Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nils_Holgerson

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bocs, de ezt muszáj volt. Fogj egy pár legyet, papírt, ceruzát, és engedd szabadjára a fantáziád :) ..
Nils_Holgerson 2010.03.31 13:52:07
Szakmai és egyéb életviteli változások miatt egy ideig most nem, vagy csak ritkán (nagyon ritkán) lesz új post. Nyilván sok mindent kimerítettem már, de mivel minden változóban van, a munka-álláskeresés világa is változik számos új témát adva. Az USA-ban már egyre nagyobb az…..
"Nyolc millióért keresték Szalainé utódját, de nem találtákA külföldi és magyar tulajdonban levő Accord Group Kft.-nek az volt a feladata, hogy 2007-ben megtalálja a százmilliós végkielégítéséről elhíresült Szalainé Szilágyi Eleonóra humánigazgató utódját. A cég…..
Nils_Holgerson 2009.12.15 20:31:57
@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: Te kis képmutató!:) Mit is kellene tenni azzal a tanárnővel, aki lekurvázza a diákjait? "Hát, te tudod..."
Nils_Holgerson 2009.12.24 13:24:48
@ujreg: Te jó ég! Te biztosan a Kisjézus vagy! Két karácsonyfa kiszállítmányozása között milyen drága vagy, h hajnali 3kor még jutott időd egy ilyen postra!:)
A munkaerő-piaci helyzettel, munkanélküliséggel, alacsony foglalkoztatottsággal foglalakozó cikkeket gyűjtöttem össze nektek. Úgy gondolom, hogy annak, aki képbe szeretne még jobban kerülni, hasznos lehet.Scannelt változatok, mivel a HVG és a Figyelő nyomtatott változatában…..
Nils_Holgerson 2009.12.14 12:00:31
Uff! Ez így gyönyörű! Ez is csak azért lehetséges, mert az elmúlt két évtized összes kormánya megpróbálta elkerülni a társadalmi konfliktusokat, és az utolsó pillanatig halogatta a döntéseket. És akik a leghosszabban voltak hatalmon, azoké a legnagyobb felelősség.

Hol lehet az a rengeteg sok inaktív ember? Le lettek százalékolva, ápolásin vannak, rendszeres szociális járadékot kapnak? Nincsenek ezzel kapcsolatban kutatások, hogy az inaktívakon belül milyen kisebb alcsoportok vannak, h specifikus programokat lehessen rájuk kidolgozni? A közfoglalkoztatás, és az "Út a munkához" program remek, de vajon elég differenciált-e?

Hová tűnt az a rengeted milliárd, amit az EU-tól kaptunk a foglalkoztatás növelésére? Hol vannak a jól működő programok, a "jó gyakorlatok"? Hol vannak a kiadványok, ahonnan más civilek is ötletet meríthetnének?

Minden cikkben le van írva, h milyen hiányszakmák vannak, de a regisztrált álláskeresők mégsem azokat választják a tanfolyamok közül. Már évekkel ezelőtt is ugyanezek voltak a hiányszakmák! A regisztrált álláskeresők vajon tudják, h melyek a hiányszakmák? És nem csak azon szűk rétegük, aki történetesen a Figyelőt olvassa?

Ez olyan bosszantó! Évek óta ugyanazok a problémák, és mi csak ülünk, és nem csinálunk semmit, mert aki nem csinál semmit, az nem is igen hibázhat. Hát, ez speciel igaz!:)

Annyira jó volna úgy tudni, h akik arról döntenek, h kit küldjenek el, azok számításba veszik, h ki nevel egyedül gyereket, kinek küldték el a párját is a munkahelyéről, stb. Nekem nagyon megnyugtató volna legalábbis.

A válságból való kilábalás nem fog menni társadalmi összefogás nélkül! Magyarország korántsem olyan erős, és politikailag befolyásos, h megengedje magának az individualizmus luxusát. A pénz csak egy értékvesztett, erkölcsi válságba jutott társadalom tagjainak jelenthet mindenek feletti értéket, és látszólagos biztonságot.

A jéghegyet nem nagyon érdekelte, h a Titanicon a világ leggazdagabb emberei (is) utaztak.:)
Mára egy kis vegyes felvágott:1. korábbi "milyen korú jelölteket vesznek fel a multi cégek" posztomban finomítottam a korcsoportokat, így készült egy újabb, beszédesebb diagramm, illetve szörp epe olvasónk meglátását, mely teljesen helytálló, szintén…..
Nils_Holgerson 2009.12.10 14:48:07
@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: Abban az esetben, ha felveszik a pályázót két lehetőség van, valóban jojós vagy a HR nem elég jojós.:)
Egyik olvasónk szedte össze negatív interjús tapasztalatait, melyet 3 részben, 3 nap alatt olvashattok. Jó részére azt kell hogy mondjam, teljesen jogos, és a HR-es, vezető viselkedése alapján egy tarkónlövés teljesen helytálló lehetne. Természetesen nem ismerünk minden…..