Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sch-

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A Trading Markets szerint a Samsung arra kényszerült, hogy a kínai kereskedő partnereitől, illetve a vásárlóktól is visszahívja kétajtós, azaz side-by-side hűtőszekrényeit. A globális piacot érintő problémáról van szó, hiszen október tizedike óta, amikor is egy hasonló…..
Sch- 2009.11.11 01:35:46
Üdv.

Sajnos a mai világban sok minden nem az aminek látszik. Ma már a márkanév a legritkábban árulja el, hogy az adott termék melyik országban készül, pláne, hogy a beépített alkatrészek mely országból származnak.

Adalékként, hogy honnan is jönnek:
(persze a teljesség igénye nélkül)

Liebherr: Németország, Ausztia, a Confort sorozat olcsóbb készülékei Bulgária.

Miele: Németország (szorosan együttműködve a Liebherrel)

BSH : nemrég avattak hütőgépgyárat Szentpéterváron, egyéb gépeik: Törökörszág, Görögország,Lengyelo., Szlovákia, Szlovénia, Sanyolo., Kína,
Felültöltős mosógép: Brandt (Fagor),és persze a felsőkategóriás készülékek közül sok Németo.

Electrolux Group (Zanussi, Electrolux, AEG ): Alulfagyasztós hűtők Nyíregyháza, Fagyasztók Jászberény, egyéb hűtők Olaszo. Exkluzív modellek esetleg Svédo. Egyéb lészülékek Románia, Szlovákia Lengyelo. Kína stb.

Merloni Group: Olaszország, Törökország, Kína
Whirlpool (europa) Hűtők, mosogatógépek: Lengyelo.-Wroclaw (Polar), Kína; mosógépek: Szlovákia-Poprad; Mikrohullámú sütő Kína, Régebbi mosó-szárítógépek: Merloni; stb.

Gorenje: Szlovénia, Csehország (Mora)

Candy: Olaszo., Töröko., Kína

Vestel,Beko : Töröko., Románia; (Arcelik)

Snaige : Litvánia

Samsung: Kína, Dél-korea, Thaiföld

Lg: Dél-korea, Kína

Panasonic: mosógép, mikró : Kína

Persze, a fentiektől eltérések előfordulhatnak, és az idől folyamán ezek változhattak/nak.

Bocs a bődületes hossz miatt.
Sch- 2009.11.12 14:37:55
@szomorutojas:

Köszi, a Whirlpoolnál tényleg kifelejtettem Olaszországot...
Antonio Merloni jelen van a háztartásigép piacon is az ARDO márkanévvel, illetve bérgyártással.
A BSH: igy visszaolvasva kautikus volt a megfogalmazásom.A mikrókat kínában gyártatják (mint majdnem mindenki),ezért irtam be kínát. Én úgy tudom hogy a szentpétervári gyár elsősorban, de nem kizárólag a helyi piacra gyárt.
Az Electroluxnál kifelejtettem : egyes Zanussi egyajtós hűtők is Kínából jönnek.

Egyébként maximálisan egyetértek Veled, hogy gyakorlatilag mindegy hogy egy termék melyik országban készül, ha megfelelő minőségbiztosítással dolgoznak. A legtöbb ember ha meghallja, hogy valami kínai, egyből a gagyira asszociál. Pedig teljesen más a kínai tömegtermék, és más amikor egy nagy márka kint gyártatja le valamelyik termékét, igen szigorú minőségi követelményekkel, vagy komplett gyáregységet telepít ki.
Pl. ha jók az értesüléseim: a BSH az üveglapos gáz főzőlapoknál az edzettüveg lap európai beszállítóját minőségi problémák miatt cserélték le a Haiyan-ra.

Felmerült itt korábban hogy az Electrolux kivezeti az AEG márkanevet. Jól tudom, hogy 2010-ben lejár a márkanévhasználati jogosultsága? Az más kérdés, hogy az AEG-ből szinte csak a márkanév maradt(leszámítva még néhány beép. sütőt és lapot ami németo.-ból jön).

Hogy a fő témához kapcsolódjak. Hibák minden márkánál előfordulhatnak. Szerintem a Samsung korrektül járt el. Igaz, ez számára is fontos, hiszen ha rosszul jön ki az ügyből akkor azzal a fő konkurens, az LG malmára hajtja a vizet. (ráadásul az LG várhatóan a napokban rukol elő egy új side by side promócióval, ami szerintem ütős lehet)

Minősgi sorrendben én a Liebherrt sorolnám előre, az AEG-t és a Eluxot egy szintre pozicionálnám a Whirlpool elé. Ugyanakkor a Samsungot, Lg-t sem hagynám ki.

Egyébként a Gorenje hasonló felhívása megjelent ujságban?