Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sabee_t

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Agyhalott, alulképzett, balfasz, barom, baromarcú, bugris, bunkó, buta, butuska, debil, dilettáns, hülyegyerek, idióta, írni nem tudó, kritikán aluli, kókler, kultúrbarbár, nyelvüket nem tudó, ostoba, otromba, paraszt, primitív, prosztó, seggfej, szánalmas, tahó, tróger, tudatlan…..
Sabee_t 2013.04.02 09:54:00
@Azazuma: őőő az nem Újságírás ?:)
linux Átállunk ingyenes Linuxra 2011.08.04 21:48:00
Húsz nap múlva, augusztus 25-én lesz húszéves a Linux, és ezt az alkalmat kihasználva a következő húsz bejegyzésben bemutatom, hogy miként lehet átállni a nyílt és ingyenes operációs rendszerre. Az egyik legnépszerűbb disztribúció, az Ubuntu Linux lesz a példa, mert sok magyar…..
Kedves rendőrbácsik! Ha az autós nem a neki kijelölt úton megy, hanem mondjuk a játszótéren át, ugye meg tetszenek bírságolni? Vélemények az azonos című írásunkról...
Sabee_t 2010.11.19 12:05:42
Évtizedek óta bringázom, a fővárosban kb 6-7 éve. Le is tekertem lassan már 10.000km a városon belül.

A cikk írójának pár dologban igaza van:
"a KRESZ nem választás kérdése. Hanem – mint a neve is mutatja: szabály."
Igaz, de ennyi erővel naponta milliónyi postot elhetne nyitni az idióta autósokról, akik nem indexelnek (irányjelzőznek), mikor kell, gyorsan hajtana, áthajtanak a piroson, tilosban parkolnak, stb...

Nem akarom elhinni, hogy a cikkírója egész életében tökéletesen betartotta a KRESZ szabályait. Mert nem lehet őket minden helyzetben.

Kerékpáros is több fajta van. Nem fogom részletezni őket, de az aki (és mindenki más (akár autós is)) megszegi a KRESZ szabályait az a saját felelősége.

Én a lehetőségekhez képest betartom a bringásokra vonatkozó szabályokat (pl.: a járda a gyalogosoké), de ahhoz is tartom magam: amíg nem akadályozom a forgalmat, és nem teremtek balesetveszélyes helyzetet, úgy haladok ahogy a leggyorsabb.
Tudom, hogy ez szabályellenes, de a szabályok nagy részét (ezalatt amik a kerékpárosokra vonatkoznak) olyanok hozták akiknek közük nincs a kerékpározáshoz.
Alkotás utca: egész nap elég forgalmas, mellette 4-5 méteres járda, közelben nincs semmi kerékpáros út. És a kerékpáros közlekedjen az úttesten, még akkor is ha nagy a forgalom (mert a KRESZ szerint ugye ez nem kifogás).
Hasonlóképen az, hogy 12 éves korig lehet kerékpárosként járdán közlekedni. Ez egy vicc, gondolom ezt is olyanok írták alá akiknek az életben nem voltak gyerekeik, vagy azok nem kerékpároztak soha.

Én azért kerékpározok, mert:
1. olcsó
2. gyors
3. egészséges (még a szmog ellenére is, hisz az ugyanúgy ér gyalogost-autóst (meg van szűrőmaszkom)

És mivel jelen esetben a 3-ból általában városon belüli közlekedés során az első 2 valósítható meg, ezért sajnos valamit fel kell áldozni. Az a kockázat amit vállalok a saját biztonságom, és ezt saját felelőségre teszem.

Nem mondom, hogy a bringások egy angyalok, de amikor 2 éve az orrom előtt ütöttek el a zebrán (ahol zöld volt a gyalognak) egy iskolást lányt mégsem általánosítottam, postoltam mindenféle fórumra flamekeltő topicot, hogy minden autós egy ökör/állat stb...
Vagy a motorosok akik rendszeresen feljönnek a Duna-part menti kerékpárútra... azokról is lehetne írni... mégsem tartom az össze motorost köcsög-idiótának...

Többen megírták felettem:
1.értelmetlen cikk
2.van idióta autós van idióta bringás

Átlag utazással töltött időtartam kerékpárral, ha a tömegközlekedés a 100%, akkor nap közben ez autóval 130%-150% bringával meg 70%-80%, ha betartunk minden szabályt.
Én azt az utazást amit "muszájból" kell tennem időpocsékolásnak tartom (és szerintem sokan mások is), ezért kicsit gyorsabban megyek, kicsit nem mindig ott ahol szabad. Ez van, saját felelőség, de a munkába való utazgatásom 1 óra helyett 20 perc. Oda vissza 40. Naponta 1óra 20 percet nyerek ezzel... amit arra fordítok amit csinálni szeretnék. Közben nem bántok senkit, nem okozok kárt senkinek, ha valami bajom esik azt, ha megszegem a szabályt magamnak köszönhetem.

Na mindegy arra jó volt a post, hogy elteljen fél óra a munkaidőből :)

Jó hét végét mindenkinek :) Peace!
w A világi hatalom 2010.07.19 04:50:00
Ideje van a sírásnak, és ideje a nevetésnek. Lesz mindkettőből elég, a nemzeti ügyek kormánya eddig eddig főleg a röhögést tekintette nemzeti ügynek, de most ráálltak megint a tragédiára. Addig jó nekünk ugyanis, amíg Magyarország a kis színesek közé, a napilol rovatba…..
Sabee_t 2010.07.19 10:57:53
hu.wikipedia.org/wiki/IMF

Azon azért elgondolkodhatnának a devizahitel miatt nyavajgók, hogy miért is van devizahitelünk és miért adós az ország? Az IMFet nehogymár egy jóságos nagyapónak tekintsük... a nagy szívélyességgel adott hiteleket vissza kell fizetni.
Amikor a hitelt kapta az ország, az egyén az egy mézes-mázos csomagban kapott méreg volt ami hosszan tart és nagyon fájdalmas. És ahelyett, hogy szidnánk azt, aki ezt a finomságba csomagolt méregárust elküldi a fenébe, kicsit el kellene gondolkodni azon, hogy mi a fontosabb? Hogy én most jól érzem magam, vagy öregségem/gyerekeim fogják az én "jólétemet" megszenvedni. Mert amíg adós valaki, addig az elsődleges céljának annak kellene lennie, hogy ne halmozza az adóságát, másodlagosnak, pedig, hogy mihamarabb visszafizesse... nem pedig az, hogy még halmozza.
Húzni kell a nadrágszíjon "elvtársak" , és gondolkodni, hogy mire is ment el a pénz...
Sabee_t 2010.07.19 11:05:42
@belekotty: nagyon értesz hozzá... kicsit követhetnéd a németek válságkezelő programját
Lehet, hogy legfrissebb sztorink egy BKV-pénztárosokból álló, bérlethamisító maffia leleplezéséhez vezet majd? Nem valószínű, hiszen Alexandra elképesztő történetéből nem derülhet ki, hogy ki volt a csaló. Ami biztos, hogy olvasónkat feltartóztatták a Moszkva téri…..
Legutóbbi elrettentő (=szokásos) T-Home-os előfizetési sztorinkra válaszul G. V. megírta, hogy vele hogyan történt ez az egész Svédországban. Tudom, hogy ennél egyszerűb és populistább dolog nincs, meg hogy minden eset más és más, de sóhajtozni jól esik, úgyhogy tessék:…..
Sabee_t 2010.02.04 10:45:32
Nekem pozitív tapasztalatom volt net-telefon-kábeltv kötessel (. Pár hete albérletben lecseréltem az elődök által megkötött 2 megás (8000ft/hó) vonalat.
Első lépésben körülnéztem a neten a szolgáltatók közt (a Digi es a UPC árait találtam szimptakusnak). Sajnos mint kiderült a kerületben nincs lehetőség Digire, ezért maradt a UPC.
Felhívtam őket, egy nagyon udvarias segítőkész (szerintem fiatalember) volt a vonal túlsó végén.
Rövid helyzetismertetés után (elmondtam hol lakom, mit szeretnék) rákérdeztem, hogy ha megrendelem az egyik csomagjukat (3 az egyben tv/net/tel) akkor milyen módon történik a bekötés/számlázás.
Készségesen elmagyarázta, majd türelmemet kérve utánanézett pár információnak. Mint kiderült a társasház lakóinak több mint a fele UPC előfizető. Ekkor felajánlotta (nem tudom mennyire kötelessége, szerintem az átlagfelhasználó-érdeklődő ezt az életben nem tudná), hogy ebben az esetben az eggyel magasabb fekvésű csomagot választva ugyanolyan áron megkapom, mint amit én néztem ki. Nem értettem ebben a rációt (gyanakvó is voltam), de pár perces kérdez felelek után sem tudtam semmi "trükköt" találni az ajánlatban. Úgyhogy elfogadtam. Pár napra rá jött a szerelő (szinten fiatalember) aki szépen bekábelezett mindent, beregisztrálta a box-ot, és azóta van szuper net (na jó tudom, hogy a 30 mbs nem egy csúcs, de a 2-höz képest... (meg azt is tudom, hogy ez elméleti, de megfigyeltem, hogy nem egyszerer jön a sebesség 20+szal és 15re válaltak garanciát), de nem is ez a lényeg), van 37 csatorna, és telefon. 7000ftért.
Lehet csak mázlim volt, hogy "normális" üzletkötőt-szerelőt fogtam ki, de remélem azért a többség nem csak a negatív tapasztalatok alapján ítélkezik.
IDDQD Korea és a Starcraft istenei 2009.11.12 18:29:00
Aki tudja, mi az az IDDQD, annak valószínűleg az sem különösebb újdonság, hogy Koreában a Starcraft nemzeti sport és olyan sztárkultusz van körülötte, amit mi itthon elképzelni sem nagyon tudunk, a gosuk (így mondják koreaiul, hogy pro) gyakorlatilag rocksztárnak számítanak, az…..