Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kis Zoárd

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Hadd meséljek nektek egy Öreg Lelki Mesterről, akinek elmondhatatlanul sokat köszönhetek. Jálics Ferencnek hívják, jezsuita, és most jelent meg a legújabb (utolsó) könyve: Lelkivezetés az evangéliumban. Ezt szeretnék ezúton is a figyelmetekbe is ajánlani. Jálics nemrég lett…..
Kis Zoárd 2013.05.06 15:47:22
@Felicitasz:
Így van, így van. Bár én pl. el sem olvastam, hanem rohantam a könyvesboltba.
Időnként túlterheltnek érzed magad? Olyan munkát végzel, amely hajlamos felemészteni a (magán-) életedet? Vagy egyszerűen csak időnként nehézséget okoz, hogy megvédd magad rámenős és erőszakos emberektől? Szükségét érzed, hogy olykor az eddiginél is határozottabban…..
Kis Zoárd 2012.11.02 11:39:49
@Karakó:
"Az írás nyitva hagyja a kérdést, mi legyen ama igehellyel, miszerint „kérjetek és adatik; kopogtassatok és megnyittatik”? Úgy kell-e ezt értenünk, hogy „adatik, megnyittatik, ha éppen ráérek”?"

A gondolataidat végigolvasva arra jutottam, hogy megkérdezem: szerinted hogy van ez, mindig igent kell mondani és a saját állapotomat, igényeimet egyáltalán nem szabad figyelembe vennem?

Amúgy én meg azt tartom még fontosnak, hogy ez az önmagamra vigyázás, öngondoskodás ne egy felvilágosult-humanista-de_végül_is_Jézus_is_ egyetértene_ezzel erőként megszabja a józan segítés határait, hanem édestesvére legyen mások szolgálatának.
Arra gondolok, hogy ez ne két külön erő legyen bennünk/bennem (másoknak segíteni, de magamra is vigyázni), hanem ugyanannak az erőnek a két oldala legyen, azaz ugyanattól a hegyi beszédet mondó Jézustól eredjenek.
Mert ha nem, akkor ez nekem belső megosztottságnak tűnik.
„Szemérmetlen dolgot néztem az interneten” hallom egyre gyakrabban gyóntatóként a zavarodott, és szégyenlős szavakat. Fiatalok, mondhatnánk, természetes érdeklődés, csak egy kicsit célt tévesztett. Csakhogy a történet sajnos a legtöbbször nem olyan egyszerű, hogy néhány bátorító mondattal és egy…..
Kis Zoárd 2012.04.11 22:56:53
@stlouisdefrance:
"a megvetés, amivel a kerszténység a testiséget és az emberi testet kezeli, bennem a bűn benyomását kelti."

ezt nagyom sajnálom, hogy sokszor tényleg így van.
azért ez a cikk szerintem tisztelettel is adózik a szex előtt: (7. és 8. pont), nem?
Jezsuita bloggerek Pártus Jézus? 2010.06.18 18:37:00
Egyre gyakrabban tapasztalom, hogy katolikus körökben is milyen népszerűségre tett szert Badiny Jós Ferenc munkássága és elméletei. Sokan úgy látják, hogy keresztény hitük és magyarságtudatuk elmélyítését szolgálja az emigrációból 2001-ben hazatért, és 3 éve elhunyt szerző, aki egyébként elhagyta a…..
Kis Zoárd 2010.06.20 22:39:29
@jan: Jézusnak finn-ugor ősei vannak, mi viszont tényleg a sumérokkal vagyunk rokonságban. :-)
Tavaly tavasszal hozzászóltam a „Hitvallók és ügynökök” c. filmhez (Kabai Barna és Petényi Katalin rendezték). Meglepően sok komment érkezett rá (négy hónap alatt kb. 350). Sajnos, sokan eltértek a témától. De akik a filmről szóltak, azok is főleg az egyházi…..
Nem tudom, ismeritek-e azt, akiről beszélni akarok. Elég ellentmondásos figura. Egyrészt rajonganak érte, 4-500 ember jár el hetente a hittanóraszerű „kedd esti alkalmaira”, másrészt vannak, akik kígyót-békát kiabálnak rá és legszívesebben azonnal máglyára…..
Kis Zoárd 2009.11.16 23:07:24
@türkiz: akkor a teljes Rohr-idézet:

"A jó vallásosság, éppúgy, mint a jó terápia, segít, hogy begyógyítsuk és 'megbocsássuk' belső hasadásainkat. De az ima más, mint puszta terápia. (Nem akarom a terápiát lebecsülni. Azzal van bajom, ha az ember nem hatol mélyebbre a puszta terápiánál.) A terápia kigyógyít az elszakítottságunkból egy-egy konkrét probléma, konkrét ember vagy konkrét bonyolult helyzet kapcsán. Az ima az élet egészétől való elszigeteltségünket gyógyítja meg. Meggyógyítja a legmélyebb forrástól való elszakítottságunkat. Az ima ilyetén módon a középpontunkban erősít meg. Ezért képes a valódi vallási megtérés többévnyi terápiát pótolni." (Rohr)

@Felicitasz: "Egészen biztos ez?"

nem tudom.
régen voltam lelkigyakorlaton (meg terápián), úgyhogy inkább visszakérdeznék: mire gondolsz? szerinted hogy van?