Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mogy

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szóóóóval...Rég írtam megint, de most nem ez az érdekes.Szeretek fotózni.Nagyon.Nagyon-nagyon.Ha tehetném, a nap 24 órájában fotóznék.Azért fontos ez most, mert tavaly augusztusban azért költöztünk pont ebbe a házba, mert itt van az emeleti teraszról a legszebb kilátás. Szinte…..
Subba Subba szív iWiW 2010.09.17 08:55:00
 Heti fake (A képeken Destiny Davis.) Napoleon & Josephine Szexi A bal szélen is jó a hangulat? Nyaralás a barátnőmmel Hátulról, a kocsim Nem szégyenlősŐ semA KéjnőA II. kerület leggázosabb képviselőjelöltjeLatinos bulin!! PS artista..
mogy 2010.09.18 13:58:12
ja, a kéviselőjelölt eredeti adatlapja is fenn van: iwiw.hu/pages/image/albumdata.jsp?userID=48566
a leírás már nem ilyen szépen megfogalmazott. Ó, és persze önmaga ismerőse. Csak mert miért ne.
Birka nép Birka Vitéz 2010.09.10 10:31:00
Vannak jeles időszakok, amelyek arra valók, hogy végre kedvünkre kiröhöghessük magunkat. Ilyen például a tanévkezdés áhított terminusa, amikor élettel telnek meg a tanintézetek falai. A sok vidám diák csicsergő kismadarak rajaként meséli egymásnak a szünidei élményeit, a…..
mogy 2010.09.12 22:04:36
Én régen faltam a meséket. És nagyon szerettem a magyar népmeséket. Volt egy kötetem, újra és újra elolvastam. A Grimm a másik kedvenc volt. Volt belőle egy sorozat, ami kicsit horrorisztikusan jelenítette meg a dolgokat. A Jancsi és Juliskában volt egy jelenet, ami igen ijesztő volt, azt így félig sandítva néztem, de a mese többi része tetszett, azt csak átugrottam.
Más: Roald Dahl műve alapján készült boszorkányok film. Amikor a boszik tanácsán lehúzzák a bőrüket, és előbukkan a bibircsókos fejük meg kezük. Azt hiszem, ez önmagában ijesztő, de amikor beteg voltam, és be kellett vennem valami förtelem orvosságot, mindig ide tekertünk a videóban, és segített elterelni a gondolataimat a gyógyszerről.
A János vitézzel csak az volt, hogy ebben a formában kiskoromban nem tudtam értékelni. Mondtam magamnak, hogy majd megnézem később. És így is lett. Nem maradtam le semmiről, azt hiszem annyi idősen.
Tehát alapvetően csupa olyan dolgon nevelkedtem, amit most elvileg felül kellene vizsgálni, mert ijesztő meg rosszat tesz. Pedig a gyerek pontosan azért, mert kevesebb ismerete van a világról, egyszerűen tényleg nem lát bele dolgokat, amiket a felnőttek igen. Nehogy már üdítő kivétel legyek, amiért nem zakkantam meg? de most komolyan.

Ja, a delfinek:
blog.gg8.se/images/message-of-love-from-the-dolphins/dolphin-vase-outline.jpg

Rabyn: nem vagyok benne biztos. De ha valaki ráér, végezhet közvéleménykutatást.
mogy 2010.09.15 10:19:04
@MPL firstlady: ez a link nekem nem jó, a sajátom sem, de google --> dolphin illusion (esetleg outlines)
és a képek között meglesz.

Rabyn: mondtam, csinálj közvéleménykutatást. Én azt olvastam erről a képről, hogy a gyerek azért látja első sorban a delfineket, mert jóesetben többet találkozik azokkal, mint olyan explicit szexualitással, amit értelmezni tud(na).
Masqurade huezmekkorajócímlenne 2010.08.18 10:55:05
 Egyre jobban megy a pakolás, már nincsen sok, de kevés a doboz. Van három darab és csókolom. Igaz vannak még megázottak is, akkor van vagy tíz, de még így is kevés. Sok minden megy bőröndbe, táskába vagy zsákba, ott is jó helyük van azért. Csütörtökön megyunk…..
Masqurade Emböröknek 2010.08.17 10:03:47
Na, embörök! Az van, hogy szombaton itten hagyám ezt a viskót és átal költözöm egy kúriába. Azt hinné az embör, hogy dobozokba pakólgatni nem olyan nagy dolog. Tévednek ám, mert az. Szelektálni kell, bár nem vagyok benne biztos, hogy ez a szó mitet is jelent, de aztat csináljuk…..
Rabyn a gyerekkori nyelvoktatás problémáját illetve értelmét, hasznosságát boncolgatja nekünk küldött levelében. Üdv! Mivel régen volt már post, gondoltam feldobok egy témát, ez pedig a nyelvtanítás lenne.  A lakótársam azt tanulja, hogyan kell 3-7 éveseket angol…..
mogy 2010.06.08 13:22:45
@Squazee: "Abban viszont egyetértek, hogy azért jó lenne, ha lehetőséget biztosítanának más nyelvek tanulására is,"

Ezzel kapcsolatban érdekelne a véleményetek: Az alapvető emberi jog, hogy mindenki a saját anyanyelvén részesülhessen oktatásban, az viszont nem, hogy mindenki tanulhasson idegennyelvet, ha akar. Az így jó akkor? (szerintem nem, de érdekel, ki mit gondol)
mogy 2010.06.08 15:05:28
@jo.e: igen, az alapvető gond itthon a lexikális tudásra való összpontosítás az összefüggések megértése helyett (holott az életre nevelésben ez utóbbinak több hasznát vennénk, ugye...). Akkor aztán elkezdesz beszélgetni külföldiekkel, és tök butának érzed magad, mert oké, ott egy rakat adat a fejedben, de egy értelmes mondatot nem tudsz kinyögni, és nem azért, mert nem tudod a nyelvet (már hogyne tudnád, papírod van róla, hogy tudod, mit kell karikázni a tesztlapon). szomorú.
mogy 2010.06.08 15:38:40
@morden2: én nem jöttem kétnyelvű családból, oviban kezdtem angolt tanulni, most fogok diplománi angol tanári szakon (meg bölcsész meg nyelvész). Emellett tanultam spanyolul gimiben, meg németül, finnül (ezeket most úgy kb. passzívan tudom - németül jól értek, csak német szakon elvesztettem a bátorságom, hogy megszólaljak, finnül most kezdtem, itt szívesen beszélek, csak a szókincsem limitált. A spanyol az, amiről meg nem beszélek)
Ja, a szüleim nem beszélnek nyelveket, sőt, a családban senki. Akkor most zseninek érezhetem magam? Nem vagyok az. Csak megfelelő támogatást kaptam, és azt hiszem, ez a kulcs a korai nyelvtanulás sikeréhez.
Nem kell hozzá tudományos fokozat, hogy megállapítsuk, finn rokonaink nem az Urál lábánál fejlesztették ki a szaunázás évezredes kultúráját, mert akkor talán ránk is ragadt volna belőle valami. A wellness térhódításával most gyorstalpalón próbáljuk behozni lemaradásunkat,…..
mogy 2010.02.09 16:55:28
a kőrelocsolás-kirohanás tényleg tahóság, ugyanakkor finneknél igenis szokás, hogy ha nincs benn hely, de te szeretnél beülni, akkor locsolsz. Namost ilyenkor a felső sorból valaki úgyis feladja, de akkor neked oda kell (illik) ülni. Vagy megállhatsz valahol, hátha felszabadul egy hely. Esetleg téged kérnek meg, hogy ha már ott vagy, locsolj, és akkor ugye te döntöd el, mennyit ;) (bár általában a felül ülők szokták szabályozni, mennyi meleg lehet, mert ők érzik a legdurvábban)
Az ajtó mögé eleve nem szabadna belépni se papucsban, se cipőben, azt az ajtó előtt illik (illene) letenni, de aki még nem volt ilyen helyen, az nem tudhatja, ezért nem árt őket informálni.
A beszélgetésről: a finneknél a szauna félig kocsma is, benn isznak, beszélgetnek, nagy cégvezetőknél sokminden ott dől el, nem a tárgyalóasztalnál.
A jobb helyeken valóban van egy hideg merülőmedence a szauna közelében, aminek pont az a lényege, hogy nyakig elmerülj, mert teljesen más érzés, mint a zuhany (vissza a finnekhez: mielőtt belemegyek a 4 fokos tóba, még fürödjek is le? na ne). Nyilván nem az élménymedencébe gázolok izzadtan.
Itthon még nem voltam szaunában, de majd talán egyszer beiktatom azt is.
fürdőruci vs nélküle: általában ha a nemek külön vannak, nem szólhatnak rád, ha ruha nélkül mész be, ezért vannak külön. Ha egyben van, akkor nyilvános helyeken elvileg kötelező a fürdőruha, de privát helyeken, barátok között megegyezés kérdése.

szvsz már az sokat segítene, ha egy pár mondatban ott lenne, hogy mit szabad és mit nem, pl hagyd itt a cipőd és a fürdőruhád.
Ja, és akinek valami nem tetszik, nyissa ki a száját, és csessze le az illetőt, de legalábbis figyelemztesse, ha valamit rosszul csinál, mert nem mindenki tudja egyből, hogy mit illik és mit nem. Mert ugye nem birkák vagyunk, no.
mogy 2010.02.09 17:05:32
@0123evian: a meztelenül szaunázás nem nudizmus. NE keverd a kettőt. Egyszerűen csak kényelmesebb, természetesebb, ha úgy tetszik.
Nyilván nem gáz, ha kezdő szaunás fürdőruhában megy be, de ahhoz kell egy bizonyos fokú intelligencia, hogy felfogjuk a különbséget magamutogatás és hagyomány között...
mogy 2010.02.09 17:36:00
@marvin: nem a görcsölésról van szó, hanem arról, hogy sajnos egyre több az olyan illető, aki képtelen kulturált _emberi lény_ módjára viselkedni.
Amit én írtam pl. azért volt, hátha van valaki, aki eddig "rosszul" csinálta, és újragondolja, hogyan illik.
Nem vagyok szakértő. Nem várom el, hogy aki szaunába akar menni vizsgát tegyen a szauna történelméből és építésének hogysmintjéből.
de az ég óvjon, hogy nyitott szemmel járj a világban, és tanulj valamit, mert a végén még rádfogják, hogy jólnevelt és értelmes vagy....
Az Egyenlítő-tv - egyenlito.blog.hu - jóvoltából hozzájutottunk a Fidesz oktatási programjának egy részéhez. Köszönjük!Sziasztok!Publikáltunk egy részt a Fidesz tervezett oktatási programjából, ezt ajánlom a figyelmetekbe: Hetek, hónapok óta remegve várja egy ország, hogy…..
mogy 2010.02.09 11:10:37
@ppppalika: Gyakorlat alatt a tanítási gyakorlatot érti szerintem. Tanár leszek úgy, hogy konkrétan lesz 15 darab megtartott szakos órám hat hétben, és persze látogathatok egy csomót. De csak látogatok. Ez szerintem édeskevés. Míg a TÓFK-on ugye először ketten tartanak felesben 45 perces órát, aztán ott a 10 hetes gyakorlat, meg a mittudomén milyen gyakorlat (jó sok van, no), én először a hathetesen látok _szemből_ osztályt. Addig csak hospitálás van, ami ugye megfigyelés.
Arról nem is beszélve, hogy ha az ember tanárnak megy (és most a régi rendszerről beszélek, csak azt ismerem), a pedagógia tényleg csak "fél szak". Alig vannak órák, gyakorlásra nincs rendesen idő 15 fős csoportokban (szakmódszertanon ugye van mikrotanítás, amit a csoport többi tagjának tartasz, először egyszer 10, aztán egyszer 20 perc volt, ráadásul az első 10 perces kifejezetten nem szakos témakör kellett legyen - így tanítottam origamit).
Én nem bánnám, ha a tanárképzés, mint olyan, nem csak specializáció, egyfajta "plusz" lenne, hanem igenis egy teljes szak. Aki meg sír, hogy a "másik szakja rovására megy", miközben lehet, nem is akar tanítani - nos, az hagyja a képzést. Legalább elférnénk a termekben.
Aki tanár akar lenni, az úgyis komolyan veszi a képzést, és legyen benne kihívás. Így talán kevésbé higulna a szakma is (amíg valaki úgy tud levizsgázni ötösre, hogy öt perccel a vizsga előtt kérdezi, hogy milyen tárgyból is vizsgázunk? - szóval no comment)

(és csak zárójelben: Hoffman Rózsa a BTK-n tanít, nem a JÁKon, a link pedig egy JÁKos botrányra mutat, de ez a téma szempontjából nem lényeg....)
mogy 2010.02.09 17:01:49
@Wikh: anno ugye a templombajárás volt a vasárnapi iskola, szintén kötelező egyes helyeken. Ott ment az erkölcsösségre nevelés, összekötve az iskola szigorúságával, eredmény meg olyan, amilyen.
Ma a tanár megrovást kap, ha csúnyán néz a gyerekre, aki már bármit megtehet, és ha bármi olyat mond, aminek nincs köze a szigorúan vett tananyaghoz, akkor kb a falnak is beszélhet.
A harmadik nevelő fél meg a szülő lenne, anno ők is tisztelték a tanítót, ma már ugye kevésbé. És így tanulja meg a gyerek, hogy ha mást nem, a kort tisztelje. De még azt sem megy....(vagy csak nekem természetes, hogy udvarias vagyok az idősebbekkel, és tisztelettudóan viselkedem pl?)
Csak tök gáz, hogy a normális lányok, akik hűségesek és mindig azon vannak, hogy tökéletes legyen minden, azok ba*nak rá a legjobban! A kép innen Sziasztok, Sorstársak!=) Hmâ026 először is kezdeném azzal, hogy egy elég friss szakítás után ráakadtam a blogról készült…..
mogy 2009.04.10 09:22:39
@Gabica [a legboldogabb]: haveromnak tükörcsempe van ragasztva a plafonra panelban, de valami bivalyerős ragasztóval. Még nem esett a fejére, de én nem merek alá ülni:D
mogy 2009.04.10 09:26:55
@Banxa: az nem padavan? (vagy én vagyok túl nagy függő és láttam ezerszer)

@Phoenix re-generation: na ne mondd :D
mogy 2009.04.10 09:30:39
@Muha: légyszíves:D és tedd fel a videót, de minimum a hanganyagot :)
TOMPA Terézvárosi szar 2009.03.07 11:34:00
A képek a Székely Bertalan utcán készültek a VI-ker-ben. Az utca kb 300méter hosszú, ám a látható állati ürülékek csupán az utca középső, alig 70méteres szakaszán lettek lefényképezve. 64 db szar, köztük pár vizelet, és megannyi le nem fényképezett gyanús dolog.Így néz…..
utahu blog nem panaszkodhatok 2009.01.29 15:22:00
végülis 160at biztosra tudtam, úgyhogy úgy érzem a 4est megérdemeltem, mert a többit is elnyökögtem volna, dd csak 60 sort kérdezett összevissza.Alííz is 4est kapott ha a Levi jól emlékszik, és őt is nagyon leoltotta. Azért azt kell hogy mondjam apától nem kaptam még ekkora…..
MO töri 1700-1914 (4)Egyháztöri 1700-1914 (5)Ókori régészet (4)Logika (1)a logika mondjuk várható volt. Mindig is tisztában voltam vele, hogy ha van is logikám, nem tud szabályok szerint működni :DSebaj, nekimegyünk mégegyszer 3-án... basszus ennek sose lesz vége... van egy olyan…..
Subba Lami Pál ismét tollat ragad 2007.05.31 15:42:00
Hát nem aljas dolog rászállni, egy iskolaigazgatóra, aki csak jót akar a rá bízott gyerekseregnek? Aki csak a munkáját végzi? Ha ilyen morális kérdésekkel foglalkoznánk, napokon belül be kellene zárnunk a boltot. Tehát a válasz nem, egyáltalán nem aljas dolog. Már korábban is…..