Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Villányi László

16 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A minap beszélgettem egy rendkívül szimpatikus, neves fodrászmesterrel. Mesélte, hogy világszerte elismert szakértő barátja mondta neki, hogy rohanó világunkban azoké a jövő, akik gyorsabban tudnak jobbat készíteni. Megnyugodva dőltem hátra... Megy az idő, újra vizsgázott…..
"Miért nem ez van a hivatalos oktatásban?..." Idestova két és fél éve tartjuk az EFG úgynevezett "7 modulos", élő előadásait. Jártak nálunk frissen végzett, az OKJ bizonyítványt csak néhány napja megszerző fodrászok, és jöttek (30 - 35 éves szakmai múlttal a hátuk mögött)…..
Divat lett a plágium?... A minap, egy haladó modul oktatásunkon néhány hallgatónk egybehangzóan állította, hogy egy bemutatón olyan kifejezéseket, szakszavakat használt az előadó, amiket eddig csak és kizárólag nálunk, az EFG kurzusokon hallottak. Arra figyeltek fel, hogy az…..
Bob, vagy mi a csuda? Vesszőparipánk, hogy aki nem csupán csodálója, de alkotója is egy frizurának, képes legyen az alkotás folyamatát lépésekre bontani, miközben azért lelki szemei előtt folyamatosan ott lebeg az előre eltervezett forma, a vendégre tökéletesen illeszkedő…..
Mostanság kevés az időm. Arra gondoltam, hogy szóljon ez a blog egyszerűen arról, hogy megmutatom, miből is áll össze a 7 modul. Íme: 1. szint modul - EFG start-up - alapozó ismeretek Bevezetés az EFG rendszerbe általános fogalmak, sziluett, kontúr, formavonal, textúra,…..
Pénzvisszafizetési garancia A hír: 2013. április 10-től az első modulunkra pénzvisszafizetési garanciát vállalunk. Mi van emögött?... Eltelt fél év, gondoltuk, ideje mérleget vonni. A legjobb mérce: mit mondanak a hallgatóink rólunk. Hál' istennek, jókat - nem kell ezt sokat…..
Megdöbbentett egy minap lezárult felmérésünk eredménye. Sok válasz alapján átlagosnak mondható, hogy (hölgyek esetében) az egy vendégre fordított idő 1/4-ét teszi ki a vágás, 3/4-ét pedig az azt követő styling, főnözés stb. Nincs is ezzel semmi baj, különösen ha a…..
A minap a Start Up kezdő modulról kérdezett valaki telefonon. Az illető - saját bevallása szerint - több, mint 35(!) éve van a szakmában. Érdeklik az újdonságok, önmagát nyitottnak érzi. Ha van esély arra, hogy valami jó dolog kerekedjen ki, ő bizony belevág... Látta a…..
Hogy fogadják majd a fodrászok?    A legeslegelső előadás előtt nagyon izgultam. (Ez ma is így van, csak nem annyira...) Nem tudom, látszott-e rajtam. Remegett-e a hangom, adtam-e bármi egyéb jelét. Aki ismer, rögtön levágta volna - nem ilyen szoktam én lenni. Mert…..
Na jó, de minek, ha mégsem?    Bár az alapok nem az alapvágásoknál kezdődnek, ez a téma nagyon izgalmas. Nem találkoztunk olyan fodrásszal, aki ne hallott volna alapvágásokról. A kétségbeesett tanulóról már írtam, aki szerette volna tudni, hogy ha 4 alapvágás…..
A fodrászoknak nem jár a megalapozott tudás? Mottó: Magad uram... A RENDSZER megalkotása - a helyzet feltárása után - kihívássá és elkötelezettséggé alakult. A kihívást az ismeretlenség jelentette, az elkötelezettséget az a helyzet táplálta, amiben a fodrászokat lenni…..
Utolsó mentsvár(?) - a step by step-ek Mottó: Úgy jártam mint parasztbácsi a műrepüléskor: na, erre nem számítottam!... Mivel írott tananyagokra nem leltem, a továbbképzések sem segítettek a tájékozódásban, gondoltam: jöjjenek a "step by step"-ek. A nevében is benne van:…..
Továbbképzések... Legutóbb az alapkézésekről volt szó. Nézzük most a továbbképzéseket. Ezekből leginkább kétféle létezik, a termékismertetős, és a hajvágós-frizurabemutatós. A termékismertetős kurzus gyakorlatilag valamely újonann bevezetett termék előnyeire hívja fel…..
Meglepetések sokkoltak... Mielőtt hozzákezdtem volna a RENDSZER megalkotásához - mint afféle mérmök - meg akartam tudni, mi a helyzet a hajvágás oktatásával. Kerestem tankönyvet, írott anyagot, kutattam a neten - mindent akartam, ami hajvágás témában fellelhető. A fő kérdés az…..
Egy régi barátom, ízig-vérig fodrász keresett meg azzal, hogy valamit kellene tenni hajvágás ügyben. Ő 30 éve Svédországban él, de - talán a nosztalgia, talán az itthon maradt testvér, talán a világ legszebb női miatt - egy ideje sokszor jön haza... Fodrász lévén…..
Az "EFG - Education to Freedom Group" meggyőződése, hogy a magyarországi fodrászképzés megérett a reformra. Ezért indítottuk el speciális továbbképzésünket, és ezért dolgozunk azon, hogy az általunk előadott struktúrált tananyagot, és képzési módszereinket minél többen…..