Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Crucial

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Onlinemarketing blog Love me tender 2009.11.11 19:51:00
Keleten a helyzet fokozódik. Legalábbis ami a mérési tender körül zajlik, az lassan egy tipikus keurópai tragikomédiává silányul. Kezdődött azzal, hogy sokáig nem volt eredmény, folytatódott a kihirdetés módjával, majd a mai nappal a vesztes nyílt leve mintegy megkoronázza az…..
Crucial 2009.11.12 13:28:06
Annál jobban szeretem az összeesküvés elméleteket, minél nagyobb hévvel magyarázzák. Ha mondjuk beigazolódna Nusy73 látomása és a Szonda (bocsesz: Ipsos) totál átvenné a hatalmat, akkor vajon mi történne? Két egyszerű megoldási lehetőséget vázolnék, a helyes válaszadót kisorsoljuk a helytelen válaszadók között.
1. a piac ezt fanfárokkal ünnepelné és önként megduplázná a szolgáltatási díjakat, hogy ne legyen megalázó, hogy a szolgáltató emelt.
2. Kiírna egy tendert és elhajtaná a Szondát a f......ba.
Arra is tehetnénk egy tétova kísérletet, hogy az online tender eredményét is próbáljuk meg a legelső olvasat szerint értelmezni, bár ez kis honunkban nem megszokott. Ha nem így teszünk, akkor - egyetértve Konrád szellemes megfogalmazásával - az egész tipikus keurópai tragikomédiává válik. A Medián, amelyik egy derék hazai kutató, ügyes, úttörő fejlesztéssel, egyszerűen nem akarja tudomásul venni, hogy azért lett majdnem az első, mert a második lett. És tudjuk hogy the second winner is the first loser. Egyszerűen nem volt versenyképes egy sok országban működő élvonalbeli fejlesztéssel szemben, ami mögött két erős multi is áll. Ilyenkor kell kettőt nyelni, férfinak lenni és ha van kutya kéznél, akkor belerúgni. Ezzel szemben a Medián ír egy nyílt levelet, (benne nem kevés hmmm "tárgyi tévedéssel") és az orrával úgy térden rúgja NovPét, hogy nagyjából lehúzhatja a rolót, tényleg kiiratkozott a versenyből. (Most olvasom, a Gfk kutató levélben határolódott el a tendertársa levelétől). Szóval ha nincs Medián, akkor a Szonda szabadon bomolhat? (vö. Nusy73). Hát nem éppen. A Gémius-Szonda méréshez hasonló cucca van egy csomó multinak (pl. Nielsen), amit két perc alatt hoznának be, ha új tender lenne a láthatáron. Szóval, lássuk be a károgási para ez esetben gyerekes, vagy ennél is rosszabb: amatőr.