Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kalap_ur

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Az innovációt a fogyasztói igények magasabb szintű kielégítéseként határoztuk meg. Ez hogyan egyeztethető össze a tartós fogyasztási cikkek (pl. tv, mobiltelefon, számítógép) körében megfigyelt „beépített avulással”, miszerint a termékek rövidebb…..
Milyen információkat tartana fontosnak megismerni állásra pályázóként a munkaadó vállalat küldetéséből és stratégiájából? Miért lenne célszerű ezekről tájékozódnia?   Inspirációként:…..
kalap_ur 2011.10.13 10:16:09
Hajlamos vagyok általában elolvasni az összes hozzászólást, mielőtt én magam is írnék, most nem tettem, tehát elnézést, ha esetleg ismételnék.

Úgy vélem, hogy a vállalat küldetéséről és stratégiájáról tájékozódni felületesen mindenképp szükséges, mélyebben, az elképzelésem szerint, csupán ajánlott.
Felületesen azért, mert egy átfogó képet ad a vállalatról az adott gazdasági környezetben. Tudom, hogy milyen cégnek leszek része, ha felvesznek. Továbbá nem elhanyagolandó tényező, hogy az állásinterjúkon szükséges - legalább - minimális ismeret az adott vállalatról. Ez általában a vállalat irányába történő kezdeti elköteleződést jelenti. Ez fontos, mert ha ez nincs meg, akkor például egy esetleges vállalati szabályzatot sokkal kevésbé vesz komolyan a felvételiző/frissen felvett, esetleg az adott munkákat nem olyan hatékonysággal, alapossággal, kedvvel végzi, mint az elvárt lenne.
Továbbá ajánlott a mélyebb ismerete a vállalat stratégiájának és küldetésének, ugyanis nem elég tudnom, hogy mely vállalathoz mennék, milyen alapelveket tartok elfogadhatónak magamra nézve, hanem azt is fontos tudni, hogy milyen elvárásokkal fogok a munkahelyemen találkozni. Ha például éppen egy feltörekvő, piacirészesedés növelését kitűző céghez megyek, akkor számíthatok a hosszú túlórákra, a kemény határidőkre, tehát a komoly stresszes (még ha csak a kezdeti időkben is) munkára. Ha ilyen jellegű információim nincsenek, akkor nagyon gyorsan abban a helyzetben találhatom magam, hogy néhány héttel a felvételt követően, már nincs is kedvem ott dolgozni, ahol dolgozom, mert egyszerűen mást "kaptam", mint amire számítottam. Így szerintem ajánlott a behatóbb vizsgálata az adott vállalat stratégiájának, ha hosszútávon szeretnénk az adott vállalatnál dolgozni.
Milyen érvek szólnak a külföldön folytatott egyetemi tanulmányok mellett, és milyenek ellene? Gondolkodik-e abban, hogy külföldön folytat tanulmányokat? Inspirációként: http://www.felvi.hu/hallgatoknak/osztondijak_penzugyek/tanulas_europaban/kulfoldi_tanulmanyok…..
kalap_ur 2011.10.04 23:25:40
Nem ismételném az előttem szólók véleményét, ugyanakkor sarkalatos pontnak érzem az út veszélyeit is megvilágítani.
Például sok mende-monda kering arról, hogy az Erasmusos diákok kétes értékű szakmai hozzáadott értéket kapnak a fogadó egyetemtől és az egész csupán a buliról szól, meg arról, hogy minél többel növeljék a facebook ismeretségi körüket. Ez nyilvánvalóan káros egy aggregált értelemben, hiszen így nem a szakmailag motivált emberek, hanem a "jófej" emberek mennek ki/kapják meg az ösztöndíjat és - valljuk be - vesztegetik el. Nyilván van a kapcsolati tőkének is figyelembe veendő értéke, de ha egy diák azért megy ki, hogy bulizzon és bulizik is, akkor azokkal fog találkozni, akik szintén buliznak, tehát hasonló attitűddel rendelkeznek. Így feltételezhető, hogy a megszerzett kapcsolati tőke már nem is annyira értékes, mint amilyennek látszik. Tehát úgy vélem, hogy nagyon könnyen és nagyon sok diáknak osztanak olyan ösztöndíjat, amikkel megfelelő kezelés során sokkal tehetségesebb diákokat, sokkal komolyabb projektekben lehetne támogatni. Úgy vélem a gyöngyöt a disznók elé elv nem igazán megfelelő hozzáállás e téren.

Továbbá a külföldre utazásnak lehetséges olyan hátránya olyan személy esetében, aki nem annyira társasági vagy nem képes megfelelő társasági kapcsolatokat kialakítani, hogy az otthoni baráti körétől és családjától távol érezve magát, még jobban izolálódik, így a személyisége akár permanensen sérülhet, hiszen a teljes kirekesztettséget érzi. Ez persze nyilván spekuláció és nagyon kevés az esélye ilyennek, de akár ilyen irányba is elmehet a dolog.

Természetesen a külföldön való tanulásnak akár rövid, akár hosszútávon elég sok előnye van és én is ilyen irányú terveket szövögetek, illetve erre buzdítanék másokat is.
Egy jó felsővezető úgy viselkedik, úgy kommunikál a beosztottakkal, hogy idejét hatékonyan használja ki, és „mindig a legszebb arcát mutassa”. Ehhez - hallottuk - bele kell tudnia élni magát a beosztottak életébe, gondolkodásába, problémáiba. Igen ám, de mikor, hogyan…..
Hogyan lehet az előadó által elmondottak szerint őszintén kommunikálni, elejét venni a folyosói pletykáknak, ha leépítés várható a cégnél? Van-e a tagadásnak és a pánikkeltésnek alternatívája? ..
 Egyetért Ön azzal a nézettel, hogy fontos már az iskolai tanulmányok során megismerkedni a vállalkozások működésével, vagy a vállalkozásokkal való ismerkedést csak azok számára tartja lényegesnek, akik ténylegesen vállalkozni szeretnének? Milyen életkortól javasolná az…..
kalap_ur 2011.03.10 11:09:19
A kérdésre reflektálva mindenképp megjegyzendő, hogy sokszor a munkavállalás és a vállalkozás átfedi egymást, illetve az egyik típus igényli/igényelheti a másiknak a nézőpontrendszerét. Ez nem csupán abban nyilvánul meg, hogy középvezetőként vagy akár titkár(nő)ként illik átlátni a vállalkozás működését, hanem például az alkalmazottak és a főnökeik közti mindennapos viszonyrendszert meghatározhatja, ha a dolgozó képes felmérni, milyen feladatokkal, terhekkel találkozhat, az adott esetben ingerült, főnöke. Továbbá, ha a dolgozó érti a vállalkozások működését, akkor feltételezhetően több (minőségben) hozzájárulása lesz a vállalatműködéséhez, mint egy olyan dolgozó, aki nem érti azt. Ennek nyomán "ártani, nem árthat". Viszont felmerülhet annak a kérdése is, mi van akkor, ha az adott munkavállaló megkapja a Múzsa csókját, és x évnyi alkalmazotti munkakör után, hirtelen vállalkozásba kezdene. Jól jött volna az a plusz ismeret...

Tehát úgy vélem, akár fog valaki vállalkozni későbbi élete során, akár biztosan nem (bár ez nem egy védhető kijelentés), mindenképp megéri általános ismereteket gyűjtenie a vállalkozásokról.

Ám ezzel talán ellentétes az a gondolatom, hogy a gimnáziumi tanulmányoknak vagy az adott felsőoktatási intézmény bemeneteként kellene szolgálniuk, vagy olyan általános ismereteket lenne szükséges nyújtaniuk, amelyek nem befolyásolják semmilyen irányban a diákokat, úgymond megengedik a szabad választást. Ebből következően a felsőoktatásba kellene integrálni a vállalkozásokkal való megismerkedést, ám felmerül a kérdés, hogy például egy történelem szakos pedagógus hallgató, vagy esetlegesen egy teológus hallgató mennyire látja be ezen ismeretek szükségességét, hisz lássuk be, látszólag teljesen szükségtelen ezen ismeretek.

Az a benyomásom, hogy a vállalkozásokról való tanulás önmagában nem palléroz olyan képességeket, amelyeket más területek tanulásával ne lennének fejleszthetőek. Amit viszont mindenképp megjegyezhetünk, hogy az ilyen területen tanuló diákok olyan intézményi struktúrával, és oktatói kommunikációval találkoznak, amelyek a vállalkozókra alapvetően jellemzőek (kreativitás, versenyzésre való hajlam, kitartás stb.). Ráadásul felvetődik a kérdés, vajon nem olyan diákok jelentkeznek-e gazdasági képzésekre, akikre már inkább ezen tulajdonságok (amelyek később képességekké érhetnek) jellemzőek. Tehát a kauzalitás iránya kétséges.

Nehéz összefoglaló konklúziót azzal kapcsolatban megfogalmaznom, hogy mely életkortól lenne célszerű vállalkozásokkal kapcsolatos ismereteket gyűjteni, illetve vannak-e olyan képességek, amelyeket a vállalkozásokról való ismeretek fejlesztenek, más (szak)ismeretek viszont nem. De az biztos, hogy az embereket segítené a vállalati szféra és az államgazdaság működési elvének mélyebb megértésében, ez felelősebb és jobban átgondolt választási (nem csupán politikai) döntésekhez vezethetne.
 Február 21-én este, a következő előadásonSas István reklámpszichológus, médiaszakértő lesz a vendégünk. Előzetesen a tartalomból: A digitális korszak térhódítása és a web2 elképesztő gyorsaságú fejlődése a marketing szakma képviselőit is kemény…..
Halihó! Új: Egy-két kisebb változtatás az oldalon, illetve két szavazás elindítása! Az egyiken arra szavazhattok, hogy szerintetek egy reggeli műsorba több zene kell-e, vagy esetleg több szövegelés a műsorvezetőktől. Íme: http://doodle.com/pnbe9v3zu65gvu8c A másikon pedig…..
kalap_ur 2008.11.12 17:14:31
Na igen, szóval elkezdem kritizálni az adást, ha nem para.
Szerintem így az elejét hallgatva túlságosan merevek vagytok, másrészt Dudu túlságosan monoton ahogy olvasol, alig intonálsz.
A zene kicsit olyan, mintha a mikrofont a hangfalakhoz raktátok volna. Erősebbre felkeverhetnétek...
Hozzáteszem a szám az csöcs választás volt!
Ja igen, jut eszembe. Ha ez a reggeli antikmandó élő adás lenne pl olyan híreket is beletehetnétek, motiválva a hallgatókat rádióhallgatásra, hogy melyik tanár hiányzik, feltehetően melyik óra fog elmaradni, viszont emiatt fel kell vennetek a kapcsolatot a tanszékekkel, titkárnőkkel stbstb.
Ja igen, szerintem ne úgy legyen vége a számnak, hogy elhalkul, hanem keverjétek össze a dumával.
És túl sokáig nyüstölitek azt a fos hírt. :D
(Ja igen, csinálhatnátok azt amit a heti hetes, hogy előre felkészültök a hírekből mérhetetlen faszságokkal. És akkor kiküszöbölhető az a helyzet, hogy senki nem tud hozzászólni.)
[Viktor tanulnod kellene még azt a dakotaakcentust :D]
Már talán a szignál alatt elindulhatna a zene eleje. És továbbra is fenntartom, hogy lehetne hangosabb a zene.
Szabina hírfelolvasása túl gyors, fel sem fogom, hogy miket hall... ja igen, most részletezi...
Viszont az tök jó ötlet hogy megy közben alatta a zene!
És közben hallani, ahogy Viktor ökörködik. :D
Szabina továbbra is egy kicsit gyorsan olvas. :D
Nem mindig lehet érzékelni, hogy mikor van vége az egyik hírnek és mikor kezdődik a másik. Másrészt mi az oka annak, hogy az egyik hírt kiveséztétek és két periódust kapott, míg a többi hírről semmit nem beszéltetek.
Azért vannak ott vágási hibák... :D:D
Huh, nem érteni Gabi miről beszél. Ezeket az adatokat fel sem fogom. Másrészt valahogy lehetne jelezni, hogy éppen milyen sportról dumáltok, ugyanis lehetnek olyanok, akik azt sem tudják mifán terem az nba/foci...
Ezt a crawling-ot (vagy hogy írják) még sosem hallottam, mármint ezt a változatát, de határozottan király. : )
Most bevillant, hogy esetleg lehetne olyan, hogy ha nem is kívánságműsor, de bizonyos időintervallumokben különböző zenestílusokat játszotok. Pl metál óra, techno óra ilyesmi.
Jaj basszátok meg. A fűrész zenéjét a kultúra alá rakni? :D:D Akkor már inkább valamilyen komoly zenét! :D
ÚÚÚ, ezazzz! A mozi premierek király ötlet!
Most is kicsit monoton volt, de ez már jobb volt, Dudu. :P Hú ez az együttes bemutatás is öröm.
NA meg is tudtam dolgokat a kispálról. Ezekről még nem hallottam... :o
Talán ennél a számnál jó a hangerő, vagy még talán egy lehelletnyivel lehetne hangosabb.
Ez a szám is jó. Egyébként azt hiszem tartózkodni kell a konkrét rock meg disco számoktól, mert azok az ellentábor ellenszenvét váltják ki, viszont a popszarok meg majdnem mindenkinek tetszenek. : )
Noha úgy tűnik, hogy sokat fikáztam, gecire tetszett, és kurva jók vagytok. Még vihogtam is magamban.
Na remélem majd kifejlődik a próbaadásból és lesznek frankó élő, meg kívánság műsorok is!
Na várom a kövit. ;>
Levi