Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zogmund

45 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hányadtatot sorsa ellenére nagy várakozással néztem a Hobbit elé. Amikor először derült ki, hogy del Toro rendezi és nem Peter Jackson kicsit örültem is meg nem is, aztán visszatért Jackson kezébe, és szerintem jobb is, hogy így alakult. Végülis részben már az övé is…..
Zogmund naplója Zene-Kép Vol. 2 2012.05.06 22:55:43
Nem vette el kedvünket az első, nem épp az én ízlésemnek megfelelő, koncert, igaz, most más jellegű volt a felhozatal.Antonín Dvořák 9. szimfóniája és Bedřich Smetana, Moldva ciklusából négy tétel (Vysehard, Moldva, Sárka, Blanik), akárhogy is, de vonzó felhozatal.Így hát, a…..
 2011. december 17 -én szombat reggel fürdés közben gondoltam hallgatok egy kis zenét, Csajkovszkij D-dúr hegedűversenyét raktam be, csak úgy, közben azon gondolkodtam, milyen jó lenne ezt élőben is hallgatni.Délután 16:00 körül húgom mondta, hogy barátnője lemondta a mai…..
Zogmund naplója Zene-Kép Vol. 1 2012.02.12 21:19:00
 Nagyon vártuk ezt a koncertet, ez tény. Filmzenét könnyebb befogadni, és most valami könnyűre, de mégis komolyra vágytunk. Ráadásul ebben a tekintetben eléggé egyezik az ízlésünk Mónival. A Budafoki Dohnányi ZenekarZene-Kép sorozatának első része ideális választásnak…..
Tavaly se volt nagy termés (csak úgy mint azelőtt), talán ismét negatív regordot döntöttem (ez betudható annak is, hogy 2011 -ben nem tartottam filmklubbot), de azért akadt jópár amit érdemes volt megnézni.Ismét kronologikus sorrendben:Empire of the Sun (1987) - Spielberg azért már…..
Pár napja (szept 20.-án, hogy egész pontos legyek) megleptem Mónit, és elvittem eddigi legjobb koncertélményünk, (fél)ismétlésére.Mint írtam is róla amikor első ízben hallgattuk Berlioz Fantasztikus szimfóniáját, hatalmas élmény volt, meg is kaptam CD -n a darabot.Múltkor…..
Drága bloggerek!Szeretnénk megkönnyíteni, de egyúttal egységesíteni is a sokatok által használt Google Analytics mérőkódjának beillesztését a blogokba. A jövőben nincs más dolgotok, mint a mérőkód azonosítóját beillesztenetek az admin Beállítások/Google Analytics…..
Nem nagyon tud lázba hozni az idei blockbuster szezon, de azért van egy két cím, ami érdeklődést vált ki belőlem.Intézzük el előbb azokat, amik a legnagyobb felhajtást kapták.Itt van ugye a legújabb Pirates of the Caribbean - On Stranger Tides - , amire naivan azt hittem már sosem…..
Először Orsitól hallottam Csajkovszkij B-dúr hegedűversenyéről, és mikor meghallgattam, egyből "replayt" kellett nyomnom :-) Igaz, csak az utolsó tételét ismertem ekkor, de később az első két tételhez is volt szerencsém, de be kell vallanom a 3. tétel maradt a kedvencem…..
Nagy nap volt családunknak 2009 október nyolcadika, ugyanis ekkor 12:25 -kor, kibújtam a nagyvilágra, s ezzel duplájára nőtt családunkban a gyerekek száma. Állítólag Anya sokkal jobban viselte világrajöttömet, mint Nővérem születését, Apára ugyan ez már nem mondható el, igaz…..
Születésem évében láttam kb annyira kevés filmet, mint 2010 -ben, szám szerint 32 -t (na jó, így számszerűsítve annyira azért nem tragikus a helyzet :P). Itt a lista arról, melyik volt ez a pár film, kronologikus sorrendben, röviden kommentezve.Casablanca (1942) - Zseniálisan…..
zogmund 2011.01.17 13:37:33
@cheerke_: Nem írtam oda, hogy melyik film mikori (pótolom :-)), de azért 2000 óta is csináltak pár jót. De tény, hogy nagyon hígul a dolog.
Nehéz egy év volt az biztos. Főleg a vége sikerült káoszosra (sokszor gondoltam úgy, hogy jó lenne ha egy nap 29 órából állna), de legutolsó mozzanatok nagyon széppé tették 2010 -et. Amit még egyetemistaként (igaz órám már nem volt, "csak" a diplomamunka + államvizsga…..
Előző Mónival közös MÜPA -s hangversenyről csupa jó emlékünk van, így volt egy kis rizikó, mikor újra elmentünk koncertre. Ha egyszer volt valamivel egy jó élmény, akkor legközelebb is minimum azt szeretné átélni az ember (ráadásul az emlékek idővel mindig szépülnek). Az…..
Már rég írtam filmklubos postot, pedig volt az utolsó óta három... Szóval megnéztük Firtz Lang első hangosfilmjét az M -et. Ahhoz képest, hogy egy 1931 -es expresszionista filmmel van dolgunk szerintem nagyon modern, ezért mertem levetíteni a nem igazán művészfilmre…..
Vannak dolog amiken nem lehet módosítani, visszafordítani. Vannak dolgok, amik egyszer megváltoztak, és már sosem lesznek olyanok mint régen. Ilyen visszafordíthatatlan jelenség az idő is. Nem tudom, hogy ezért adta-e Kim Ki-duk filmjének ezt a címet, de ez is lehet egy értelmezése.…..
Nemrég voltunk a kis családdal egy egészség kiállításon. Nem pont a kiállítás miatt mentünk oda, konkréten egy kicsinyeknek való, készségfejlesztő játékokat áruló ismerősünknek a standját akartuk megnézni. Bálintkát nem annyira érdekelte a dolog, sőt, kifejezetten…..
Nagyon rég voltam már moziban. Legutóbb a Luther -t néztük meg Mónival kb 4 évvel ezelőtt. Most azonban Chris Nolan legújabb filmje (na és persze a már rég óta várt édeskettes Mónival) jó alkalom volt arra, hogy ismét beüljek a nagy vászon elé. Nolan régóta kedvencem, így az…..
Zogmund naplója Egy havi vakáció 2010.09.05 17:53:00
Nem, szó sincs vakációról. Egyszerűen csak Jules Verne Kétévi vakációja jutott eszembe elsőnek, s innen a cím. No meg Robert Merle több témába vágó regényei (A Sziget, Malevil, Madrapur). Mindig is érdekesnek találtam az olyan helyzeteket, mikor egy, maximum pár 10 főből álló…..
Általában úgy szoktam kezdeni egy ilyen posztot, hogy "Már régóta megszerettem volna nézni ezt a filmet...". Ezt is így kezdtem volna, de inkább nem :-) Egy haverommal és öcsémmel gondoltuk, hogy nézünk egy filmet, én választottam. Mivel elég fáradtak voltunk mind a…..
zogmund 2010.09.01 12:35:04
@LacKac: Nagyon jó kis videó! Köszi a linket!

Az nem volt benne a filmben, de tényleg igaz, hogy nagyon sok múlik a kezdésnél azon, hogy az első követő(ket) hogyan ragadja meg a vezető.
Ha már 3 -an 4 -en vannak az már tömeg, onnantól már elindult a lavina.
Zogmund naplója Érdekességek 2010.08.29 21:24:04
Múlt pénteken két érdekes dolog is történt velem.Beszélgettem Adélkával és mondta, hogy a játszótéren találkozott egy kisfiúval, aki "sült krumplival" kínálta, de nem kért belőle. Tovább folyt a beszéd, és elterelődött egy másik témára, majd valahogy szóba…..
A 2001-es nyár egyik legnagyobb sikere (azon kívül, hogy a giccshuszár Ben Affleck kispisztollyal nyomta le a fél japán hadsereget) egy ránézésre utálatos, zöld mocsárszörny nagy kalandja volt. A Shrek veszettül szórakoztató, ötletes és humoros volt, kifigurázott egy rakás…..
Nemrég voltam egyik barátom keresztségén, s így újra ellátogattam abba a gyülekezetbe, ahol gyakorlatilag felnőttem. Életem kb 2/3 -át töltöttem ott, de már lassan 10 éve máshova járunk. Most, hogy újra visszalátogattam, jöttem rá, hogy mennyi szép emléket őrzök magamban…..
zogmund 2010.07.23 08:31:16
@Sidaries: Ok, megbeszéltük ;) Látom jártas vagy Delorean területen :)
Na. Végre. :)Újabb gólgazdag meccsen vagyunk túl, ami bár döcögősen indult, végül hatalmas csatában sikerült a magunk javára fordítanunk.Az alapcsapatból írdd és mondd 2 ember jelent meg, a többiek a bírói gyűléstől a néptánc előadás főpróbán át a nyíregyházi futsal…..
Half Pécs Squad VVega '10 2010.01.03 14:31:00
AugusztusA világ legjobb apukája (The World's Greatest Dad, 2009, Bobcat Goldthwait)   10/7Re-Animator - Az Újraélesztő (Re-Animator, 1985, Stuart Gordon)   10/8.5Az ördög nem alszik (1941, Bánky Viktor)   10/7 JúliusToy Story 3 (2010, Lee…..
 Egy olyan megkerülhetetlen filmtörténeti klasszikust, mint Alfred Hitchcock Psycho-ja teljesen felesleges, őrült ötlet folytatni. Hiszen te sem szoktad a pirosnál satu kuplung mellett gázfröccsökkel kínálgatni a zöldtrabantodat, amikor egy tűzpiros Ferrari áll a szomszéd…..
zogmund 2010.05.17 15:05:27
@Tévésámán: ahogy madcows kolléga mondta, annak semmi köze a Psycho -hoz (max csak a nevében egy kicsi :))
Psycho 4 nem tudom van-e, de remake -t a psycho -hoz, ami szintén nem sült el valami jól.