Regisztráció Blogot indítok
Adatok
etikuskritikus

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Varánusz Tahó Világ 2011.02.13 08:00:00
Soha nem hittem, hogy ezt egyszer le fogom írni egy hazai gyártású valóságsó miatt, de szent nézettség és egyéb közhelyek, eljött a pillanat: az RTL tegnap este médiatörténelmet írt a ValóVilággal. Nem a szerkesztés volt forradalmian új, a műsorvezetők sem tündököltek a…..
törökgáborelemez 271. Quo vadis? 2010.10.28 02:02:00
Másfél nap telt el azóta, hogy Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője bejelentette: pártja az Alkotmánybíróság hatásköreit korlátozó javaslatot kíván elfogadtatni a parlamentben. Miután az eljárás megítélésem szerint azon - szerencsére ritka - politikai események közé…..
etikuskritikus 2010.10.28 13:49:17
Az egyszerűen nem igaz, hogy az öszödi beszéd nem azonnali hatású volt. A bejelentés estéjén indult az a spontán tüntetés sorozat ami végül tragikus dolgokba torkollott,- gyurcsányi rásegítéssel- ezt T. Gábor a saját bőrén is megtapasztalta.

A mostani alapeset, miszerint a Fidesz a 4 millió Ft feletti kifizetésekre visszamenőleg 2010 elejétől 98%-os adót vet ki, minden Fideszre szavazó egyetértésével találkozikez nem errodálja se rövid, se hosszú távon a pártot.

A probléma az, hogy egy párt, amelyi tele van jogászokkal miért nem tudott úgy benyújtani egy törvényt, hogy az csak a "célcsoportot" találja el. ( a mai index-ben épp van egy cikk, miszerint van aki naponta kapott több millós jutalmat a kormányváltás előtt!)

Azután, hogy ezt a törvényt az AB elutasította, egy módosított törvényt kellene beterjeszteni, és nem az AB jogkörét csorbítani, ez is tény.

Én optimista vagyok, hogy talán valami ilyesmi fog történni!

A Fideszben jól láthatóan régen leosztott szerepek vannak mind a kommunikációban, mint másban, : Szijjártó az egyszerű, Navracsics a higgadt szakember, Lázár Orbán ostora, Pokorni a meg nem értett értelmiségi, Kósa a jó humorú "paraszti ésszel" megáldott, korrekt vidéki fickó, és Orbán - bár tudom, hogy sokan nem szeretik - a stratéga és profi kommunikátor. Marketing szempontból az a lényeg, hogy minden egyes társadalmi csoportot lefedjen egy-egy vezető.

Az, viszont, hogy a gyurcsány most megy tüntetni a platformjával védendő a demokráciát, az egy röhej!
Aki olvassa ezt a blogot, tudja, hogy az elmúlt időszakban mennyi kritikát kaptam azért, mert nem voltam hajlandó a demokrácia lényegi és a korábbiaktól minőségileg eltérő korlátozását látni a Fidesz döntéseiben. Az, hogy valami személyesen nem tetszik, még automatikusan nem…..
etikuskritikus 2010.10.26 17:16:56
hozzászólásom némileg a tegnapi témához is szól, de a következő idézet is ma került kinyilatkoztatásra:

"tájékoztatása szerint az új programban a munkaképes emberek esetében a rendelkezésre állási támogatást (RÁT) új elnevezéssel a bérpótló juttatás (BPJ) váltja majd fel, és a rászorultságot az önkormányzat hivatott megállapítani. Ezt a támogatást nem segélyként, hanem juttatásként kezelik majd, és fontos változás lesz, hogy a felajánlott munkát a végzettségtől függetlenül el kell vállalni. Ez a gyakorlatban egyebek között azt jelenti, hogy valakinek akár egyetemi diplomásként is ajánlhatnak például egy településen csatornatisztítási feladatokat. Ezt senki sem köteles elvállalni, viszont akkor a magyar állam sem köteles mindenféle támogatás kifizetésére – fejtegette Czomba. "

Az elmúlt 20 évben soha nem a saját anyagi helyzetem, "pénztárcám" szerint szavaztam, hanem erkölcsi értékek mentén.
A fentiek viszont már nálam is kiverték a biztosítékot.
Egyetemet végzett csatornatisztítókkal az 1 milllió munkahelyért, aztán csodálkozunk, hogy a fiatal korosztály fele külföldön képzeli el a jövőjét.
Az ÁFSZ honlapján 600 ezer munkakereső, 40 ezer állásajánlat nagyon alacsony bérért, és egy másik "szakember" pedig azt mondja, hogy "1 millió embert kell a muka világába visszaterelni" - ezekkel a szavakkal.
Nem értem, hogy miért nincs a kormánynak megfelelő szakembere az egyik legfontosabb területre, vezető munkaügyi pozíciókba.
Mindig is meggyőződésem volt, hogy a politikáról a legtöbbet – persze nem elméleti ismeretek nélkül - a gyakorlatban lehet megtudni és megtanulni. Említettem már Pokol Béla örökérvényű mondását a rétről és a bogarakról; ennek szellemében régóta fontosnak tartom, hogy…..
Most, hogy egyre többet tudunk meg a második Orbán-kormány terveiről, egyre hangosabb lett azoknak a szava, akik csalódottságuknak, kiábrándultságuknak, időnként pedig egyenesen félelmüknek adnak hangot. Ezeket a véleményeket figyelve akár arra is gondolhatnánk, hogy a Fidesz…..
Eldőlt a kérdés: Orbán Viktor bulgáriai nyaralásából küldött levelében Schmitt Pált javasolta a Fidesz és a KDNP államfő-jelöltjének. S bár - velem együtt - sokan meglepetést vártak, végül kiderült, hogy a sajtó – hasonlóan a kormánynévsorhoz – ezúttal is…..