Regisztráció Blogot indítok
Adatok
echo-25

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
8ker Szomszédsági Tanács 2009.12.19 19:49:00
Egyik reggel, amint a nyitott ablaknál éppen húzom fel a redőnyt, kiabálást hallottam. Nem nagyon törődtem vele, hiszen folyton kiabál valaki, de nem akart szűnni, így szétnéztem, honnan jön a hang. Az utca túloldaláról, a szemközti ház negyedik emeletéről kiabált át egy…..
echo-25 2009.12.21 10:52:12
Kedves Dankó7

Amit leírt, az érthető volt, és tényszerű. Vajdapeterutca kifogásai (mint pl.:…alig értek valamit abból, amit írsz…) őt magát minősítik.
Az Ön helyében azért az Alföldi urat érintő, személyeskedő megjegyzését mellőztem volna. (Egy ilyen mondat ugyanis erősen lecsökkenti a hozzászólás lényegi részének a súlyát).

Én feljogosítva érzem magam arra, hogy megszólaljak ebben az ügyben, hiszen az elmúlt évek során újságíróként figyelemmel kísértem a Magdolna-negyed négy, felújításra kijelölt épületének felújítási munkáit.
Amikor végre elindult egy rehabilitációs folyamat ebben a városrészben, az itt lakók joggal remélték, hogy lakókörnyezetük végre szebbé-jobbá válik. Ennek érdekében talán egy kissé alaposabban odafigyeltek a megkezdett munkákra, azok minőségére, de akár ésszerűségére is. Ha valami nem úgy alakult, ahogy kellett volna, a jobbítás szándékával jelezték azt.

Csak egy példát említek: a Dankó utca 7.-ben, az udvar díszburkolatának lerakása előtt (és közben) az ott lakók azt kérték az illetésektől, hogy egy lefolyót is építsenek be a lépcsőház előtti területre. Ám hiába szóltak – a Rév8-nál nem vették figyelembe ezt a jelzést.
Ennek pedig az lett a következménye, hogy már az első nagy esőzésnél összegyűlt a víz a jelzett szakaszon, és így utólag kellett felszedni a burkolatot, hogy mégis kiépítsék a csatorna-elvezetést.

Úgy látom, hogy minél távolabb él valaki a Magdolna-negyedtől, annál inkább nem érti (nem értheti) az ott élők problémáit. Az értetlenkedőknek, a fanyalgóknak, és a mások problémáival azonosulni képtelen embereknek ezért azt javaslom, hogy a Kálvária térről indulva sétáljanak végig egyszer a Dankó utcán, mondjuk úgy délután három-négy óra körül. Ott forduljanak be a Szerdahelyi utcába, és menjenek ki a Teleki térig.
Garantálhatom, hogy megrázó élményben lesz részük.

Ezek után pedig majd gondoljanak azokra, akik önhibájukon kívül ezen a környéken élik le az egész életüket. És bocsássák meg, ha közülük néhányan egy kissé hangosabban kiabálnak segítségért...

Kedves Dankó7

Vajdapeterutca javaslatát jónak tartom: az Egyesületnek egy saját blogot kellene létrehoznia, ahol a nyilvánosság erejével megtámogatva lehetne ütköztetni, csiszolgatni és kialakítani a felek eltérő véleményét, álláspontját – a jobbítás szándékával.
Ennek beindításában és későbbi munkájában én is szívesen közreműködnék, mint egy közelben élő (és a Teleki téri piacon vásároló) lakó. Az ünnepek után megkeresem, addig is jobbulást kívánok.
8ker Forralt bor 2009.12.19 17:27:37
A Blahán idén is felállították a Szent Vásárlás apró templomait, ahol a városlakók keresetüket átválthatják felesleges cikkekre, amit aztán odaadnak szeretteiknek a haldokló, de feldíszített fenyőfa alatt. Vagy csak örülhetnek egy kicsit a vásári hangulatnak, és…..
8ker Díjat nyert 2009.10.13 13:38:00
Egy frissen épített ház Józsefváros közepén. Hihetetlen! Nem az, hogy épülnek házak, hiszen ott zajlik KáEurópa legnagyobb egybefüggő városrehabilitációja, csak akad díjat érdemlő épület - de nem. Mellette, az önkormányzat megbízásából épített, szociális lakásokat…..
echo-25 2009.12.16 12:23:44
Szerintem érdemes megismerkedni egy kicsit bővebben a díjat nyert lakóépület közel kétéves történetével:
(Az események felidézéséhez a József körút - akkoriban még valóban független - újság két cikkéből másoltam ki részleteket).

A Práter utca 30-32. számú lakóházat az önkormányzat építtette 2007-ben. Az épületbe 2008. februártól költöztek be azok a lakók, akik a Corvin-sétány bontási területén lévő saját tulajdonú lakásaikért cserébe elfogadták az új építésű otthonokat. Sajnos már a beköltözésüket követő első nagy esőzés nyomán megtapasztalhatták a ház egyik tervezési hibáját: a nyitott lépcsőházból lezúduló esővíz befolyt az emeleti folyosókra, és a pincében lévő liftaknát is elárasztotta.

…A lakások tulajdonosai 2008. április 16-án egy 12 pontból álló hibajegyzékkel fordultak az építtető cég (Hérosz FM Kft.) megbízottja felé. Lengyel Orsolya a kifogásolt hibák többségét azzal hárította el, hogy cégük mindent a tervek szerint épített meg, és így garanciális javításra nincs módjuk.

…Az épület tervezésekor nem vették figyelembe a mára már egyre gyakoribb, özönvíz-szerű esőzéseket, és így a nyitott lépcsőház nem alkalmas nagy mennyiségű víz elvezetésére – mondta Schanz Judit, a Rév8 Zrt. lakossági programvezetője. A lift aknájába befolyt víz tönkretette a felvonót, és azt addig nem is volt érdemes megjavíttatni, amíg az alkalmankénti esővíz elvezetését nem oldják meg véglegesen. A tervezési hibák kijavítását a napokban végre megkezdik – folytatta a Rév8 Zrt. munkatársa. Az építtető Hérosz FM Kft. 2008. július 1 és 15 között elvégzi a lépcsőházban az esővíz elvezetéséhez szükséges munkálatokat. Amint ez elkészül, azonnal megrendelik a lift kijavítását, és garantálják a felvonó mielőbbi beindítását.

…Ezt követően, az átlagosnál csapadékosabb időjárás nyomán további károk keletkeztek az épületben. A két épületet összekötő nyitott folyosók enyhe lejtéssel készültek, így erről az esővíz éppen a lift előtti területre áramlik, majd a felvonó ajtaján végigfolyva jut le az alsóbb szintekre. Amikor az átépítést végző munkások felszedték az átjárók szélén lévő padlólapokat, azokat már alig tartotta valami: az alájuk szivárgó csapadék teljesen fellazította a kötőanyagot. Az esőzések során az egyik ötödik emeleti lakás is beázik: a víz minden alkalommal egy-egy nagy foltot hagy a mennyezeten. Itt valószínűsíthetően a tető szigetelésében lehetnek hibák.

2009. decemberében a lift továbbra sem működik, valamint a gyakori beázások okait sem szűntették meg. Alföldi György, a Rév8 Zrt. vezérigazgatója a közmeghallgatáson azt ígérte a lakóknak, hogy még ennek az évnek a végéig elvégzik a szükséges javítási munkákat.
8ker Cangatartó 2009.12.15 17:49:00
 Biciklitárolók nem nagyon vannak a kerületben - bár a polgármester programjában szerepel - így mindenki úgy oldja meg lovának kikötését, ahogy tudja.A régi kukákat meg folyton ellopják - nem is értem, ez a kép a Körút-Baross utca sarkán készült - így kreatívan ki lehet…..
8ker Az új polgármester 2009.11.22 20:37:00
Végre lezárult ez a hét, amikor a kampány hevében mindenki mindenkit vádolt, cáfolt, felszólított és teljesen úgy viselkedtek a politikusok, mint a nagypolitikában. Pedig előtte mindenki a helyi dolgokat tartotta fontosnak, aztán a célegyenesben rákapcsoltak.De vége! Végre vége,…..
8ker Leszóltak a minisztériumból 2009.11.17 23:44:00
Utálom a politikai kampányokat! Gondolom ezzel nem vagyok egyedül, meg is látszik az utóbbi időszak választásain, nem nagyon mennek az emberek szavazni. Hogy én miért utálom? Mert mocskosak, velejéig. Elég csak egy pillantást vetni a tegnapi sajtótájékoztatóra, ahol…..
echo-25 2009.11.20 13:41:39
@8kerlakos: Ez is egy magyarázat, bár szerintem nem életszerű: ha valakinek (a feltételezések szerint) fizettek egy ezrest, és mégsem megy el szavazni vasárnap, akkor ahhoz ellátogatnak , és utólag visszakérik tőle a pénzt...? Ráadásul azt pedig egyáltalán nem tudná senki ellenőrízni, hogy ha el is ment szavazni a lefizetett személy, akkor valóban arra voksolt, akire kellett.

Szerintem persze annyira nem lehet egyik párt sem eszetlen, hogy szavazatgyűjtés céljából ennyire nyiltan folytatnának ilyen illegális tevékenységet...!
8ker Csécsei szerződése 2009.11.17 16:32:00
A kampány a finisébe érkezett, mondjuk úgy, hogy a célegyenesben rákapcsolnak a jelöltek - és az őket támogató pártok. Tegnap Szabó Zoltán országgyűlési képviselőnk jelentett be egy pár tényt és több magángondolatát hozzá, amivel felállított egy narancsos-madaras…..