Regisztráció Blogot indítok
Adatok
karnyujtasnyibalaton

20 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tájékoztatás a KARNYÚJTÁSNYI BALATON címmel kiírt pályázatokkal kapcsolatban.A "Karnyújtásnyi Balaton" elnevezéssel közzétett kezdeményezésünk, a blogon olvasható okok miatt egyelőre nem valósulhatott meg. A Balaton Fejlesztési Tanács is kísérletet tett a program…..
ÖSSZEFOGÁS KELL, HOGY EGY MÁS IDŐPONTBAN SIKERÜLHESSEN!A Boglári Általános Iskola diákjai 2009.október 28-án tették közzé a Balaton Ünnepével kapcsolatos kezdeményezésüket, melyben csatlakozásra hívták fel, a balatoni települések önkormányzatainak, önkormányzati…..
Karnyújtásnyi Balaton Logo 2010.01.12 14:12:00
Podonyi Hedvig grafológus-újságíró segítőnk, logot tervezett számunkra. Ha kedvet kaptál a programhoz illő logo tervezéséhez, hát rajta! Ötleteidet küldd el a karnyujtasnyibalaton@index.hu címre!           rover45@freestart.hu e-mail címről érkezett a…..
karnyujtasnyibalaton 2010.03.01 20:33:11
Karnyújtásnyi Balaton Felhívás 2010.01.14 08:19:00
„Karnyújtásnyi Balaton”-A Boglári Általános Iskola diákjainak felhívása Mennyi élménnyel, mennyi szépséggel és értékkel ajándékoz meg bennünket a Balaton! Legyen hát minden évben egy nap, melyen méltóan megünnepeljük! Az első ünnepnap legyen emlékezetes…..
karnyujtasnyibalaton 2010.02.13 16:54:26
@fityisz: Köszönjük, hogy kezet nyújt, örömmel fogadjuk!
karnyujtasnyibalaton 2010.02.13 20:22:52
@butsi: Igen!!! Így kell ezt csinálni! Végre összefogás miatt nyújtunk kezet egymásnak!!
Karnyújtásnyi Balaton Pályázat 2010.01.14 07:53:00
Rajz pályázat: Szeretettel várunk Balatoni élményeket, a táj szépségét megelevenítő alkotásokat. A pályamművek készítésével kapcsolatban technikai megkötések nincsenek. Pályaműveket gyermekektől és felnőttektől egyaránt fogadunk. Foto pályázat: Nincs olyan ember, aki ne…..
AKCIÓTERV Kedves Kezet Nyújtó Társak!    A véghajrájához érkezik a KARNYÚJTÁSNYI BALATON elnevezésű programmal kapcsolatos szervezőmunka. Az alábbiakban a május 15-ig tartó teendőkkel kapcsolatos akciótervünket küldöm el, tájékoztatóul. Május 15. előtti hét a…..
Mindenki volt szerelmes. De a Balatonnál született kalandoknál, rövid fellángolásoknál, tartós szerelmeknél nincs emlékezetesebb. Írd meg a Balatonnál szövődött szerelmeid emlékeit! Reményeink szerint e történeteket egybeszerkesztve  kiadjuk. Az így megörökített emlékek…..
Kezdeményezésünket támogatja a Magyar Turizmus Zrt., a Balaton Fejlesztési Tanács, www.balatongolf.hu,Klubrádió, SONLINE, Supra TV, Az alábbiakban a Magyar Turizmus Zrt. támogató levelét tesszük közzé:  Tisztelt Gáligné Pintér Zsuzsa! Köszönettel megkaptam levelét,…..
SZÉLES A BALATON VIZESzéles a Balaton vize, keskeny a híd rajta, Ne menj arra kisangyalom, mert leesel róla. Nem esek, nem esek, én a Balaton vizébe, Inkább esek kisangyalom véled szerelembe   ..
Karnyújtásnyi Balaton Biztatások 2009.11.30 20:00:00
  "Nagy örömmel hallottuk már  korábban is  kezdeményezéstekről.   Jó érzés, hogy iskolánk  újra  hallat magáról,  s mint a  mi időnkben is,  nem akar a szürkeségben maradni.  Gratulálunk a kezdeményezőknek, …..
karnyujtasnyibalaton 2009.11.30 07:03:39
@pirosimi: köszönjük a biztatást , a kezdeményezés terjesztésében is számítunk rád!
karnyujtasnyibalaton 2009.11.30 07:05:06
@Evita12: köszönjük, hogy kezdeményezésünk mellé állsz, szívből remélem, segítesz, hogy ebben mások is kövessenek!
karnyujtasnyibalaton 2009.12.03 19:33:05
@Evita12:
A levele sikeresen megérkezett, a címre, tehát van még hely a postafiókban. Próbálja meg újra elküldeni az anyagot!

Üdvözlettel: Gáligné Pintér Zsuzsa
  "Köszönettel vettük levelüket és örülünk a kezdeményezésnek. Azért nem válaszoltam előbb, mert tegnap volt a közgyülésünk és ott úgy döntöttünk, hogy szívesen bekapcsolódunk a felhívásra.   A Balatonfüredi És a Csopaki Iskolával felvesszük a…..
Balatonfűzfő http://www.balatonfuzfo.hu/ Balatonalmádi http://www.balatonalmadi.hu/ Alsóörs http://www.alsoors.hu/  Paloznak http://www.paloznak.hu/ Csopak http://www.csopak.hu/ Balatonfüred http://www.balatonfured.hu/ Tihany http://www.tihany.hu/hu_terkep.htm Aszófő…..
  A magyar tenger keletkezése A Balaton Nyugat- és Közép-Európa legnagyobb édesvízi tava, átlagos vízmélysége alig több mint 3 m, így a világ legsekélyebb tavai közé tartozik. Turisztikai célpont és hazánk egyik legbecsesebb természeti kincse, amelyhez minden évben…..
Garda       Pontyfélék családjának tagja. Vándorló életmódot folytató hal. A telet a tengerben, az év többi részét édesvizekben tölti. Ezekben a vizekben folyik le ívása is. Ikrája a víz színén lebeg, illetve sodródik az áramlással. Vannak édesvízi…..
GYŰJTSÜK ÖSSZE A MÉG FELLELHETŐ RÉGI BALATONI KÉPESLAPOKAT! Talán még nem késő hasonló szép régi képeslapokat összegyűjteni, melyeken keresztül betekintést nyerhetünk a régmúlt fürdőkultúrájába, a balatoni települések hajdani arculatába.        …..
"Nemzeti identitás-tudatunk alapjai a mondák, amelyek szájról szájra továbbadva jutottak el hozzánk, hogy a legemberibb kérdésre adjanak választ: honnan jöttünk, milyen tapasztalatok formálták népünket nemzetté. Amióta csak folklorisztikai kutatás folyik Európában, minden…..
Egry József (1883-1951)   Napszámos paraszt családban született. Autodidakta módon kezdett festeni, majd Lyka Károly segítségével egy évet Párizsban töltött. Onnan került a Képzőművészeti Főiskolára Szinyei Merse Pál és Ferenczy Károly mellé. 1910-től állított ki. Az…..
CSATLAKOZZUNK A MÁJUS 15-RE MEGHÍRDETETT  PROGRAMOKHOZ!  LEGYÜNK EGYÜTT MÁJUS 15-ÉN EGYMÁS PROGRAMJAIN IS!! „V. Matula bácsi Evezős Verseny”   Versenykiírás   A verseny hagyományos, fából készült, „leveles” balatoni evezős…..
Karnyújtásnyi Balaton játék 2009.01.28 07:49:00
Az alábbiakban játékra hívlak.  Ha van kedved kutass az emlékeid között, keress kutass az interneten, vagy Balatonról szóló kiadványokban! karnyujtasnyibalaton@index.hu  címre küldd a megfejtéseidet! A JÁTÉKBAN RÉSZTVEVŐK PONTOKAT GYŰJTHETNEK!  A LEGTÖBB…..
Bővítsd a sort! karnyujtasnyibalaton@index.hu Hirtelen csak ezek jutottak eszembe!http://www.youtube.com/watch?v=CG6INjVFWdM Cseh Tamás: A hatvanas évekhttp://www.youtube.com/watch?v=7GDEuhMftsY KFT: Balatoni nyárhttp://www.youtube.com/watch?v=TYxg_NlZbiQ Bródy János: Földvár felé…..