Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Geri007

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mint előző posztban írtam igen szívet melengető érzés volt a gombai kaland. Ha elolvassátok a kommenteket alul, akkor látszik, hogy sikerült előcsalnom az érzelmeket. Onnan idézek:Nem igazán tudtam, hogy mivel is fejezhetném ki az érzéseimet, amik azóta is kavarognak bennem,…..
Geri007 2009.11.12 07:52:22
Szia KRi!
Sokadik bejegyzésedet olvasom végig, bevallom, hogy az első értesítésednél eltelt pár nap, mire eljutottam odáig, hogy el is olvassam. Nem tudtam miért küldted, nem tudtam mi lesz benne. Ismerjük egymást elég rég óta, tudom, hogy néha Neked sem egyszerű az életed, csakúgy, mint nekem. Féltem, hogy amikor elolvasom, előtörnek belőlem a saját rossz emlékeim. Aztán erőt vettem magamon. Azóta várom, hogy mikor jön Tőled a következő történet:) Gomba. Kavarognak bennem a gondolatok. Eszembe jutnak saját példák, amikről talán még beszéltünk is. Kismaros. Óvodai támogatás. Könyvelőként úgy gondoltam, hogy azzal tudok a legtöbbet segíteni nekik, hogy megpróbálom a lehető legtöbb embert rábeszélni arra, hogy az adója 1%-át ajánlja fel az ovi alapítványának. Az első év annyira sikeres volt, hogy egy hatalmas, Fából készült várat tudtak venni belőle. Aztán a második évben sorra jöttek a levelek az apehtól a felajánlóknak, hogy nem tudják teljesíteni az 1% átutalását, mert...
Hagyományőrzés, Szokolya. Pár barátommal elhatároztuk, hogy létrehozunk egy egyesületet, aminek a legfőbb feladata a helyi szokások, hagyományok életre hívása. Ősszel kezdtük, szüreti mulatsággal. Nem a felnőtteknek, mert nekik a falu rendezte. Kifejezetten gyerekeknek. Szőlő taposás, must készítés, népi játékok, bográcsban készített finom ebéddel. Hihetetlen, hogy milyen jól sikerült. Aztán jött a Cégbíróságtól, hogy nem jegyzik be az egyesületet formai hibákra hivatkozva. Hiába javítottuk ki, az egyesületünk hivatalosan nem tud működni.
Nem mondok több példát, szerintem ebből is kiderül a lényeg. Ahhoz, hogy "hivatalosan" valami jót csinálj, rohadtul meg kell szenvedni. Aki csak tud keresztbe tesz, mert nem jó a változás. Ha jót tennél valakivel, annak a legjobban működő példája az, amit Te is tettél Gombán. Irigylésre méltó, hogy egyáltalán "meghallottad".
Remélem, hogy sok ilyen élményben lesz még részem, mint amikor Gombáról olvastam.

Ger