Regisztráció Blogot indítok
Adatok
andicsek

25 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kalandjaim könyve Családépítés 2010.06.21 15:13:17
Hogyan lehet egy újkeletű szerelmet és egy meglévő családot összehangolni?Hát nem könnyen.Nyilván nem várhatom el a páromtól, hogy apai gyengédséggel viszonyuljon a gyerekeimhez. Leginkább a közös élmények összetartó erejében bízom.Számomra az a legértékesebb, hogy jelen…..
Kalandjaim könyve Fényképek 2010.06.13 20:18:00
Ma átválogattam a fényképeimet. Külön tettem a gyerekkori képeimet ( ezek jelképezik az eredeti identitásomat) a családi képektől. Néhány fotót kidobásra ítéltem. Például az esküvői képeinket. Három éve váltunk külön. Mostanra sikerült elhelyeznem azt a bizonyos 15 évet…..
Kalandjaim könyve Elmebajnokság 2010.06.10 05:44:52
Bekattantam. Ez tiszta sor. Nem csoda, de akkor is. Valahogy helyre kell hoznom a károkat.Azért a hiba nem csak az én készülékemben van. Mindegy, nekem kell okosabbnak lennem.Halálos áldozat nincs, így még van remény. Van rá remény, hogy boldoggá tegyem azt akit legjobban…..
Kalandjaim könyve Vers 2010.06.09 19:06:00
Weöres Sándor: Akik megtalálnak Én keresem a célomat:célom engem majd magtalál. Én keresem a hitemet:a hitem is majd megtalál. Én keresem a szívemet:a szívem is majd megtalál. Keresem azt, aki enyém:ő is keres majd. Megtalál. Én önmagamat keresem:egyetlen…..
Kalandjaim könyve Rucik 2010.06.09 11:28:00
Kalandjaim könyve Hogyan tovább? 2010.06.08 17:55:07
Megint töröltem egy fríméles postafiókot. Olyan felszabadító érzés. Igen. Meg lehet szabadulni a felesleges terhektől, csak bátorság kell hozzá. Azt hiszem a levelezős párkapcsolatból elég volt ennyi.Holnap elindulok munkát keresni. Ki tudja, 18 évnyi kudarc után hátha akad…..
A gyermeknevelés teljes embert kíván. Ezt rég tudom. És azt is, hogy a gyerek iránti elkötelezettség magában hordja a teljes elszegényedés kockázatát. Egyedülálló szülőként a harc különösen kiélezett. A helyzetet már- már reménytelennek mondanám. Ámde állítólag ezen a…..
Kalandjaim könyve Hűség 2010.06.07 11:07:00
Még mindig attól tartok, hogy a Gazdi nem értékeli kellőképpen az odaadásomat. Volt már rossz gazdi. Nem is egy.Nagy kockázatot vállaltam, de úgy látom ő is. Tegnap - amikor megjelent három szál rózsával a kezében-,infantilis mosoly ült az arcán. Ebből láttam, hogy pánikba van…..
Hungarian Cycle Chic Mindörökké 2010.06.03 06:41:00
Vikitől kaptunk egy olyat, hogy színesek lettek a szürke felhők. Biciklit, nászajándékba. Mármint egy fotót róla, reméljük a bringa szerelem is örök lesz, gratulálunk!Kedves barátnőmnek jövő héten lesz az esküvője, nászajándékba kapott tőlünk egy gyönyörű városi…..
Kalandjaim könyve Boldogság 2010.06.03 15:25:00
Minden nehézség ellenére boldog vagyok.Eszemben sincs figyelmen kívül hagyni a gondokat, de ez a pillanat az örömé.Elégedett vagyok és szerelmes. Van párom, gyerekeim, családom, jó ismerőseim. Végre elértem valamit. A saját erőmből. Kezdek bízni magamban. A gonoszok meg főjenek…..
Monty blogja FILM: Sherlock Holmes 2010.02.11 00:10:00
Mikor James Bond még sehol se volt… Még tavaly júniusban láttam Guy Ritchie legújabb filmjének előzetesét. Mivel igényes tálalásban nem ódzkodom a klasszikus figurák újbóli elővételétől, kíváncsian vártam, mi fog ebből kisülni. Már akkor egyértelmű volt, hogy Mr. Holmes és Dr. Watson nem holmi…..
Marci naplója Károlyi Amy versek 2010.02.10 14:00:00
A statisztikák szerint van érdeklődés K. A. versei iránt.Én is kedvelem őket.A Két kis bunda bandukol című könyvecskéből szoktam idézgetni.(Móra, 1980.) KutyaházMióki és családjabeköltözött a házba,mire megjön az eszük,kutya válik belőlük. Egyhetes kiscicákA…..
FebruárÉn vagyok a zenebohóc.Jónapot kívánok!Fa tetején hegedülök,az ablakon furulyázok,kulcslyukon fütyülök,kéményben dudálok,aztán odébbállok...
Szögezzük le: szoptatáspárti vagyok. Azt is írásba adom, hogy szerintem a fejés egy felesleges hülyeség alapesetben, bizonyos helyzetekben azonban nagyon is hasznos. Ilyen helyzet lehet pl. az, ha gyulladás áll fenn, ha tartalékolni akar az ember, vagy kimenőt ad magának egy…..
A New York-ban székelő Best Made Company egyetlen termékkel és a hozzá kapcsolódó filozófiával áll a vásárlók rendelkezésére: baltával, és minden olyan fogalommal, amely a balta köré csoportosítható. Utóbbi ingyen van. A kézzel festett szerszámok különböző szériáit, a…..
Marci naplója Mondókák 2010.01.22 14:58:00
Lovagoltató:Gyí,paci,paripaNem messze van Kanizsa,odaérünk délre,Libapecsenyére. Kecske ment a kiskertbe,a káposztát megette.Siess,kecske,ugorj ki,Jön a gazda megfogni. Dirmeg-dörmög a medve,nincsen neki jókedve.Alhatnék,mert hideg van,jó lesz benn a…..
Morci Marci egy kis faluban lakott az anyukájával és a nagyszüleivel.A házuk egy nagy kertben állt.A kertben örökzöldek álltak,rózsák és más virágok nyíltak.Advent volt,de az idő olyan kellemes mint a tavasz első napjain.Az ablakpárkányon még virágzott a muskátli,a kertben…..
A fiúk lementek a folyóhoz,és megkérdeztek egy piros nadrágos fiút:-Nem láttad Boribont,a szürke mackót,akinek felvágtuk a hasát?-Nem láttam.Jól tette,hogy megszökött tőletek.Bementek az erdőbe,és megkérdeztek egy gombát szedő kisfiút:-Nem láttad Boribont,a szürke…..
Boribon,a játékmackó Hol volt,hol nem volt,volt egyszer két testvér,Gabi és Gyuri.Nem voltak egyformák.Csak abban hasonlítottak egymásra,hogy nem vigyáztak a játékaikra.Volt egy ugrókötelük,de elszakították.Kaptak egy vonatot,de összetörték.Kaptak egy labdát,de…..
Hogyan kell? A kis Gyurka visít:-Apu,vegyél nekem fagyit! -Apu,új cipőt akarok!-Apu,vigyél el a vidám parkba!-Apu,nekem rágó kell!-Apu,azt a csokit akarom!Igazán vegyél egy biciklit!Édesapa megkérdezi:-Hogyan kell ezt mondani?-Gyurka csak üvölt tovább.A nagy testvére…..
Kedvenc meseregényem felnőtt értelmemet is elkápráztatja.Néhány versike Turroputtotól,a gonosz varázslótól.Talán meg is kéne tanulnom őket.Biztosan jobban érteném a világot.Gondolatod legyen tetű-lapos,lapos gondolat haszna alapos! Álomból csak ami javasolt,előre…..
Dió-nyelven A hulló dió nagyot koppan,kétszer felugrik,mint a labda,és dió-nyelven mondja:jaj,ha bedobják a kosarakba, és akkor jő a kalapács,és jő a kő,a kőkemény,és jő a tűz és jő a fog,és elfogy a diós sütemény. ..
Marci naplója Tesz-vesz város 2010.01.18 10:05:45
Ötéves Marci gyerekemmel a Tesz-vesz város című mesekönyvet nézegettük a minap.Arról szól,hogy mivel foglalkoznak az emberek,ki mit dolgozik.Átnéztük a foglalkozásokat,gondoltam kicsit belekérdezek.-És apa mit dolgozik?-Házakat fest.-És anya mit dolgozik?-ez elég beugratós…..
A lányok bogyót szedtek az erdőben.A sűrűből előtermett Kele,a gonosz óriás.Megfogta a lányokat,összekötözte a lábukat,mint a fogolymadarakét és felaggatta őket a fára.-Lógjatok csak-mondta-,nemsokára visszajövök,és felfallak benneteket!-Azzal elment.A lányok nem tudták mit…..
Marci naplója Kalendárium 2010.01.10 18:44:00
Károlyi Amy:KalendáriumJanuárÉn tűvel karcolokrajzot a jégbe:szánkó nyomát,kis csizmák szögeités csillagot az éjbe...