Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eszemmegáll

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Én azért nem rángatom be az ágyba, mert ez nálunk sosem volt szokás. Régen magától ment, most meg leállt az egész. Ez minek a jele?” – a sráctól lassan elhidegül a barátnője, pedig két kézzel kapna utána, de hiába. Nem másik pasi van a dologban, ez biztos.…..
Mivel tegnap kezdődött el annak az autósnak a pere, akit annak idején Békés-megyében szereltek le a helyi rendőrök, amiért nem tudták bemérni a sebességét, a sajtó és mindenféle médium tele volt a témával. A blog kemény magjának régi tagja, SzaGértő az ügyben a védelem…..
eszemmegáll 2011.03.02 12:31:58
@Jack Torrance: Jack, úgy látom parttalanná vált a jel vagy adat kérdés... Mindenesetre csak részben értek veled egyet :)
Gimnáziumi tanulmányaim szerint tényleg úgy van, hogy egy jel akkor lesz adat, amikor megmérték... hiszen folyamatosan jelek özönében élünk csak nem figyelünk rá. Egyszerű példa a napi hőmérséklet. Folyamatosan változik, adat azonban csak akkor lesz belőle, ha vki megméri. Tehát az adat: ekkor, itt, ennyi Celsius. De az nem adat, hogy ekkor, itt nem tudom hány Celsius. Ha ugyanis nem tudom megmérni az nem egy korrekt adat, hanem maga az adat hiánya. Abban viszont igazad van, hogy a nincs-en nincs mit meghamisítani...:)
Ha ez alapján meszelnék el a tagod újra kéne tanulni a fizikát!
Belsőség Minden napra új gumit! 2010.12.08 07:30:00
Rettegők, stréberek, buzgó mócsingok, rohanjatok téligumiért, különben biztos halál vár rátok. Mindenki más hallgasson a józan eszére. Vélemények az azonos című írásunkról...
eszemmegáll 2010.12.08 12:27:29
A téma szerintem is megér egy misét. Nekem pl. nem jött le az belőle, hogy télen nyárival kéne közlekedni, az viszont lejött, hogy a téma erősen túllihegett marketingszagú... Ezzel együtt télen én is télivel megyek! Sőt sokszor nyáron is ha még jó a minta rajta - max gyorsabban kopik... :)

De - és ez lejött a cikkből - az okos elektronikákkal telipakolt autók valóban hamis biztonságérzetet adnak! Egy határig valóban segítenek, de bizonyos határon túl kész a baj és ezt a határt könnyű benézni annak aki megszokta, hogy a kocsi "még ezt is megoldja", mert nincs átmenet, nincs figyelmeztetés...
velem megesett, hogy a pár centis friss hó esett, de az úton semmi para. Aztán egy helyen a hó alatt visszafagyott vízátfolyás volt a nappali olvadásból a hó alatt. Téli gumi ide vagy oda a kocsi azonnal kidobta farát egy egész enyhe balosban. Gázadás nem segít, hiába elsőkerekes volt, mert a kipörgésgátló letiltott, fékezés nem segített, mert ABS is letilt a jég miatt. És ültem tehetetlenül amíg be nem csúsztam az árokba (mert sebesség alig volt). Azóta is azon gondolkodom, hogy egy fapados trabival tán az úton maradtam volna...

Tanulság az számomra annyi, hogy ha egész évben 1-2 nap miatt is, de csak 4x4-es autót szabad venni! (sokat megyek télen nyáron).
Megjegyzem amennyi erővel a téli gumi a biztonság szinonimája a reklámokban, lassan akkor a biztonság miatt csak 4x4-est lenne szabad árulni... mert ugye "öngyilkos" rosszabb esetben "gyilkos" aki nem... :)
Összességében viszont azzal a mondanivalóval is egyetértek, hogy ésszel válaszd meg a követési távolságot és a sebességet, de télen nyárival NE menj az útra!! max 4 évszakossal...:)
Belsőség Bazi nagy magyar lagzi 2010.11.24 06:40:00
Vagy inkább olasz teadélután? Egy biztos, jól esik néha szembesülnünk azzal, hogy a Totalcar nem a Seggen Ülő Némák Egyesülete, hanem egy ilyen folyamatosan pörgő izé. Ilyen óriási vitát eddig semmi se generált a szerkesztőségben. Ennél talán egy hosszabb levélváltás volt,…..
eszemmegáll 2010.11.24 12:02:25
@kafferbivalybalamber: Oks, ez ideáig nekem is megvan, bár senkinek nem jutott eszébe megelőzni őket - nekem sem és megnéztem volna azt a bátor embert aki megteszi :)
A kérdés ellenben arra vonatkozott volna, hogy a rendőrre milyen előírások vonatkoznak a használat kapcsán, milyen esetben teheti ki? Mert az ok lehet, ha valahová siet, vagy valakit meg akar állítani, de mi van ha valójában nem siet sehová csak a forgalmat tartja fel?
Ott mérnek, ahol kell, vagy ott, ahol többet tejel? Megkérdezték a vezetőt. Válaszolt is. Inkább ne tette volna. Tudták, hogy idehaza a szakmaiságnak van prioritása, nem a pénzszedésnek? És akkor még elő sem került a mindenható statisztika... Vélemények az azonos című…..
eszemmegáll 2010.09.29 19:00:21
@hms362:
Nekem alapvetően nem a rendőri állományról van rossz véleményem.
Ők azt teszik amire parancsot kapnak és találkoztam nagyon normális arcokkal. Én azon döbbentem meg amikor egyszer valami kisebb figyelmetlenségért amúgy jogosan megállított egy rendőr. Tök normálisan elmondta, hogy ezt így nem volt teljesen szabályos és ugyan most szíve szerint csak figyelmeztetne, hogy máskor ne, de értsem meg őket ellenőrzik, úgyhogy muszáj büntetnie is mert az ki van adva nekik.
Nagyon szimpatikus volt és a végén még ő kért elnézést és 3K-t(most pár hónapja!) javasolt, amikor pedig mostanság 30-ról indulnak. Naná, hogy elfogadtam és már másnap gyorsan befizettem...
Azóta is töröm a fejem, hogy mire gondolt ezzel az ellenőrzéssel? A napi betevőt kérik számon rajtuk? Vagy, hogy óránként hány csekket ad? Esetleg kollégák civilben beugratóst játszanak saját embereikkel, hogy tényleg büntetnek-e?

Nem tudom de egy tisztán látszik, fejétől bűzlik a hal, a rendszer rossz és az egyetlen cél a behajtás. Minél többet, annál jobb, mindegy milyen módon, milyen áron...
eszemmegáll 2010.09.29 19:20:52
@Stock:
Vazz, sz@r világ ez... Nem irigylem őket, a srác elmondta azt is, hogy jobban örülne, ha nem ezt kéne csinálnia és inkább nevelné és fegyelmezné a közlekedőket mint büntetné.
Mondjuk fiatal volt még, valszeg idealista és ezzel a mentalitással nem is fogja szerintem soká húzni a közlekedésieknél. Pedig belőle kéne sok.
eszemmegáll 2010.09.30 10:45:46
@papugaja:
Imádják ezt a szakaszt, vigyázni kell!
Rendszerint oda állnak, lehetőleg sötétben a holló vájja ki a szemüket, szemben a műszaki sávba lekapcsolt lámpákkal, (vagy a forgalomtól elzárt terültre) - állítólag most már ezt is szabad nekik.
Ami viszont még nagyobb kiszúrás: ugyanez, ugyanitt a másik irányba M5 felé!
felhajtasz M43-ra, gondolod végre sínen vagy, 130 és hajrá, aztán hirtelen jön egy értelmetlen 100-as nem tudod miért, ellenben pár kilométerrel odébbról a felüljáró felől az egész egyenes (természetesen csak szemből és a műszaki sávból!!!) lézerrel prímán belőhető. És minő meglepetés be is lövik! Észre se veszed, az út majdnem nyílegyenes, (itt aztán mögüled se jön senki, mert se Tisza híd, se M43 ugye nincs még) és hopp, 30K-d már a zsebükben... Te meg vakarod a fejed, hogy ezt most miért is?
B-oldal Balatoni Sound TOP10 2010.08.13 07:34:00
Na, nem!  Azt ne várjátok tőlem, hogy a Balaton Sound-ról írjak. Miért fárasztanám magam olyannal, amit nem is értek, nem is szeretek.  Az egyetlen élményem ugyanis a Balaton Sound-dal kapcsolatosan annyi, hogy miközben ezerrel pörgött a buli Zamárdiban, én történetesen…..
Újabb recessziós hullám jöhet. Magyarország szinte minden fontos szempont alapján rosszul áll: kicsik vagyunk és nyitottak, magas államadóssággal és alacsony növekedési potenciállal. Egyre több elemző veti fel, hogy a globális gazdaság a válságból való kilábalás helyett egy…..
eszemmegáll 2010.07.09 12:55:55
Sajnos nem emlékszem ki mondta anno (talán Colbert? - szakemberek biztosan tudják), hogy előbb a polgár gazdagodjon, mert csak aztán tud gazdagodni az állam.
Ma ennek az ellenkezőjét játszuk, az emberek túlnyomó része a nem hogy nem gazdagodik, hanem szegényedik és az állam mindent meg is tesz érte, hogy mindinkább így legyen abból a rövidtávú elképzelésből kiindulva, hogy saját (az állam) existenciáját változatlanul fenntarthassa.
Jelenleg az emberek sikeresen arra lettek dresszírozva, hogy a megváltást az "Állam"-tól várják. lásd ilyen-olyan segélyek, családtámogatás, gázártámogatás, sőt még a munkahelyteremtést is...
A jelenlegi rendszer kizárja az emberek öngondoskodását és kiszolgáltatott helyzetbe juttatta őket, míg az állami hatalommal élők és visszaélők határtalanul gazdagodhatnak. Mindez egy szűk, a pénz és a hatalom konvertálhatóságával az uralmat gyakorló csoport(ok) érdeke, nem véletlenek a dél-amerikai kísérletek.

Nos a jelenlegi rendszer tényleg csődre van ítélve és az nagyon sokba fog kerülni mindannyiunknak - és igen talán háború is lesz...

A megoldás egyszerű, a recept régen kész:
Az állami hatalmat, a kiterjedt bürokráciát és azok kiadásait radikálisan visszavágni!

A felszabadult pénzek alapot teremtenek a gazdaságösztönzésre, az elnyomó bürokráciát és az adórendszert radikálisan meg kell változtatni az adókat csökkenteni.

Vissza kell adni a munka és a tudás becsületét, érje meg tanulni, dolgozni és ne érje meg várni az ellátást és a csodát az államtól.

Támogatni és lehetőségeket kell adni az az embereknek az értékteremtésre és ne az állam teremtsen munkahelyet, hanem a polgárok az állam támogatásával.

Aki értéket teremt az gazdagodhasson - akkor majd gazdagodik az állam is...

Szóval a kettő tényleg együtt megy csak!
Levélírónk az "Elfogadható-e a tanár-diák viszony?" című posztunk után ragadott tollat és megosztotta velünk a fia történetét. Leírja, hogy fiát az osztályfőnök kiszemelte magának és 9.-es kora óta kivételez vele, maga mellé ülteti az osztálykiránduláson és…..
eszemmegáll 2010.04.22 10:22:02
A fiadat NEM kell megvédeni! :)

Nekem volt hasonló esetem anno 17 évesen...
Nem lett belőle semmi és azóta verem a fejem a falba és bánom kegyetlen!!! Titokban a mai napig szerelmes vagyok bele pedig feleségem, gyermekeim vannak azóta, de ha rá gondolok életem leggyönyörűbb időszaka jut az eszembe.

Életem legnagyobb hibája volt, hogy tiszteletben tartottam a társadalmi konvenciókat pedig oda voltam érte és végül mégis kitértem a közeledése elől!

Ráadásul akkoriban (lehet most is) a korban illő lányok csak már idősebbekkel, egyetemistákkal jártak a 14 évesekkel meg még egy egy csókon meg egy kis tapin kívül nem jutottál tovább. Így amikor egy kamasz fiúban a leginkább tombolnak a hormonok és a vágy, csak maradtak a tabuk meg a bénázás. Véleményem szerint nekem igenis jól jött volna, ha egy idősebb, tapasztaltabb nő segít a párkapcsolat legelső botladozó lépéseinél (és nem csak szexuális téren!) ami később tapasztalatot, magabiztonságot adhatott volna. Szóval lehet, hogy az egész életem másként alakul...

Megnyugtatásul anyukának: komoly dolog úgysem lesz ebből a kapcsolatból, kár parázni, a srác hamarosan új életet kezd hiszen nemsoká érettségizik. Nincs tehát mitől védeni a srácot, legfeljebb kap egy lehetőséget, hogy picit tanítsák erre is és ne csak a saját hibáiból tanuljon sok bénázás és elrontott kapcsolat során. Inkább (ha még esetleg nem történt meg) fel kéne világosítani a fiút az óvszer fontosságáról :)!