 6000 Ft-ot kért, ismételten számla nélkül.
Ez a kezelésmód kb. 3 hétig folyt, majd tájékozódtam egy ismerősömnél (nyugdíjas sebész), aki beajánlott egy aktív kollégájának, úgyhogy az iráni menekült doktortól úgy váltam el december 20-án, (ekkor kaptam egy semmitmondó papírt kifejezett kérésemre) hogy újévkor találkozunk és majd akkor megbeszéljük a dolgokat. De én karácsonykor már nagyon rosszul voltam, se fájdalomcsillapító, semmi, csupán a betadinos fürdőzés, ami szerintem édeskevés, annyira, hogy éjszakánként kb. 2 órát aludtam a fájdalomtól. Már a másik orvos tanácsára Cataflamot szedtem, naponta 3-at, hogy egyáltalán létezni tudjak. Végülis utána 3 műtétem volt (sipollyal kétszer, majd végbélrepedés), de az említett doktorról személyesen azóta sem hallottam- szerencsére, de más ismerősöm mesélte, hogy a pénzre megy a kórházban is , ahol dolgozik (Sz. Imre kórház). Ma már az egész egy rossz emlék, de ilyen hentes típusú proktológusokra nincsen szükség!!!
Sajnos 16 év után megszűnik magyarország vezető underground fanzine-je a Stygian Shadows. Az utolsó szám megjelenésének apropójából összerittyentett fesztiválon jártunk, ahol én mint fellépő is megjelentem a Drünken Bastards színeiben. Viszont ha már az estének van egy ilyen…..