Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gandi77

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az újságok egy része már biztosra veszi, a politika hátsó udvarán is erről beszélnek: eldőlt, Mesterházy Attila lesz az MSZP miniszterelnök-jelöltje. Mások azonban esküdöznek: Kovács László esélyei egyre jobbak. A hivatalos tájékoztatás úgy szól: semmi sem dőlt el. Arra a…..
Gandi77 2009.11.15 18:56:41
Egy apróságot emelnék ki a cikkben leírtakkal kapcsolatban, igazat adva Török Gábornak abban, hogy az MSZP jelenleg csak a rossz és a még rosszabb között választhat.
A kérdés hogy a jelölés mennyiben szolgálja a párt rövidebb távú ( a vereség minimalizálása ), illetve a hosszabb távú, az MSZP-nek, mint pártnak a megújítására irányuló törekvést.
Az első szerint – a buktát mérséklendő - talán hasznosabb volna Kovács et. jelölése.
Véleményem szerint az MSZP egyetlen esélye az óriási kudarc elkerülésére az elkötelezett szavazók minél nagyobb arányú mozgósítása. Ennek a javarészt nyugdíjas, egykori párttag szavazórétegnek K. L. lenne az a hívó szó, amiért ringbe szállna. Személyes tapasztalat, hogy őket nagyon frusztrálja az MSZP ( szóhasználatukban: A PÁRT) mélyrepülése, ők a megoldást egy öreg, tapasztal harcosban látnák, aki – mivel a Gyula kiesett – nem lehet más mint nevezett Gyulánk egykori külügyminisztere. Ennek a jelölésnek azonban kicsi az esélye. Minden párt, aki nagy, vagy annak képzeli magát kénytelen ugyanis olyan listavezetőt találni, akitől legfeljebb a választók 30-40 százaléka kap hányingert. A kis pártok nem számítanak. Most őszintén, ki a fenét érdekel, hogy kit szeretne a Jobbik, az MDF, vagy valamelyik SZDSZ a sok közül kormányfőnek?
Kovács jelölése az MSZP részéről annak beismerése lenne, hogy már csak a saját törzsgárdánknak játszunk, amit a fentebb említett kispártok megtehetnek –amit a szavazóik el is várnak tőlük - de egy, az országot 8 évig irányító (?) nagy néppártszerűség számára ez blama.
A második szempont, a megújulás. Bizony ráférne egy nagytakarítás az MSZP teljes vezérkarára. Horn óta nincs karizmatikus vezére a nyugdíjas pártmunkásoknak, az egyszerű embereknek, a rendszerváltás veszteseinek. (Antall-bérenc. – a 90-94 között munkanélkülivé vált ipari melós). Ez a fejnélküliség nemhogy egy pártnál, de egy gittegyletnél sem tartható hosszú távon.
Mesterházy A. hosszabb távon ígéretesebb, bár mozgósító ereje roppant csekély. Élek a gyanúval, hogy a vidéki pártszervezetek talpasai semmit nem tudnak róla.
Talán egy újabb, gyurcsányi karrier indul el? Az MSZP öregjei (Kiss Lendvai, etc.) úgy tűnik taccsra tették egymást, ill. senki nem tolakodik a választási pofonért, de ez a fiatal Gy.- klón még az orruk alá dörgölheti párszor az elkövetkező négy évben, hogy fatökűek, én legalább megpróbáltam.