Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szikcsova Tibor

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amióta reklám van a Tényekben, a műsorvezetők unatkoznak, miközben mi azt nézzük, hogy most harminc darab multivitamin áráért harmincöt szemet kapunk. Csak a kiemelt gyógyszertárakban. Persze azt is képzelhetném, hogy a reklámszünet közben Várkonyi Andrea horgol, Azurák Csaba…..
Szikcsova Tibor 2012.01.05 18:29:57
@Geeronimo: Mittudomén, hogy zsidó-e vagyok én, de mindenesetre gratula a hsz-hoz!
Kedves Olvasók!   Az előző munkahelyemről szeretnék több érdekes történetet megosztani veletek.A munkahely egy kisvállalkozás volt, de ez ne tévesszen meg senkit, csinos kis összeg volt a bevétel, a főnököm aranyórát hordott és a háza drága perzsaszőnyegekkel volt…..
Szikcsova Tibor 2011.12.09 14:51:07
@tff: Végre valaki. Józan érvekkel kellene meggyözni mindenkit, hogy ez mind rövidtávú dolog és kockázatos és ezért kellene valamelyest ésszerüen játszani a játszmát: A vevönek nem jó, mert jótállásai jogait nem tudja érvényesíteni, ha nincs számla - persze tanúval lehetnek, de akkor ott a bibi, hogy bünsegéd. A feketdolgozónak meg nem jó, mert nem bejelentve az állás bizonytalan és nyugdíj sem lesz. A vállalkozónak sem jó, mert ha bevásárol, azt biztos eladja (csak nem ül rajta), az pedig valahol egy szimpla rutin adóellenörzésnél is bevételgyanú. Ha meg nincs bejelentett munkavállalója, akkor meg nem tud költségelni - persze utólag is elmagyarázhatja, de akkor meg ott a probléma, hogy nem fizetett bér-adóelöleget meg TB-jarulékot, ami megint nem jó.

Ergo: Hinteni az igét.
Előre le szeretném szögezni: nem hiszek az olyan fekete-fehér felosztásokban, hogy "szegény" vagy "gazdag". A világ ennél - hála Istennek - sokkal árnyaltabb és bonyolultabb. A "szegény" szót azért bátorkodom majd ma többször is alkalmazni, mert Te húzod magadra ezt a jelzőt…..
Szikcsova Tibor 2011.12.08 12:54:38
@Makkoshotyka: Igen, de a maradék 84% százaléka is, ami annyit jelent, hogy a szegény 16%-a nagyobb áldozat.
Szikcsova Tibor 2011.12.08 12:51:35
@midnight coder: Nna, ezzel nem feltétlen lehet egyetérteni. Ha minöségi zoknit gyártasz (pl. FALKE), nem kell Kínába menni. Persze, a szunsztituálható, primkó termelési müveletet lehet "outsorce"-olni. De a szaktudást igénylö tevékenységek esetén - tehát ahol a minöség számít - versenyhelyzet uralkodik és nem csak az abszolút olcsóság tekintetében.

A "feketézés" tényleg gond, de ez általános probléma´és alig érthetö: a kess a munkavállalónak nem jó, hiszem - tapasztalat szerint - azt az ember ész nélkül kiadja, azontúl nyugdíj egyéb sem nagyon lesz. A munkaadónak pedig kevesebb a költsége, tehát adót is többet fog fizetni. Ezért ez a kessezés ez valami népsport lehet, régi berögzödés, hogy jól megmutatjuk az állambácsinak. Persze, ha az az általános hangulat, hogy az adó- ill. TB-pénzt zsebrerakják mások, valahol érthetö, csak én nem tudom, hogy ez mennyire csak keltett hangulat vagy valós tény.
Férfiként nehéz ha nem egyenesen lehetetlen elképzelni, milyen lehet nőként arra kényszerülni, hogy prostitúcióval keresse meg valaki a kenyerét. Ez a kifejezetten merész, sőt szándékosan botrányos kampány épp ebben próbál segíteni, és a perspektíva megváltoztatásával, egy…..
Szikcsova Tibor 2011.12.07 14:42:05
@Rettenet Tábornok11: Nyelvészet után moss fogat?
Megkaptam a forgalmazótól a Magyarországon legnépszerűbb tíz Oakley listáját, ami egyébként nem sokban különbözik a globális trendektől. Van pár Oakleym, de most kellett észrevennem, hogy rettenetesen le vagyok maradva: mialatt én a Persolokat tanulmányoztam, az Oakley elég…..
Szikcsova Tibor 2011.10.02 21:39:24
-Kik játszanak ma, Ferikém, a németek? -Azok hát, Jancsi bácsi. Tettem is rájuk egy Károly Róbertet. Tudod, a foci az egy olyan sport, amit a hollandok, cse'szlovákok meg a magyarok játszanak, de a végén úgyis a németek nyernek. Még a Maradóna vagy a Pelé mondta egyszer. Jó kis…..
Szikcsova Tibor 2011.08.22 12:06:04
@Frengi: Megválaszolom 1 évre rá. Mallorca = viccből tartomány, 64 vármegye unalmasan komoly.