Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nyírfacukor ( xilit )

57 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tea A lapacho tea 2018.01.12 14:04:33
Maga a lapacho fa, ami a teát adja a dél-amerikai indiánok által már évszázadokkal ezelőtt felfedezett és nagy becsben tartott gyógynövény. Hatalmas rózsaszín, vöröses, vagy lilás virágairól könnyen felismerhető. Híresen hosszú élettartamú növény, 600-800 évig is elél. A teát a fakéreg belső felének…..
Tea A tea gyógyhatása 2017.12.15 23:10:00
A teát kezdetben a kínaiak gyógyszerként fogyasztották, nem véletlenül. A tea főzet valóban összetett élettani hatásokkal rendelkezik, jelentős koffeintartalma, ami még a kávénál is magasabb, a tea szárazanyagainak mennyiségéhez viszonyítva a 2-4 százalékot is eléri, sokan mégis úgy érzik, hogy a…..
Több mint 2000 éve ismerjük és élvezzük a teát. Megbízható adatok azonban csak az i. u. 4. századtól tanúsítják, hogy a teát gyógyitalként, üdítőként vagy étel gyanánt is alkalmazták. A teázás élvezetének széles körű elterjesztése a Tang dinasztia alatt történt. A teakultuszt Kínából zarándokútról…..
Tea A tea gyógyhatása 2017.08.11 20:12:00
A tea igen népszerű ital, egyes kultúrák szerves hozzátartozója, amellett az egészségre számos jótékony hatása van.Antioxidáns hatás mellett fertőtlenítő, antibakteriális hatása a benne lévő katekinnek köszönhető. Korábban, a főzet annak révén lett életmentő, hogy a forró vízben elpusztultak a…..
Tea A tea jótékony hatása 2017.07.14 17:50:00
A világszerte fogyasztott 3000 különböző teaféleség mind egy növényről és annak keresztezett változatairól származik. A leszüretelt tea több mint háromnegyed részéből fekete teát készítenek, az amerikaiak és európaiak ezt isszák. A legősibb típust, a zöld teát főleg Japánban és Kínában kedvelik.…..
Tea A tea osztályozása, fajtái 2017.06.17 14:06:00
A teák osztályozása a fermentációs folyamat lezajlásától függ. A zöld tea minimális oxidáción esik át. A fehér tea nagyon fiatal levelekből készül, melyek egyáltalán nem oxidálódtak. A sárga tea nagyon kíméletes oxidáción esik át, míg a levelek sárgás színt kapnak. A kukicsa, Téli tea olyan gallyak…..
Tea A tea feldolgozása 2017.05.19 12:27:00
A teacserje leveleit nagyon gyorsan kell feldolgozni a leszedés után,hogy elkerüljék az oxidációs folyamatokat és a hervadást.A feldolgozásnak köszönhetően, két egymástól jelentősen eltérő hatású tea a végtermék, az egyik a fekete tea, a másik a zöld tea. A fekete tea levelei az oxidációs…..
Tea Tea megjelenése 2017.04.13 12:11:00
A teacserje (Camellia sinensis) szárított leveleiből vagy rügyeiből készülő főzet a tea. Ma már a tealeveleket nem tartalmazó, más szárított növények, gyógynövények, fűszerek vagy gyümölcsök főzetéből is készítünk teát. A teacserje Ázsiában honos, a belőle készült tea innen terjedt el az egész…..
Xilit Xilit az egészségünkért 2017.02.14 20:40:00
A xilit egy természetes és biztonságos édesítőszer. A cukorhoz képest a xilit 40 %-al kevesebb kalóriát és 75 %-al kevesebb szénhidrátot tartalmaz. A xilit a cukrot helyettesítve, étkezésekkor fogyasztható, az étkezések között is érdemes eszegetni, hogy lassú…..
A pajzsmirigy jelentős megnagyobbodása már messziről látható, ilyenkor jellemző a nyak megnagyobbodása, a nyakon lévő duzzanat a nyelőmozgást követi, extrém esetben a légcsövet összenyomhatja, a nyelést megnehezíti, nehézlégzés, fulladásszerű panaszok jelentkezhetnek. A…..
Ismerjük meg a fekete teák nemzetközileg elismert osztályozási rendszerét, amelyet a hírnevükre kényes kereskedőcégek abban az időben alakítottak ki, amikor a tea újdonságnak számított Európában. A vásárló már akkor is szeretett bizonyos lenni afelől, hogy valóban azt kapja a pénzéért, ami jár neki,…..
A Turku Egyetem finn tudósai a 70-es években fedezték fel a xilit jótékony hatását a szájhigiénában. A cukor káros hatásait visszafordítja a szájban. A xilit öt szénatomos szerkezetét a szájban lévő baktériumok nem tudják felhasználni, a fogszuvasodásért felelős savakat…..
A pajzsmirigy a belső elválasztású mirigyek közé tartozik, hormonokat termel, melyeket közvetlenül a véráramba juttat. Ezek a hormonok a tiroxin T4, a trijodtironin T3 és a kalcitonin. A TSH hormon szabályozza a pajzsmirigy működését, ami az agyalapi mirigy választja ki. A…..
A tea fogyasztás eredete Kínában több mint 4000 éves múltra tekint vissza. A kínaiak szinte csak zöld teát fogyasztanak, ami a Camellia sinensis nevű növényből készül, minimális oxidációval. Élettani hatásainak köszönhetően napjainkban egyre jobban kedvelik. A zöld teának jelentős a koffein és…..
A tea fogyasztás eredete Kínában több mint 4000 éves múltra tekint vissza. A kínaiak szinte csak zöld teát fogyasztanak, ami a Camellia sinensis nevű növényből készül, minimális oxidációval. Élettani hatásainak köszönhetően napjainkban egyre jobban kedvelik. A zöld teának…..
Xilit A xylitol története 2017.02.01 17:07:00
Az 1890-es években német és francia kutatók állítottak elő először, a nyírfa nedvének csapolásával nyírfacukrot, az eljárás nagyon kezdetleges volt. A szerves kémia már több mint száz éve ismeri, de nemcsak a kor technikai fel- készületlensége miatt nem gyártották, hanem a xilit biológiai…..
Pajzsmirigy Pajzsmirigy zavarai 2017.01.24 19:37:00
A TSH nem a pajzsmirigy által termelt hormon. Ezek a hormonok felelnek a szervezet anyagcsere-bioenergia folyamatainak megfelelő működésért, a fehérje-szintézisért, szabályozzák a testhőmérsékletünket, oxigén fogyasztásunkat, a magzat idegrendszeri fejlődését csökkentik a koleszterinszintet,…..
A zöld teát évezredek óta használják a kínai tradicionális orvoslásban. Számos jótékony hatása ismert, segíti a vércukor regulációját,  diabetikus hatással rendelkezik, cukorbetegeknek ajánlott a fogyasztása. Nagy jelentőséget tulajdonítanak a benne lévő polifenolok családjába tartozó…..
Tea A mai klasszikus teák 2017.01.17 23:24:00
Ma a világ legnagyobb összefüggően művelt teakultúrája az indiai Assam vidékén helyezkedik el, a rendkívül termékeny dombos vidék talajának, és a kiegyensúlyozott klímának, a sűrű nyári esőzéseknek köszönhetően a tea egész évben szüretelhető. A valódi Assam-tea rendkívül aromás, tömény, erőteljes…..
Xilit Xylitol 2017.01.16 16:53:00
A xylitol természetes szénhidrát, amely a zöldségekben, gyümölcsökben és még az emberi szervezetben is megtalálható.Szerkezete lényegesen eltér a természetben előforduló többi cukoralkoholétól.Öt szénatomos szerkezetének köszönhetően számos egészségügyi probléma megelőzésében és kiküszöbölésében kap…..
A jód fontos ásványi anyag az emberi szervezet működésében. A pajzsmirigy kiszűri a jódot a véráramból és elraktározza, ezért fontos, hogy a táplálékkal és ivóvízzel elegendő mennyiségben vigyük be a szervezetbe. Azokon a területeken, ahol az ivóvíz nem tartalmaz jódot, szükséges a jódozott só…..
A kínai konyha legfinomabb fogásai a húsok legzsírosabb részeiből készülnek, a csirkét,kacsát mindig a bőrével a sertéshúst mindig a szalonnájával együtt eszik, de még sohasem láttunk kövér kínai embert. A titok valószinűleg a zöld tea élvezetében rejlik.A zöld teában lévő…..
Xilit Xilit rövid története 2017.01.02 15:28:00
Az 1890-es években német és francia kutatók D-Xilozból állították elő, a szerves kémia már több mint 100 éve ismeri a xilitet. Az 1800-as években Franciországban megpróbáltak nagy mennyiségben nyírfákból cukrot kivonni.A fa nedvének csapolásával jutottak hozzá, az eljárás nagyon kezdetleges…..
Az emberiség legelterjedtebb italának felfedezése Kínából ered. A kínaiak szinte kizárólag zöld teát isznak. A Camellia sinensis napon szárított leveleit, amit szárítás közben enyhén megsodornak, törnek, hogy ízanyagai jobban kioldódjanak, ha leforrázzák. A minősége a fajtán és a termőterület…..
Pajzsmirigy Golyva /Strúma/ 2016.12.28 16:08:00
A pajzsmirigy mérete normális esetben nőknél 18 cm3, férfiaknál 25 cm3. A golyva vagy más néven strúma egy kóros elváltozás, aminek következtében a pajzsmirigy megnagyobbodik. Jódszegény táplálkozás mellett a pajzsmirigy normál méretének többszörösére növekedhet extrém esetben gátolhatja a…..