Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Francziczi

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 28 értékelt tényezőből 14 magas kockázatú. Nagyon nehéz az idén átadni pályát, az üzleti terv kihívás. (tallianmiklos kedvéért: ezt a cikket sem én írtam, csapatmunka van) A sávolyi pálya üzleti terve már az első évben borulhat a KPMG szerint, hiába a rendkívül…..
Francziczi 2010.03.06 14:34:00
Előre bocsájtom nem ellenzem az ésszerű jó projektek támogatását megalapozott Üzleti terv alapján ,de egy minden tekintetben feddhetetlen és főleg saját önrész ( 30-50-60 % ) megléte esetén.
Hú !!! Brrrr !
Hát én ezt a "KPMG anyagot" elolvastam ,de hogy lehet közel 100 oldalon az üzletileg elfogadhatatlanról ilyen sokat írni .Igaz a papír mindent elbír !
A Vezetői összefoglaló pedig egyszerűen minősíthetetlen , mert nem von le következtetéseket , semmilyen markáns érvet nem ad se pró , se kontra !
(De ugye mint tudjuk a döntéshozónak pont az összefoglaló elolvasása után kellene tudnia ( jól, megalapozottan , tisztességesen , törvényszerűen dönteni .)
Persze lehet ( ?? ) , hogy pont az volt a cél hogy a 100 oldal semmit ne mondjon , ugyan akkor a Megbízó ( MFB )elmondhatta van egy támogató anyag. !
Hát én akár hogy olvasom ez nem az !!
Én személy szerint kiváncsi lennék , ennek az anyagnak az elolvasása után a Megbízónak milyen kérdései voltak az agyag elkészítőihez és azok mít válaszoltak , szóban !
Sem az MFB-t sem a KPMG-t nem hibáztatom mert ugye próbálják a mindenki számára megfelelő megoldást megtalálni . De mint tudjuk egy régi közmondás azt mondja :" Kurvának lenni és közben szűznek maradni nem megy "
Több mint 10 évig napi/havi szinten döntöttem több tíz/száz millió HUF sorsáról , de erre egy fillért sem adnék , de talán nem is lett volna lehetőségem mert a Kollégáim ilyen semmít mondó anyaggal nem is ( mertek ?)álltak volna elő .Már értem miért kellett ennyi idő a nyilvánosságra hozatalához .
Gratulálok a hozzászólásokhoz , sokan nagyon jól látják :" ez csak egy buli ebben a nagy társasjátékban "
Francziczi 2010.03.06 16:29:16
@zj2490:
Kedves Olvasótársam !

Értem amit mondasz erről a "kockázat elemző tanulmány "-ról ! Mi a végső következtetése ??
A csatornázásról pedig csak annyit ez is a projekt része , mint annyi korábbi projektnél .

De ha mondjuk levesszük a különböző éves jogdíjakat akkor a már majd mindenki által ismert feltételekkel mít gondolsz melyik kereskedelmi bank adna hitelt ?
Szerintem egy üzleti terv min 20 évre kell , hogy készüljön illetve megálljon megfelelő szerződésekkel , és garanciákkal , zálogjog stb a finanszírozó bank részére . ( 5 éves szerz. szerintem ehhez kevés )
Még valami : mivel szerintem ez mind hibáddzik , sántít ezért kell az MFB.
Francziczi 2010.03.06 18:26:48
@Teveszemle:

Szóval ," ha baj van ugrik a pálya " !!!!!

ad1 - Aztán bizony mít csinálunk vele utána ?
ad2 - Bevetjük fűmaggal ?

ad3 - Vagy féláron odaadjuk a Pátyon bejegyzett cégek valamelyikének , hogy tudjanak rá ujabb hitelt felvenni ??

Persze mindezt csak kérdezem !

De azért nem vagy egy kicsit : Buggris !?