Regisztráció Blogot indítok
Adatok
odeenHD

10 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rég nem jelentkezett a b-oldal tv saját készítésű videóklippel. Aki csipázza ezt a rovatot, az elmúlt egy évben feltehette a kérdést: Befulladt a projekt? Lusták a srácok? Csórók a zenekarok? Valami hosszadalmas projekt készülődik? ...aki az utóbbira tippelt, az járt a…..
Nem közvetlenül a Zugügyvédhez, hanem a szerkesztőséghez érkezett az alábbi albérlős sztori, nem fizető albérlővel, zárcserével, nemzetbiztonsággal, rendőrséggel. Mint ahogy számos korábbi bejegyzésből kiderült, a  lakáskiadás elég jó terepe mindkét fél részéről…..
odeenHD 2011.01.08 15:16:54
@elfmage: jaja, kicsit leegyszerűsítettem a dolgot. :-)
több levélváltás is volt, köztem és a közműszolgáltatók között. én voltam olyan majom, hogy nem rögtön az elején mentem az ügyvédhez. azt hittem elég jól érzem én a jogot, hogy egy ilyet magam levezényeljek. hát tévedtem. fizetni semmiképp nem akartam, közben sikertelenül üldöztem emailen a dán csókát is.
végül már végrehajtási szakaszba került az ügy. volt fizetési meghagyás is. az a közműfaktoring cég amolyan végrehajtási jogokkal rendelkező izé volt, és azonnal rákúrták a jelzálogot a kecóra.
szóval így.

nade mindegy. az eredeti kommentemnek igazából nem is ez volt a lényege, hanem az, hogy ha a saját neveden tartod a közmű szerződéseket, akkor lazán tudsz nyomást gyakorolni egy nemfizető és kiköltözni nem hajlandó bérlő fölött.
odeenHD 2011.01.10 09:18:03
@elfmage: na, pont most mondtad ki a frankót az elhunyt haszonélvezőnél.

a gáznál átsiklottak felette (ez mondjuk nem jelenti azt, hogy később ne cseszegetnének) de az elműnél megakadt.

semmi értelme perelni, mert teljesen jogszerűen járnak el. ugyanis: mint említettem, a törvény szerint végső körben mindig a tulaj felel a közművekért. tök mindegy, hogy a bérlő, vagy a haszonélvező nevén van a szerződés. továbbra sem tudok paragrafust mondani, de egy biztos: a szolgáltatók tuti biztos, hogy nem engednék a szerződéseket ilyen lazán oda-vissza írogatni bérlőkre, meg potenciálisan elhalálozó haszonélvezőkre, ha nem lenne az a biztosítékuk, hogy a tulajdonos felel végső körben.
meg persze tartozással is simán átírják az órákat. naná, eleve a végszámlát akkor kapja az ügyfél, amikor már hetek óta megszűnt a szerződése.
egy dolgot megkérdeznék: írtad, hogy soha nem marceráltak. eddig minden bérlőd végső soron befizette ugye a tartozását? igen?
na ez azért van, mert csak akkor vesznek elő téged, mint tulajt, ha az ügyfélen a behajtás teljesen reménytelen. velem ez volt a dán faszi esetében.
odeenHD 2011.01.10 13:02:06
@elfmage: na, most jól fehecceltél :-)
beszéltem az ügyvédemmel más ügyben, de rákérdeztem erre is. paragrafust séróból nem tudott mondani, de megígérte, hogy vmikor elküldi. akkor kiposztolom ide is.

a lényeg: a közmű, úgymint vízvezeték, gázvezeték, az ingatlan szerves részét képezi, hiszen bele van építve. (az áram már kevésbé, erről lentebb)
ennél fogva a jogállása a cuccnak olyan, hogy az az ember, akinek a neve a tulajdoni lapon szerepel felelős mindenért. az ügyvéd azt mondta, hogy vannak olyan céges szolgáltatások pl flotta mobiltelefon, ahol a cég úgy szerződik mondjuk a tmobillal, hogy a cég a szerződő, de te, mint munkatárs a "számlafizető" vagy. vagyis ha nem fizeted a számlát, akkor cégen vasalják be. ők meg levonják a fizudból.
no, a közműnél nem kell ilyen szerződő-számlafizető konstrukció, mert a törvény (paragrafus coming soon) alapvetően redelkezik arról, hogy - ahogy írtad - a tulajdonos a kezes.
mint említettem ez CSAK A KÖZMŰVEKNÉL!!!
a tisztasági festés, takarítás, meg azok az abszurdumok, amiket írtál tökre nem tartoznak ide. a telefon és a kábeltévé sem, mert a lakásba bejövő vezetékek nem a lakás részei. ezért megy már hosszú évek óta jogi hercehurca - ezt az ügyvédem mondta - az elművel, hogy a villanyvezeték se tartozzon ebbe a kategóriába. ezidáig azonban még az áram közműszolgáltatásnak számít. és mint említettem ez a jogi kategória csak a közműveknél játszik, a tisztasági festésnél NEEEEM!
egyébként még egy adalék az ügyvédemtől: a 90-es évek közepéig a monopol helyzetben lévő, egykori állami vállalatnál, a matávnál is ez volt a helyzet: bérlő nemfizet, mennek a tulajhoz. csak amikor az ogy megszavazta, hogy az ezredfordulón liberalizálják a távközlést, a telefonszolgáltatás kikerült ebből a kategóriából.

ennyi.

ja és 1 dolog az eszembe jutott a hajléktalanos analógiádra: mi van akkor, ha párezer forintért felbérelek egy homelesst, hogy irassa át a nevére a lakásomban lévő mérőket. nem fizetnek, kikapcsolják, hozom a következő hajléktalant. a te logikáddal élve, az idők végezetéig lehetne úgy élni, hogy nem fizetsz a szolgáltatóknak. na ezért van ez a törvény. mondom, nemsokára küldök paragrafust
A korhatárkarika az alant olvasható levél néhány trágár kiszólásának köszönhető, a történet nem horroros vagy szexes, hanem nagyszámos. Viszont parádés. Levélírónk egy középvállalat egykori vezetője, aki regnálása alatt 50 millió forintért eladott egy ingatlant. Most…..
A 15 táncfilm klisé című cikkünkben már kiveséztük, hogy pontosan mit is kell tudni a táncos filmekről, de nem árt az ott felsorolt téziseket pár példával alátámasztanunk. Direkt maradt ki a Dirty dancing és a Flashdance, ennek ellenére most homorítok egyet és peckesen…..
Amióta egy ismerősöm átküldte a Behemoth zenekar egyik dalát, lámpánál alszom. Még nem tudom, hogy a zene miatt, vagy az alábbi klipek képi világa miatt... Először szerencsére elvesztettem a linket, aztán mikor megpróbáltam megtalálni a dalt (első klip), rátaláltam egy…..
Kedveljük a szép, lírai, igényes dalokat? Igényes alatt természetesen a profinak tűnő hangszerelést és keverést értjük, minél több akusztikusnak/természetesnek hangzó effekttel - mellé szinte már sírásba hajló, andalító énekkel. Természetesen lassan, az agresszív…..
Hallottatok már Greg Note-ról? Ugye? Én sem. És ez valahol nagy szégyene a gagyigyáros popszakmának, amely már régóta a zenészség csírája nélküli macskajancsikat neveli ki és teszi sztárrá. Hát igen... Mert kérem Greg Note egy igazi nagybetűs Zenész. Minden létező…..
Ez a poszt a címe alapján úgy tűnhet, mint egy ócska reklám, amit beszuszakoltunk ide, feladván kultúrmissziós elveinket. Pedig nem. Dédelgetett szerelemgyerekünket a b-oldal.tv-t, és ezáltal Titeket is szeretnénk jó sok új videóval megajándékozni. Eddig is hangsúlyoztuk, hogy…..
Ez a rövidke mese a sárga csekkekről szól. A mese írója büntetőjogi felelőssége teljes tudatában kijelenti, hogy nem elfogulatlan, nem objektív, nem független ebben a témában. Egészen pontosan rühelli a sárga csekkeket (hivatalos nevükön a készpénzátutalási megbízásokat)…..
odeenHD 2010.05.21 13:52:04
a sárgacsekk, illetve a mindenféle tranzakciós jutalékok már csak amolyan hétköznapi lehúzások.
amúgy tök simán megúszhatók ezek, ha rászánsz kb egy órát az életedből és utánajársz a dolgoknak.

mondom a megoldásokat:
- a sárga csekkeket NEM A POSTÁN FIZETJÜK BE!!! átutaljuk netbankon a pénzt. alap. bocs, ha megbántok bárkit is, de bőven benne vagyunk a 21. században, tehát ha valaki képes postán sorbanállni ahelyett, hogy a neten fizetné ki a számláit, akkor az tökbéna. (vagy nyugdíjas)
- keress (és pillanatok alatt találsz) olyan banki csomagot, ahol tök olcsóak (vagy teljesen ingyenesek) a tranzakciós díjak.

nem a reklám helye, tudom, de sokak problémáját megoldja:
CITIBANK nulla forintos számlacsomag. nekem is ilyen van. tök ingyenes a számlavezetés, a kpfelvétel - na most figyelj - bármilyen belfödi atm-ből, így a postai terminálokról is (csekkfizetéskor). Ingyen dombornyomott bankkártya, ingyenes netbankos átutalási díj...
nem sorolom tovább, minden kibaszott banki művelet ingyen van!!!
egyetlen feltétel, hogy egyszer egy hónapban minimum 150 rugónak kell érkeznie a számládra egyösszegben. kérd ide a fizudat és probléma megoldva.... ja nincs ennyi nettód? no problem, egy időben azt csináltam, hogy a haverom minden hónapban átutalt a saját számlájáról 150 rugót (feltétel teljesült) én pedig kivettem kpban és odaadtam neki. de rengeteg szofisztikált megoldás létezik.

légyeg: picit odafigyelsz a pénzeidre, 30-40 rugóval is beljebb vagy évente
Közel három hónapos kihagyás után ezúton defibrilláljuk a B-oldalTV-t. A szünetnek meg volt az építő jellegű oka. Kicsit összeszedtük magunkat, illetve a velünk együttműködni vágyó zenekarokat. (Hahó, soha nem késő jelentkezni nálunk, csinálunk nektek fasza videoklipet…..
B-oldal A közízlés megrontói 2010.04.22 10:42:00
Nem szoktunk cikkeket utánközölni, de az alább olvasható szösszenet, egyrészt nem cikk, másrészt igencsak megragadott. Stílusában, mondanivalójában mintha B-oldal szerző írta volna. Pedig nem. Aczél Endre tollából származnak ezek a sorok. Mivel a B-oldal törzsközönsége…..
Örömmel jelentjük be, hogy a B-oldal kreatív brigádjának is volt némi köze ahhoz, hogy a Flúg zenekar első videoklipje itt alább látható legyen: Még másfél éve a srácok rögzítettek egy teljes koncertet videó ügyileg. Az anyag azóta dobozban hevert, majdnem…..
Elvileg Chuck Norrisnak nincs szülinapja, ő mondja meg, ki hány éves. Esetenként, ahogy érzi. De BRÉKING: félve megjegyezzük, hogy a feljegyzések szerint ma 70 éves. Ezek szerint fiatalabb, mint Csong Li azaz Bolo Yeung, aki már 2008-ban betöltötte a 70-et, azaz gyors fejszámolás…..
odeenHD 2010.03.11 17:24:37
@rettentó: komoly a Todesstern kérdés?
odeenHD 2010.03.13 15:08:50
@nosferato:
hehe
VADER: Was habt Ihr mit den Plänen gemacht?

REBELLEN OFFIZIER: Wir haben keine Pläne empfangen. Aaah,... dies ist ein Konsularschiff. Wir sind in diplomatischer Mission unterwegs.

VADER: Wenn das hier ein Konsularschiff ist... wo ist dann der Botschafter?

dobjunk össze egy ebay-ről rendelős német star wars vhs-re!!!
Ha bekapcsolom a Jazzy rádiót, akkor pontosan ilyen zene szól. Ez volt az első benyomásom a Groovus Interruptus muzsikájáról. Letisztult smoothjazz, amiben felfedezhetőek Dave Sanborn, Marcus Miller, John Scofield és a hozzájuk hasonló hatalmasságok hatásai... Ja, és jól is…..
odeenHD 2010.02.08 14:30:04
@nosferato: "ízlés szerint a JOBBIK"??? na ne politizáljuk jóvan :-)
Szeptember vége lehetett, amikor Nosferato barátommal éjszakába nyúlóan beszélgettük arról, hogy mit is lehetne csinálni a b-oldal feltuningolására. Elég hamar kitaláltuk ezt a saját klipgyártós őrületet (b-oldal.tv, ha valakinek nem esne le). Az tök jó, mondta, mert én is…..
Az A38-on általában teltházasak a bulik, hiszen a szervezők csak olyan fellépőket engednek a hajó világot jelentő deszkáira, akik megtöltik a nézőteret.Nos, a Barabás Lőrinc Eklektric második lemezének (Trick) bemutató koncertjén, 2009. november 27-én, egy tűt sem lehetett…..
B-oldal Elindult a B-oldal.TV 2009.11.16 08:00:00
És mégis mozog a föld. Próbáltam nem kilométeres közhellyel indítani életem első bejegyzését a B-oldalon, de a francba, nem sikerült. Mozog a föld, és akkor mi van? Semmi. De hogy (remélem) sokak kedvenc zenei blogja a mai naptól kilép a statikus világból és egy kicsit…..