Regisztráció Blogot indítok
Adatok
swiss watch

188 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Karibi Arany Fotók 2012.03.18 19:36:00
Most jöttünk a dzsungi-bungi túrából, van sok fotóm. Mivel a blog lehetőségei korlátozottak a képek terén, ezért ide rakom őket, ahogy az időm és az internet elérésem engedi: https://picasaweb.google.com/aurum.hu/KaribiArany Később írok részletesen, most csak annyit, hogy…..
Az eredetileg íróeszközeivel fényes karriert befutott Montblanc nagyon úgy tűnik, hogy lényegesen rövidebb idő alatt hasonló eredményt ér el óráival is. A kollekcióban a viszonylag divatos darabok (természetesen nem összekeverendő a divatórákkal) illetve a márka…..
A Jaeger-LeCoultre kollekciójában "Grande Compication" modellekkel, azaz több, kivételes komplikációt is felvonultató órával csak a Master (Master Gyrotourbillon I), a Duomètre (Duomètre à Grande Sonnerie) és a Squadra (Squadra Tritpyque) rendelkezett - eddig. Az újonc a…..
Portfolio Light Monaco szürkében 2010.11.08 10:00:00
A TAG Heuer az elmúlt félévszázadban számos, időközben ikonná érett kollekcióval állt elő, közülük talán a legismertebb, a tagadhatatlanul legmerészebb vonalú a Monaco. A márka ismerői közül sokan csak a kék számlapos változatot látták eddig, pedig szürkével is…..
Portfolio Light A múlt a jövő 2010.11.05 10:00:00
Repülés és kronográfok egyenlő Breitling. Ezzel a képlettel sokan tisztában vannak, ahogy azzal is, hogy miért emelkedik már-már legenda szintjére a Navitimer kollekció. Egy olyan 2000, illetve 200 példányra limitált Navitimer modellel lepi meg a grencheni márka a közönséget,…..
Idén ünnepli függetlenségének 200. évfordulóját Dél-Amerika talán egyik legellentmondásosabb országa, Venezuela. Az eseményről egy limitált példányszámú modellel a legidősebb óramanufaktúra, a Vacheron Constantin is megemlékezik. Annak ellenére, hogy a 200-as szám szinte…..
A Piaget újabb három modellel bizonyítja, hogy nem csak remekül képes ötvözni a hat emberöltő alatt az órás és ötvös mesterség terén szerzett tapasztalatait, hanem mindezt olyan módon tudja megvalósítani, hogy a végeredmény egy valóban egyedi, páratlan alkotás legyen.…..
A repülésért rajongók szinte kivétel nélkül ismerik a toborzási céllal is készült klasszikus hollywoodi alkotást, a Top Gunt. Függetlenül attól, hogy ezen emberek közül a film forgatása idején az illető egyáltalán élt-e vagy sem, szinte mindenki tud idézni belőle. A…..
Portfolio Light A legkisebb Malte 2010.10.27 10:00:00
A Vacheron Constantin az óramárkák közül kétség kívül az egyik legnemesebb, az egyik legnagyobb presztízsű és persze legidősebb is. Ez utóbbi persze csak azzal a kitétellel, ha a töretlen működést feltételnek szabjuk. A cég negyed évezrede készíti óráit, és az elsőbbség…..
A Gc márkáról valószínűleg kevesen hallottak még, a név rövidítését feloldva azonban valószínűleg már ismerősebben cseng. A Gc azaz Guess Collectiont az egyesült államokbeli divatóriás bő három évvel ezelőtt alapította. Az óraiparban azonban egyáltalán nem számít…..
A filmekben betöltött szerepe miatt az emberek nagy többsége talán a Seamastert tekintik az Omega legsikeresebb kollekciójának, az órák világában járatosak azonban szinte biztosan a Speedmasternek ítélik ezt a címet. A Seamasterrel szemben az 1957-ben először bemutatkozó…..
Az óragyártók közül meglehetősen kevés azon márkák száma, amelyek önállóan tervezik és készítik el szerkezeteiket. Számos jól csengő svájci óramárka olyan beszállítóktól, mint az ETA vagy újabban a Sellita, szerzi be nyers szerkezeteit. Ezek félkész termékek, és bár a…..
Az vízisportokhoz köthető, de akár "sportág semlegesnek" is tekinthető TAG Heuer Aquaracer kollekció ismerősen csenghet a sportórákat kedvelőknek. A kollekció folyamatos frissítés mellett elvégre már majdnem egy évtizede a piacon van, ha pedig közvetlen elődeit is…..
A nagy méret nemcsak nem mindenkinek, de nem is mindegyik órának áll jól. A klasszikus és lapos aranyórákat aligha nevezhetnénk kecsesnek és elegánsnak, ha átmérőjük a közelítene a sportosabb darabokéhoz. Finoman kidolgozott remekművekre pedig mindig is lesz kereslet, ahogy erről…..
Nemrég kezték vetíteni itthon a mozikban az 1987-es Tőzsdecápák folytatását. A második rész első jelenetei a szinte teljesen nincstelen főszereplő börtönből való szabadulását láthatjuk, ám nem kell sokáig várni, amíg a Gordon Gekko szerepét játszó Michael Douglas újra a…..
Ha őfelsége titkos ügynökének "választása" az 1960-as években nem a Rolexre esett volna, hanem az Omegára, akkor szinte biztos, hogy az akkor még annyira azért nem bejáratott Seamaster kollekció egyik darabját tüntette volna ki bizalmával. A Seamaster kollekciót…..
Úgy látszik, kezdenek visszatérni azok az idők, amikor Svájc legnevesebb óramanufaktúrái újra rendszeresen elégíthetik ki legkedvesebb ügyfeleik egyedi megrendeléseit. Ez az időszak jóformán az órakészítés kezdeteitől - kisebb, nagyobb hullámokkal - töretlen volt, egészen a…..
Még a laikusok előtt is ismert, hogy a Breitling és a repülés két összetartozó fogalom. Persze nem a Breitling az egyedüli márka, amely a repülés köré építette fel image-ét. A konkurencia is különböző szponzori tevékenységgel igyekszik felvenni versenyt. Ugyanakkor, amíg a…..
Magyarországon ugyan majd csak ősszel mutatják be a mozikban a 80-as évek akciófilmjei iránt nosztalgiát keltő The Expendables-t, a világ számos országában azonban már bemutatták. Közismert, hogy a film főszereplője és rendezője, Sylvester Stallone az Officine Panerai…..
Tény és való, hogy az Omegának még az aktuális Speedmastere sem mai darab, ugyanakkor mind a mai napig a márka egyik legkeresettebb kollekciója. Hírnevét űrhajós óraként alapozta meg, és erre nem csak kommunikációs kampányokkal, hanem rendre a témához kapcsolódó limitált…..
A gőzmozdonyos vasutazás aranykorában - sokak szerint másik nincs is - meglehetősen nehéz volt bejárni a nagy, erős, és olajos mozdonyok, és a kecses, tündöklő női órák közötti asszociációs utat. Az idő távlatából azonban a gőzmozdonyos vasutazás szinte mindenkiben…..
Meglepő módon a Jaeger-LeCoultre egyik legkeresettebb, leginkább áhított órája nem valamely korabeli vagy jelenkori Reverso vagy Atmos, hanem egy modell a hatvanas évekből, a Polaris Memovox. A Vallée de Joux-ből származó márka eddigi története során számtalan kalibert épített…..
A kizárólag klasszikus órák készítésére szakosodott genfi székhelyű Frédérique Constant röpke három évtized alatt nőtte ki magát egészen szerény családi vállalkozásból az óraipar komoly szereplőjévé. Ennek megfelelően az luxusipar egyre nevesebb képviselőivel képes…..
A kifinomult és elegáns megjelenés szinte mindegyik Montblanc órára igaz, és ebből kiindulva könnyen lehetne gazdag női kollekciót is építeni. Ehhez képest azonban meglehetősen mostohán bánik a márka a szebbik nemmel. Bocsánatkérésük első jeléül még a januári genfi…..
Portfolio Light TAG Heuer 300 SLR 2010.08.13 11:29:00
Az idei bázeli vásáron talán az egyik legnagyobb érdeklődést kiváltó, gyártásba is kerülő TAG Heuer modell a TAG Heuer 300 SLR volt. Az óra a már hosszabb ideje ismert Carrera Calibre 1887-en alapszik, és limitált példányszámban készül csak. A TAG Heuer 300 SLR-t az 1950-ben…..