Regisztráció Blogot indítok
Adatok
elel

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Alföldre vitt szlovák árvák „deportálásának” emléktáblája Pozsonyban  Kis szlovák legendárium, reakció egy reakcióra, kis késéssel egy több hetes külföldi tartózkodás miatt.   Csehszlovák Kém blogger Prágából sok mindennel megvádolta…..
Eva Zeisel neve ma már fogalom. Striker Éva Améliaként, Budapesten született. Fazekasságot tanult, majd dolgozott Németországban és a sztálini Oroszországban, ahol 16 hónapra bebörtönözték. Majd Bécs és végül New York. A 105 éves korában elhunyt tervező, saját magát csak 'tárgyak készítőjének'…..
Vannak emberek, akik stílusosak, és nem akárhol töltik a thx givin' break-et, hanem NEW YORKBAN! Első este, a broadwayen sétálgattunk, megnéztük a Time Square-t, ahol ugye a leghíresebb musicaleket játsszák. Tele volt fényreklámokkal, hatalmas, TÉNYLEG HATALMAS poszterekkel,…..
Paris je viens MIXER 2010.09.19 20:07:13
Definíció: Lányiskolás lányokat és fiúiskolás fiúkat összeeresztünk.  -> O-óóKörülmények: Hangos (cool) zene, kajapia, gyöngyfüzérek, világítós karperecek, tanárok a terem szélén zseblámpával, síppal.Helyszín: Feldíszített tornaterem.Elég jó volt!!!! Az első…..
  képforrása             A '80-as évek bölcsészlányait a hónuk alá csapott Régi Mozgó Világról lehetett elkülönböztetni a többi zsíroshajú, nyúltpulcsis, retkesfarmeres csajoktól, akik vélhetően szociológus hallgatók lehettek…..
elel 2009.11.13 21:13:23
A Mozgó-botrány fontos mozzanata volt az, amiről itt nem esik szó, hogy a bölcsészkarra azért iramodott oda a sok ember, mert ott egy nyilvános aláírásgyűjtés folyt. A szöveg lényege, hogy tiltakozunk a lap betiltása ellen, tanáraink írják, magunkénak érezzük. Az aláírásgyűjtést Német György (nem szociológus, hanem történelemtanár a Toldyban, a NGY szociológus egy másik ember!!!)elmeséli a könyvében, de Molnár Imrére támaszkodva, aki nem vehetett részt benne. Valójában ennek fő szervezője a nemrég EU képviselőként bukott de amúgy kitűnő Szent Iványi István akkori asszem szociológus hallgató volt, részt vettek benne Derdák Tibor, Kárpáti Péter, Hodosán Róza és mások, és ez akkor elég nagy dolog volt, mert az aláírásgyűjtőket nem védte a nevük, mint az írókat. A kar dékáni hivatalának vezetője, Pálinkás elvtárs leronhant a büfészintre személyesen akadályozni meg a reakció aknamunkáját, önkezével letépve a felhívó plakátot, és enszájával orditozva Szentiványival, aki éppen gyűjtötte az aláírásokat, miközben önlábával az enyémre hágott, aki ott álltam. (SzII-t megfenyegették kidobással, páran érdekében eljártak a dékánnal, aki barátságosan elbeszélgetett velü(n)k, de SzII kapott valami retorziót, pár évig asszem nem járhatott Pestre egyetemre, ha jól emlékszem. Mindezek ellenére a Tóth Dezső szeánszon Mihalicz Csilla (töri-magyar; ma: Nők Lapja) a nagy plénum előtt felolvasta a tiltakozás szövegét (tapsvihar), szegény Tóth Dezső majd felrobbant. Mindez oly szokatlan volt akkoriban, mint a beszélő a tanár úr számára ló Morgensternnél.