Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csetneki Sanyi

36 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elrugaszkodás éve Félmaraton 2012.03.12 01:47:00
Hétfőn lefutottam - életemben először - a félmaratont. Ezzel tulajdonképpen túl is teljesítettem a futásra vonatkozó ez évi tervemet, hiszen abban csupán a Vivicittá szerepelt, annak is a 11 kilométeres, hagyományos távja, és nem a félmaraton. Viszont úgy döntöttem, hogy…..
A legkézenfekvőbb gépírás gyakorló szöveg tán maga az ABC. Az alábbi linkekre kattintva kipróbálhatod, milyen gyorsan tudod leírni az ABC betűit:Milyen gyorsan gépelsz? (ABC sorrendben)Milyen gyorsan gépelsz? (fordított ABC sorrendben)Milyen gyorsan…..
Ha a korán kelésen múlik, akkor előbb-utóbb aranyat kell lelnem, mivel már lassan fél éve minden hétköznap hajnali fél négykor kelek, de már előtt is évekig fél ötkor ébredtem...
Pár nappal ezelőtt, még decemberben vettem egy nagyon komplex stratégiai társasjátékot, a Civilization-t. Ennek 32 oldalas szabályában olvastam a következő idézetet, mely pont illik e blog témájához, az elrugaszkodáshoz:"Ne pocsékolj sem időt, sem pénzt; használd fel…..
Immár 2012. van, nincs további halogatás. Ebben az évben megpróbálok minél inkább "anti Pató Pálként" élni, és követni az "amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra" elvet. Mert a holnapból könnyen holnapután és azután lesz, míg amit ma megteszünk, azt már…..
Mert hát nem csak felfelé, hanem lefelé is lehet... Egy öt évvel ezelőtti, milliók által megtekintett animáció egy elrugaszkodásról: Kiwi! Sokáig az egyik kedvenc YouTube videóm volt, olykor könnyeket is csalt a szemembe. No, azért remélem, hogy sem a magyar gazdaság, sem én…..
Boldog új évet! Bár ezt itt és most elsősorban magamnak kívánom, no nem is annyira önzésből, hanem mert még nem túl sokan olvashatják ezt a bejegyzést, egy ma indult webnapló harmadik posztját.Ha valaki mégis erre tévedne és olvasná e sorokat, akkor neki is azt kívánom, hogy…..
Nincs egyetlen példaképem. De van sok olyan ember, a környezetemben és az ismert emberek között is, akikre bizonyos szempontokból példaképként tekintek. Az egyik ilyen Steve Jobs, az Apple nemrég elhunyt alapítója. A Véleményvezér blogban olvastam róla jó bejegyzést:Hol vannak a…..
A miniszterelnök, Orbán Viktor 2012-t az elrugaszkodás éveként hirdette meg. Hogy az ország és a magyar gazdaság el fog-e rugaszkodni végül 2012-ben, azt nem tudom, de én megpróbálok. Igyekszem majd jobban odafigyelni a dolgaimra, tervezettebben, szervezettebben élni, gazdálkodni, és…..
Kedves látogatók!A blog elköltözött a tarsasjatek-ingyen.blogspot.com címre. Hamarosan újabb játékokkal jelentkezem.Addig is ajánlom az alábbi társasjátékaimat:K100 - Kinizsi Százas társasjátékGazdálkodj okosan!Kocka Burger..
Elkészült legújabb társasjátékom, a Kinizsi Százas társasjáték...
Csetneki Sanyi 2011.10.02 18:51:00
@kevivi:
Szia Vivi!
Örülök hogy tetszik a játék ;)
A válaszom a szabály alapján az, hogy igen, lehet kombinálni, hiszen a dobás kártya felhasználása esetén dobásnak számít, azaz olyan, mintha kockával dobnál.
További jó játékot! :)
  Mindenki olyan lazán beszélt a Balaton-átúszásról, mintha valami sétagalopp lenne. Ezért én is beneveztem szombaton az unokatesómmal és a 13 éves lányával. Pár perccel később már ott álltunk a lépcső előtt és nem volt más választás, mint nekiindulni a déli part…..
Mivel egyik kedves olvasónk meglepett minket egy friss beszámolóval, nomeg amiért társaságunk két tagja idén újra nekigyürkőzött a Százasnak, elkészült a kinizsis beszámolók újabb darabja. Ghery írását különösen a túrára most készülő kollégáknak ajánljuk figyelmébe, mivel jól példázza, hogy miféle…..
Publikáltam a gyorséttermes stratégiai társasjátékomat, a Kocka Burgert. Jó játékot!..
A Gazdálkodj okosan! társasjátékom új neve ezentúl: Gazdálkodj ***!Bővebben:http://csetneki.hu/gazdalkodj/ujnev.html..
Rövid, ám nehéz gépírás gyakorló szövegek a Magyar Gyorsírók és Gépírók Országos Szövetségének honlapjáról - ott .doc formátumban található meg: (http://www.freeweb.hu/magyosz/letoltes/letoltes.html).Mit hoz az áramliberalizáció?Nincs garancia arra, hogy a liberalizáció…..
Ez a gyakorlat elsősorban a "jobb felső sarok" ékezetes karaktereit gyakoroltatja:írógép sűrítő hűhó módosító tűz húzó vonó súrol terítő térítőnyúlós térerő ráktérítő küldetésünk különc küldönc különadótűzoltóautó sütőipari sütőtök vívás…..
Az elektronikus levelezésben gyakran használjuk a "kukac" (@) karaktert. Ennek gyakorlásában, leírásának gyorsításában segítenek az alábbi példasorok. Mindegyik példasorból 5 sort érdemes írni.fv@ fv@ fv@ fv@ fv@ fv@ fv@ fv@ fv@ fv@v@v v@v v@v v@ v v@v v@v v@v v@v…..
              Fénykép az új Gazdálkodj okosan! társasjátékról:http://csetneki.hu/gazdalkodj/fotok.htmlTovábbi információk a játékról..
Az alábbi szavak csak olyan betűket tartalmaznak, melyek a bal kéz ujjaival érhetőek el a QWERTZ billentyűzeten:sas terv ferde dac farag badar savas farag fagy csata csere vers basa atya stewardess dexter deres veres tart fegyveres..
Az alábbi szavak csak olyan betűket tartalmaznak, melyek a jobb kéz ujjaival érhetőek el a QWERTZ billentyűzeten:új züllik héj máj kő olló ollóz komp méz máz kén hull ház hű mini piknik pumukli hüllő küllő póló holló móló múló műhó..
Immár (csaknem) teljesen elkészült a Gazdálkodj okosan! társasjáték weboldala. Indítottam hozzá egy Twitter hírfolyamot is, aki kíváncsi, követheti az eseményeket. A társasjátékon már csak apró módosítások, finomítások, csiszolgatások várhatóak.És hogy mi is ez a…..
Elkezdtem a Gazdálkodj okosan! társasjáték "hivatalos oldalának" megszerkesztését, feltöltését, így remélhetőleg napokon belül minden letölthető fájl és információ (szabály, stb.) elérhető lesz.Tehát a cím: http://csetneki.hu/gazdalkodj..
Gépírás szövegek Alap gyakorlat 2010.12.15 15:38:00
Alap gyakorlat az alap billentyűkhöz:asdf jklé asdf jklé asdf jklé asdf jkléfdsa élkj fdsa élkj fdsa élkj fdsa élkjasdf fdsa asdf fdsa asdf fdsa adfs fsdajklé élkj jklé élkj jklé élkj jklé élkj..