Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BBali06

31 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 2011-es esztendő első biatlon világkupa állomása Oberhofban került megrendezésre, ahol mindkét nemnél három versenyszámot bonyolítanak le, egy váltó, egy sprint, és egy tömegrajtos versenyt. Az első részben a férfiak váltójáról, illetve a férfiak és a hölgyek…..
A biatlonosok az ausztriai Hochfilzenből a szlovéniai Pokljukába utaztak, két verseny erejéig, egy egyéni és egy sprintversenyre. A vasárnapi vegyes váltó, úgy mond a karácsonyi ,,buli" lesz. FÉRFIAK Délelőtt fél 11-kor rajtolt el a férfiak 20 km-es versenye. Folytatódik-e…..
Pénteken a sprintversenyekkel kezdődött el a hochfilzeni biatlon hétvége. A férfiak 10 kilométeres versenyén rendhagyó módon ezúttal a mezőny második felében indultak a nagyobb nevek, s nem is igazán jártak jól, mert az idő előrehaladtával egyre jobban kezdett szakadni a hó,…..
Az Östersundban zajló biatlon világkupa utolsó napján (vasárnap) a hökgyeknél, és az uraknál is üldözőversenyre került sor. Olyan különbséggel indultak egymás után, ahogyan szombaton, a sprintversenyben célba értek. NŐK Kaisa Mäkäräinen győzelmével ért véget a női 10…..
Az östersundi sílövő világkupa állomás a sprintversenyekkel folytatódott.A hölgyek pénteken egy 7,5 km-es versennyel folytatták szereplésüket. A verseny Kaisa Mäkäräinen győzelmével ért véget. A finn versenyző hibátlan lövészettel, 18.7 másodperces előnnyel nyerte meg a…..
A hölgyek 15 km-es egyéni indítású versenyével megkezdődött szerdán a 2010/2011-es biatlon világkupa-szezon. A tavalyi bajnok Magdalena Neuner nem állt rajthoz a versenyen, ott volt viszont Anna Carin Olofsson, aki mostantól már Zidek néven versenyez. A svéd versenyző a 4…..
NŐK: December elsején a nők 15 km-es egyéni versenyével megkezdődik a 2010/2011-es biatlon világkupa a svédországi Östersundban. A tavalyi bajnok (idei...)Magdalena Neuner és a tavaly leszerepelt Andrea Henkel, illetve Kati Wilhelm lehet a nagy esélyes. Rajtuk kívül a svédektől…..
BBali06 2010.12.01 16:09:57
Az oroszországi Hanti-Manszijszkban befejőzödött az egyéni biatlon világkupa. Mindkét nemnél egy tömegrajtos versennyel záródott az idei szezon,a  hölgyeknél 12, 5 km, míg az uraknál 15 km volt a táv. A hölgyeknél az összetett világkupa megnyerésére matematikailag még…..
                        A hétvégén az oroszországi Hanti-Manszijk az idei biatlon világkupa utolsó helyszíne. A hölgyeknél már csak kietten vannak nagy versenyfutásban a világkupáért, két német, a régóta vezető Magdalena…..
                    Hétvégén Osloban folytatódott a biatlon világkupa, amelynek rövid összefoglalóját itt olvashatják. A női 7, 5 km-es sprintversennyel indult minden, ahol is Simone Hauswald nyert. Magdelena Neuner az első lövészet…..
                      Vasárnapi nap Kontiolahtiban az üldözéses versenyeket rendezték meg, ezek közül a hölgyek kezdtek. A szombati sprintverseny végeredményének megfelelően a hölgyeknél a fehérorosz Domracseva indult elsőként…..
                    A biatlon világkupa már pénteken elkezdődött a vegyes váltóval, amit annyira érdemes megjegyezni, hogy két női versenző után két férfi versenyző következett. A hölgyek a fehéroroszok kezdtek a…..
A Vancouverben zajló téli olimpia zárásaként a biatlonosoknak a 4x7,5 km-es váltóverseny következett. 19 csapat indult, köztük az eddig még érmet sem szerző Németország. A nagy esélyesek ennek ellenére a norvég és az orosz váltó volt, de az osztrákok, és az év első…..
                              A női sílövők a váltó versennyel befejzték szereplésüket a téli olimpián. A váltóversenyre 19 csapat nevezett be, magyar csapat nem volt, mint ahogy az egész…..
                A női sílövők Vancouverben a 12,5 km-es tömegrajtos versennyel folytatták szereplésüket. A világkupában az első 30 helyezett indul ebben a szakágban, itt viszont nem pont azok indultak, akik ott szerepeltek. Az olimpián az…..
                        A férfi sílövők Vancouverben a 15 km-es tömegrajtos versennyel folytatták szereplésüket. A világkupában az első 30 helyezett indul ebben a szakágban, itt viszont nem lett volna sportszerű…..
A férfiak 20 km-es versenyével folytatódott a sílövők programja a téli olimpián. A hölgyeknél Tora Berger győzött, így nem Ole Einar Bjoerndalenen volt a sor, hogy megszerezze 100. aranyérmét a norvég küldöttségnek. Pedig talán ő szerette volna ezt a dícsőséget... Az első…..
A nyolcvanhét tagú mezőnyből a norvég Tora Berger indult el másodikként, s az eddig pályafutása során öt világkupa-viadalt nyerő versenyző rajt-cél győzelmet szeretett volna aratni. Szokásától eltérően végig erősebb tempót diktált, s ehhez most kiváló lövészet is…..
A sprintverseny győztese, a francia Vincent Jay indult az élről, akinek tizenkét másodperces előnnyel a norvég Emil Hegle Svendsen, tizennégy a horvát Jakov Fak és tizenhét a szlovén Klement Bauer előtt. Némi meglepetésre a kanadai Leguellec, aki ötven másodperc hátránnyal…..
                  A szombati sprintszám eredményei szerint a szlovák Kuzmina indult az élről, hiszen ő nyerte a versenyt, ám előnye mindössze két másodperc volt a német Magdalena Neunerrel szemben. A harmadik helyről a francia Dorin…..
A férfi sílövők is megkezdték szereplésüket Vancouverben a XXI. Téli Olimpián. A vasárnap este (helyi idő szerint délelőtt) megrendezett versenyen a norvégok és a németek számítottak esélyesnek, de a szél, az eső, és a hó közbeszólt.A még száraz időben rajtoló moldáv…..
Elkezdődött a biatlonosoknak is a téli olimpia. Előtte engedjék meg, hogy visszapillantsunk az antholz-i, azaz az utolsó világkupa fordulóra. A női egyéni versenyt három német zárta az élen, tehát a teljes dobogót elfoglaltákk. Sorrendben Magdelena Neuner, Kati Wolhelm, Andrea…..
Szombaton tömegrajtos viadalokat rendeztek Németországban,a  férfiaknél 15 km, míg a hölgyeknél 12,5 km-es volt a táv.                 A férfiaknál az első két fekvő lövészet nem hozott túlságosan nagy különbségeket,…..
A németországi Ruchpoldingban folytatódott a biatlonosok világkupája.  Az első lövészetet követően még a német Magdalena Neuner vezetett, aki remek futóteljesítményéről, viszont bizonytalan lövészetéről híres. Ezt igazolta a másodikban, amikor kettőt is elhibázott.…..
A németországi Oberhofban a női 4x6 km-es váltóversennyel folytatódott a sílövők világkupa-sorozata. A győzelmet a Bogalij, Buligina, Medvedceva, Szlepcova összeállítású orosz négyes szerezte meg a hazai pályán szereplő németek előtt, a harmadik helyen a franciák…..