Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kuvik

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Elhiszed, ha azt mondom, hogy Neked sem kell félned? Elhiszed, ha azt mondom nem vakmerő vagyok, vagy őrült, hanem csak egy olyan ember, aki TUDJA, hogy éppen annyira biztonságban van a HIV fertőzött barátai körében, mintha cukorbetegek mellett lenne? Két bejegyzésem volt eddig, ami…..
Amíg egy felnőttkori trauma már a kifejlett személyiséget érinti, addig a gyerekkorban elszenvedett traumák, pláne, ha hosszan tartó vagy ismétlődő traumáról van szó, maguk formálják a személyiséget. A gyerekkori abúzusnak, bántalmazásnak sok formája van: az érzelmitől, a fizikain át a szexuálisig,…..
Kuvik 2015.03.17 14:27:39
@Nikiló: szerintem is pontosan így van. Pontosan, hogy nem is tudja, hogy milyen az, boldognak lenni, egészségesnek lenni, önmagamat értékesnek tartani, egészségesen bízni, kötödni stb. És azt sem, hogyan müködtetünk egy egészséges párkapcsolatot és hogyan nevelünk egészséges gyermeket.

A legtöbb ember pont, hogy elhiszi, hogy ö egészséges, és hogy ö egészségesen viselkedik, mikor nem. Így amikor esetleg a partnere elkezdi mondani neki, hogy talán ez meg az nem épp a legjobb, akkor semmi mást nem tud mondani, csak, hogy a pszichológia hülyeség és egyébként is, ö ilyen, és így kell elfogadni.

A cikk nekem is nagyon tetszik!
Kuvik 2015.03.18 09:08:21
@annamanna: én nem hiszem, hogy ez lehetséges. Bizonyos szinten persze úgy érezheti az ember, hogy normális életet él, de csak addíg, amíg ki nem lép a konfort zónájából. A benne élö gyermek segítségért kiált, de az ember általában fél meghallani, mert akkor újra kellene kezdeni az egészet a betegségekkel, amihez az embernek általában nincs kedve.

Sajnálom, hogy csak ilyen rossz pszichológusokkal találkoztál. Tényleg ritka a jó.

Nincs igazad abban, hogy egy pár nem tud segíteni, és abban sem, hogy egy pszichológusnál csak beteg lehetsz. Hiszen sok szempontból nem vagy beteg. Olyan szempontból például, hogy te nem véltelenül müködsz úgy, ahogy müködsz. Az nem betegség, hanem az volt számodra a legideálisabb, ahhoz a környezethez mérve, amiben éltél. Aztán kilépsz az életbe, és látod, hogy hopp, itt teljesen mások a szabályok. Bizonytalan és félénk leszel, legalábbis belülröl és ezt nem tudod csupán azzal feldolgozni, hogy úgy teszel, mintha egészséges lennél. A belsö gyermek segítségért kiált, csak te annyira el akarod hinni, hogy egészséges vagy, hogy ezt nem hallod. Egy pár akkor tud segíteni, ha tükör. Ha megmutatja, hogy hol vagy beteg. De ezalatt nem a kritikát értem. Viszont sokszor fel sem tünik, ha baj van, hiszen a kultúrában is így van. Egy gyerek pedig... nagyon sokszor a gyereket használják megmentönek. Hogy legyen nyugdíjam, hogy a párom ne menjen el, hogy ne kelljen dolgozni, hogy legyen nekem is valaki, hogy ne legyek egyedül, hogy az ember újra élje a saját gyerekkorát, és megpróbálja feloldani stb.

Attól még, hogy ismered a kresszt nem fogsz tudni vezetni. Attól még, hogy kimégy a világba, és látod, hogy hogy kéne reagálni, nem leszel egészséges. Honnan tudod, hogy a kintröl adott reakció egészséges? És ha mások nem fogadnak el, mert ellenséges környezetbe kerülsz, akkor mi van? Megtagadod önmagad, és megpróbálsz úgy élni, mint ök, csak mert ök azt mondják, hogy az az egészséges? Vagyis a visszajelzést kívülre helyezted.

Most is úgy érzem, hogy segélykiáltasz, hogy ismerjük el, engedjük meg neked, hogy van ilyen út, mert akkor te egészséges lehetsz. A kommentjeid ezt sugallják. Úgy érzem, mintha benned küzdelem lenne, hogy "én vagyok a szeretet koldusa, de engedjétek meg nekem, hogy egészséges legyek, már olyan sokat tettem". Biztos, hogy egészen rendkívüli akarateröd és önreflexiód van. Az ilyet szívem mélyéröl tisztelem. Az is fontos, hogy egy pszichológus vagy egy partner nem tud meggyógyítani, ahhoz neked is tenni kell. De a test eltárolja magában az élményeket, és az érzékeny pontok heves érzelmi reakciót, stresszt, bizonytalanságot váltanak ki belül. Akkor is, ha ezt csak te látod.

Mondok egy példát. Mondjuk, hogy apám egy autokrata, eröszakos ember volt. Nekem valamilyen szinten ez lesz a férfiképem, mert így nöttem fel. Elkezdem ezt tagadni, és csak olyan partnert választok, akinek hangja sincs és mindenben alkalmazkodik. Nem tudok mást, mert tagadok és félek átírni az apaképemet, mert az fáj. A baj ott van, hogy közben elégedetlen leszek minden partneremmel, mert ök számomra nem a férfit teljesítik meg. Ez pl manapság egy elég sokszor elöforduló probléma. Hogy kaptál más mintákat, az biztosan nagyon hasznos, de a család nagyon meghatározó.
Kuvik 2015.03.18 22:22:42
@fülesboci: először is ez egy példa volt, a szövegből egyértelmű, hogy nem rólam van szó. Kettő, egy ageragresszív apa nem abúzus? Ja, ahogy az összes bántalmazott nő 30 év alatti. Nem tudom, Ön hol él, de lehet önnek is elkélne egy pszichológus. Tigris meg szelíd bárány, legalább olvassa el a szöveget, mielőtt kokommentálja, legyen szíves.
A 15 éves Shareefa Ali Shuwai kényszerből beleegyezett a házasságba a 90 éves Haider Bin Ali Mashrival, mert nyomorgó családjának szüksége volt a hozományra. A lány szüleivel és 12 testvérével élt Szaúd-Arábia dél-nyugati részén. A család egy szalmából készült házban…..
Kuvik 2013.01.16 21:45:20
@Szaszy G: Igen, ebben igazad van, viszont sem ez nem jó, sem az. Azzal nem mentheted fel öket, és veheted le a vállukról a szülöi felelösséget, hogy mert itt meg más rossz dolgok vannak. Egyiknek sem szabadna megtörténnie.

Kérdés persze, hogyha a muszlimoknál az alkohol megengedett lenne, akkor se küldenék-e a gyereket egyesek a kocsmába. Nekem nem a muszlimokról van rossz véleményem, hanem a felelötlen szülökröl. Mindegy, hogy a világ melyik részén élnek. És ez nem a tradícióról szól, mert ök önhatalmúlag eldöntötték, annak ellenére, hogy tudták, mekkora fájdalmat okoznak a gyereküknek. Annak ellenére, hogy ök csinálták a bajt. Vigye csak el a gyerek a balhét. Mintha csak a házi szamarat adták volna el jó áron.

Miért nem tudnak az emberek békében egymás mellett élni és egyszerüen csak kedvesek lenni egymással? A kedvesség ingyen van.
Attila Bécsben szeretett volna gyorsan albérletet találni, ez okozta a vesztét. Bár sorra észlelte a gyanús jeleket, csak meggyőzte magát, hogy kétszer is pénzt utaljon a őszinteségét bizonygató ismeretlennek.Ausztriában szerettünk volna albérletet. Nem olyan régen találkoztam…..
„Nekem támadt, hogy már nem kíván, bezártam őt ebbe az életbe, amit nem is akart, nem bír már rám sem nézni, és igen, viszonya van. Leroskadtam, ő meg elviharzott” – egyszer is elég belemenni egy egyéjszakásba, ahhoz hogy minden boruljon. Ha a mókamester pasi…..
Kuvik 2011.08.31 11:00:37
Kedves Posztolo!

Szerintem is nagyon becsulendo, hogy felvallaltad a gyereket egyedul!

Amit en szeretnek mondani, lehet, hogy mar masok leirtak, de en meg nem olvastam. Az en velemenyem az, hogy a pasi tul fuggo. Te vagy az eros, Te vezeted a haztartast, Te is dolgozol, Te neveled a gyerekeket, Te mentetted meg ot, Te szultel egyedul gyereket, es viseled, hogy itt egyesek ribancoznak. Nelkuled nem megy semmi. Ebben a kapcsolatban felborultak a szerepek. Te vagy a pasi. Ez a baj szerintem. A pasi meg elmegy egy olyan nohoz, aki mellett o lehet az eros, aki mellett o lehet a FERFI. Amit mondott, hogy bezartad ebbe az eletbe, szerintem erre utal. Az en velemenyem az, hogy probalj meg ne ilyen "eros vagyok, mident kibirok" lenni. En tudom, hogy ez nehez, mert Te megszoktad, hogy rendjen mennek a dolgok. De iranyito lettel, es ez a szerep Neked sem jo, te is szenvedsz tole. Belulrol Te sem vagy boldog, nem mosolyogsz. Ha boldog lennel, figyelnel is magadra. Es most ne azzal kezd, hogy mosolyt kenyszeritesz magadra. Hanem probald egyszeruen a pasira hagyni, hogy iranyitson, tegyel le terheket a valladrol. Hagyd ra, hagy oldjon meg o is problemakat - haztartasbeli, szuloi, szexet feldobni pl uj pozokkal stb! Kulonben gyereknek erzi magat a kapcsolatban. Nagyon kemeny vagy! Melletted en is gyereknek ereznem magam, es hidd el, a fuggosegbol egy egeszseges felnott ember menekul. Te pedig ot fuggove tetted, illetve igy osztottatok le a szerepeket. Ezt a fuggesbol valo menekulest egy filmben is lattam mar. A film cime, azt hiszem A fulke. A pasi all egy telefonfulkeben, es ha nem tesz bizonyos dolgokat, akkor lelovik. A vegen bevallja a felesegenek, hogy csalja, mert a felesege mindig szep es eros, es o nem erzi mellette ferfinak magat.

A masik, amit a noisegrol mondasz. En nem hiszem, hogy a te edesanyad nagyon szeretett volna tetszeni az apukadnak, es azt gondolom, hogy a noiseg kifejezeset, hangsulyozasat magatartasmintabol hozzuk otthonrol. Ha tehat a Te anyukad sem probalta magat kivanatossa tenni edesapad szamara, akkor Te ugyanugy nem erzed majd ennek fontossagat. Csak a parod erzi majd, hogy valamiert nem kivan. Mivel persze fogalma sincs az embernek, hogyan csinaljon valamit, aminek eddig talan tudatosan a letezeserol sem tudott, szerintem a legjobb, ha "nezel" magadnak uj magatartasmintat, es az alapjan alakitod ki a Te sajat stilusod. Nagyon sok ilyen ember van. Nezz szet pl a munkahelyeden, hogy melyik kolleganot - mindegy, hogy fiatal vagy oreg - talalod noiesnek. Aki ugy oltozik. Es kerdezd meg magadtol, hogy miert. Mozgas, ruha, kiegeszito, mi teszi ot noiesse? Es problad meg azokat - persze a sajat stilusodban es korodnak megfeleloen - atvenni. Kezdj el sportolni es akarj tetszeni a pasidnak! Nezz filmeket, ott siman lekoppinthatod, hogy a noies nok hogy csabitjak a ferfiakat az agyukba.

En azt gondolom, hogy Te egy okos no vagy, akinek helyen van a szive es ez a lenyeg. En azt gondolom, hogy ha a pasi visszajott, meger meg egy probat. De ha megegyszer megcsal, vagy elmegy, annak ellenere, hogy Te valtoztattal, akkor ki kell rugni, mert ramegy az eleted. Akkor notorius hazudozo.

Sok sikert kivanok,
Kuvik
Kuvik 2011.08.31 11:40:37
@Névtelen betelefonáló: Egyetertek, de abban mit nem tudunk a Posztolonak segiteni. Azt magaban kell lerendeznie.

Meg annyit akartam hozzatenni, hogy szerintem a Posztolonak el kene felejtenie azt, hogy ez az o hibaja. Ez a szitu mindketto hibaja, de a ferfi az, aki rosszul reagalt. En megmondanam a ferjemnek, hogy csak akkor jojjon vissza, ha o is tesz valamit, 1.) hoditson vissza, 2.) novesszen gerincet, 3.) nyissa ki a szajat, mielott felrekur.
„Aki összeáll velem, az legyen minél kiegyensúlyozottabb, rugalmasabb és türelmesebb, mert csak így bírja elviselni hirtelenségemet, szüntelen variálási vágyamat és újabbnál újabb meglepetéseimet” – állítja magáról egy hölgy, mintegy használati utasítást…..
Kuvik 2011.07.13 21:11:32
@michaela77: figyelj, nem bántani akarlak, de az én tapasztalatom az, hogy a "túlgondoskodó" nők ezzel akarják megfogni a pasit, kényelemben tartani, hogy ne menjen el. Nekem nincs szükségem ilyen eszközökre. De ha elolvastad volna, amit írtam, én is kiveszem neki sört, sőt, be is hűtöm, mert ő nem gondol rá, én is főzök neki stb. De ő főz velem, hogy gyorsabban kész legyen, és jobban is szórakozunk együtt, illetve van, hogy addig mást (házimunkát) csinál. Ez az "én szégyellném" hozzáállás nekem nagyon arra hajaz, hogy Te ezzel akarsz nő lenni, fontos lenni, hogy a pasinak szüksége legyen Rád.

És tudod mit? Én igenis megkértem már a pasimat, hogy tanítson meg kereket cserélni, mert ha egyedül maradok az úton a kocsival, és kereket kell cserélnem, akkor nem szeretnék ott téblébolni, mint egy magatehetetlen csecsemő. Sőt, ő is megkért, hogy én meg tanítsam meg varrni. JUJ, micsoda fertő! :)
Kuvik 2011.07.13 21:14:49
@Köldökszösz (csodalampa): én nem vagyok háztartásbeli, nem is tartom egészségesnek. Pontosan azt mondtam csak, hogy szerintem egy férfi akkor gondoljon arra, hogy a nő közös egzisztenciát akarjon teremteni, ha ő meg a "női munkákat" saját feladatának is érzi.

Egyébként 4 éve élek kint. De mondom, nekem a magyar exeim mondták, hogy ők szeretnék, ha otthon maradnék. Én nem akartam.
Kuvik 2011.07.13 21:34:24
@michaela77: örülök, hogy jót nevettél, akárminek is szántad.

"hogy a férfi természetével ellentétesen krémet kavargat a tűzhelynél"

Ezen viszont nagyot néztem. Mi az, hogy természetével ellentétes? Ez szerintem sokat elárul a személyiségedről, és arról, hogy ezek a gondolatok bizony nem haltak ki 10-15 évvel ezelőtt, sajnos.

És az már régen rossz lenne, ha én szabályokat írnék valakinek, főleg a pasimnak. Ő megcsinálja magától, nem is kell neki mondani. És én nem vagyok túl emancipált, bár ez megítélés kérdése. És még egy logikai hiba abban, amit írtál: szabályokkal nem lehet tiszteletet kivívni. De azzal sem, hogy mindent megcsinálsz a pasi helyett. Ahogy @gyvy is mondta, az életed olyan, amilyennek alakítod.

Ez most átment személyeskedésbe és én senkit nem akartam megbántani. Csak elmondtam a véleményem. Én azt gondolom, hogy a probléma, amit leírtam, valós. Sok nő szenved még mindig ettől. De ha Te úgy érzed, hogy a Te munkád nem fáraszt el annyira, hogy mindezt egyedül csináld, és ha esetleg úgy lenne, beugrik a pasid segíteni, nem szóltam egy szót sem. Csak az ellen emeltem fel a hangom, ha elvárás, hogy mindig minden házimunkát egy nő csináljon, amellett dolgozzon (közös egzisztenciateremtés), és akkor még kapja a fejére, hogy minden nő kurva.

Én ugyanannyi órát dolgozom, mint a pasim, tovább tart az utazás, és este fáradtan jövök haza. Jól esik, ha együtt látunk neki főzni, motiváltabbak vagyunk, sokat nevetünk, közben megkóstoljuk, és jót dumálunk - németül. És nem a tévét bámulja, meg a számítógépes játékot - azt máskor teszi.

Értsd meg, én a poszthoz írtam kommentárt, és nem Neked személyesen üzentem hadat, sőt, nem is a házimunkának. Hanem az egyoldalú bíráskodást akartam egy kicsit más oldlról megvilágítani.
  Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a…..
Kuvik 2011.07.05 13:20:18
Sziasztok!

Az en batyam buszsofor volt egy kozep-magyarorszagi vallalatnal. Ugye, csak elso ajton lehet felszallni, az o feladata a jegyeladas is stb. Ebedido ugy volt, hogy valami Isten hata mogotti buszparkoloban leparkolta a konzervdobozt, ahol se etterem, se bufe semmi nem volt. Egy fulledt nyari napon gondolt egyet, kivitte a kocsijat a parkolohoz, megbeszelte az egyik baratjaval, hogy egyutt ebedelnek. Ebedido elott bezarta a buszt, kasszat vitte magaval, mert hat az o felelossege, es- mivel az etterembe csak nem viszel egy teli buszkasszat meg jegyeket - bent hagyta a lezart kocsi csomagtartojaban.
Hogy s hogy nem, a kocsijat epp aznap!, feltortek. Nem vittek el semmit, csak a buszkasszat, es az eladatlan jegyeket. Erre a kedves ceg beperelte a batyamat, aki elismerte a hibajat, es belement volna, hogy levonjak tole az ellopott penzt, es az eladatlan jegyek (pair- es nyomda-) koltseget. Igen am, de a cege azt mondta, hogy o biztos eladta ezeket a jegyeket feketen, nem pedig elloptak, ezert az eladatlan jegyeket eladasi aron kovetelte tole.
Egy evig biztos ment a per, pedig a szakszervezet is mellette volt, biztattak. A vegen a szakszervezet megegyezett a ceggel, nem tudom pontosan, hogy volt, a lenyeg, hogy a batyam fizethette ki a jegyeket, mintha eladta volna oket. Munkahelyet is valtott.

Mondjatok meg oszinten, mit nem tett meg?
Ebbol az esetbol meritve, es a sajat otthoni "munkatapasztalatombol" otthagytam Magyarorszagot. Rohadjon meg az osszes ilyen cegvezeto.
Mi van akkor, ha - az ember lánya elmúlt 50, rokkantsági nyugdíj után kéne újra munkát találnia, ha a munkanélküli központ szerint túlképzett, a munkáltató szerint nem az?   Elmondom! SEMMI, mert nincs segítség! Utálok politizálni, de most azt kell mondanom, hogy jobb volt…..
Hamburg 052 Anyád az "ältere"! 2009.09.18 16:05:00
Nem mondom, megint jól elszaladt velem a ló! Egy örökkévalóság óta nem jelentkeztem. Most megpróbálok beszámolni az elmúlt hetekről, ha még össze tudom szedni a gondolataimat, mert olyan rengeteg dolgot műveltem, hogy az elmúlt 10-11 hónapban összesen nem volt ennyi…..