Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kotasz

0 bejegyzést írt és 65 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Manapság könnyen dobálózunk a hangzatos jelzőkkel (mi sem mindig tudjuk megállni...), így aztán amikor tényleg valami komoly dolog történik, nehéz megtalálni a megfelelő szavakat. Ennyit az önkritikáról, most pedig következzen a CF8, amihez hasonló jachtot még nem láttunk,…..
Munkába állt a Wizz Air első A321-es repülőgépe, mely a terveknek megfelelően a budapesti bázisra érkezett. Messze nem annyira feltűnő rajta a tömegnyomor, mint ahogy azt sejteni lehetett előre, de üzemeltetésével 10 százalékot spórol a vállalat, s azt ígérik, ezt nagyjából…..
Kotasz 2015.11.29 17:00:51
Kotasz 2015.11.29 17:02:28
@Basilisk Captain: a swiss sokkal nagyobb :DDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Kotasz 2015.11.29 17:05:13
@AirFrance KLM: a 777-300 szamomra a gepek non-plus ultraja. Az a GE90-115B motor, aztakurva!!! Bekapja reggelire az a321-et.
Ahogy korábban írtuk, állítólag légkondicionálatlan helyiségben, 12 órán át várakoztatott az RTL Klub egy szombathelyi kötélugró csapatot a Hungary's Got Talent hétvégi forgatásán. Bánhegyi Attila, a csapat vezetője eredetileg a Nyugat.hu-nak számolt be a felvételek…..
travelBug M4 2015.06.16 04:10:35
Figyelem! Közérdekű Közlemény! A blogunkat új felületre helyeztük és új nevet adtunk neki. 2021. októberétől az alábbi linken olvashatóak a bejegyzéseink: www.aborondomesen.com A travelbug.blog.hu oldalon nem jelennek meg az új írásaink, viszont a régi posztok természetesen továbbra is…..
Kotasz 2015.06.16 17:51:32
@pythonozok: gyere es nezd meg a brusszeli metrot. gusztustalan, retkes, undorito, nem utasbarat, 8 eve epitesi terulet, szemetdomb. a fejlett nyugat...
A főszezonhoz közeledve legfőbb ideje, hogy újra elmerüljünk az utasok életét leginkább megkeserítő fapados találmány, a csomagos szívatás témakörében, főleg, hogy jó pár változás is volt az elmúlt időszakban. Jó hír, hogy már ritkán büntetnek egy centi túllógás…..
A folyamatosan bővülő személyes tapasztalatok és olvasói igények inspirálták második bunkólistánkat, immáron nem csak utastárs-típusokkal. Vannak én-csak-a-munkámat-végzem doridok és olyanok is, akik csak úgy simán rettentően idegesítőek. A vérparaszt utasokról…..
Kotasz 2015.05.28 16:21:26
@zitka81: na pont ez az, amiert gyilkolni tudnek en is. egyszer egy qatar jaraton majdnem agyonvertem egy faszit, haromszor is szoltam neki, de o csak nem ertette. aztan leuvoltottem a fejet es jol megraztam a szeket, hogy "na kocsog bazdmeg ez milyen erzes???" ha nagyon kreten, a legjobb modszer szolni az utaskiseronek, hogy oldja meg a helyzetet. A repulogepgyartok is szerelhetnenek be esetleg olyan erintokepernyoket, amit nem kalapccsal kell verni ahhoz, hogy mukodjon. az airbus 330-asokon olyan oskokorszakbeli felszerelesek vannak, hogy az egyszeruen hihetetlen. meg ezek a borond meretu multimedicenterek az ulesek alatt, nehogy mar legyen egy kis hely pluszban, az is agyrem.
az ordito sok kis zsarnok kisgyerek lemaradt a listarol. KITILTANAM oket az osszes repulorol.
Gazdag kölykök mindenhol vannak, de azért a legtöbb országban próbálnak figyelni arra, hogy csak annyira legyenek feltűnőek, ami még nem okoz túl nagy felzúdulást. Mexikóban nem így tettek, komoly politikai botrány is lett belőle. A közép-amerikai országban a lakosság…..
Kotasz 2015.04.06 13:48:45
@egy igazi barom vagy mária:
"egy háztartás átlagos éves bevétele 12 850 dollár adózás után"
"Mexican minimum wage in 2014 will be $5 dollars - a day"

A ketto nem zarja ki egymast. Az atlag nem egyenlo a minimummal.
Nagy a bizonytalanság a nemzetközi sajtóban, hisz oly régen történt, hogy John Maloof 29, 30, 32 éves ingatlanügynök, az Észak-Chicagoi Történelmi Társaság elnöke, 2007-ben árverésre ment, ahol megvett egy csomó negatívot, hátha talál képeket az egyik városrészről készülő könyvéhez. Nem talált.…..
Még a teljesen elszállt londoni lakáspiacon sem hétköznapi dolog esett meg a minap, amikor a nem a brit fővárosban élők, vagy az ottani viszonyokat nem ismerők számra ép ésszel fel nem fogható körülmények között és áron adtak ki egy lakást. (fotó: EJ Harris) Adott London…..
A világ egyik leghíresebb műsorvezetője a chicagói Water Towerben található ingatlant dobta piacra, nem kevesebb, mint 7 millió 750 ezer dollárért. Majdnem 30 év után válik meg a lakástól. Oprah Winfrey még 1985-ben vette első lakását a (nyitóképen látható) chicagói…..
Napjaink egyik legnagyobb sztárja Los Angelesben vásárolt házat magának, méghozzá a szépségipar egyik nagymenőjének számító Bruno Mascolótól. A pontos árat nem tudjuk, de az ingatlant korábban 15,7 millió dollárért hirdették meg. A Hollywood Hillsben fekvő, közel 700…..
Kotasz 2013.12.06 08:47:21
Zol-Indonézia Bandázás Malukun 2013.11.24 12:14:41
Mikor kijöttem Indonéziába, a számtalan látnivaló közt két fő úti célom volt: a lamarelai bálnavadászok és a Banda-szigetek meglátogatása. Már előbbi kellemesen az Isten háta mögött van, utóbbi viszont nemcsak, hogy lelóg a térképről, de bő 200 kilométernyit kinn is van a nyílt tengeren. Aki viszont…..
"Albérletbe nem megyek, mert akkor 25 évig fizetek és a végén még mindig nincs lakásom!" "Lakásra nem veszek fel hitelt, mert a teljes futamidő alatta a többszörösét kell visszafizetni!" Egy-egy érv a saját lakás és az albérlet mellett. A két tábor a vitában itt…..
  Vas Gergely is Budapestet fotózza, mint oly sokan mások, de szigorúan csak a hardvert. A szerkezetet. Olyan, mint amikor a katalógusban le vannak fényképezve az eladó tárgyak, és a mosolyogva füvet nyíró apuka és a kacagva hajat szárító anyuka csak a brossúra címlapján…..
Kotasz 2013.07.04 11:00:35
@Stevedoki: Nem. Egy big stopper (Lee Filter) hasznalataval lehet ilyen kepet kesziteni szoftveres segitseg nelkul. 1000-szer csokkenti a beeso feny mennyiseget. Igy nap kozben is tud siman tobb perces expozicioval dolgozni. Igy a vegen minden mozgo targy eltunik. Es a keszito is azt mondta, hogy nem kellett hozza photoshop.
Szedésre vár Nagy-Britannia legdrágább ananásza. A rekorddöntő gyümölcs meglepő módon a szigetországban érett, persze egy üvegházban. Az, hogy most már lassan ehetővé válik, az két év munkába és 90 tonna trágyába került. Persze ha ezt az ananászt drágálljuk, akkor…..
Kotasz 2013.07.01 11:19:06
Miközben a fél ország mindent beleadva hősiesen a közeledő árhullámmal dacol, még véletlenül sem szeretnénk félreérthetőek lenni, egyszerűen csak szeretnénk megmutatni ma a víz másik arcát – a világ legkülönlegesebb tengerpartjai közül néhányat. Ha tegnap a tíz…..
Az amerikai színész még 2002-ben vette meg a 5 hálószobás házat, és egy ideje már szerette volna eladni. Most sikerrel járt, de előbb még vethetünk egy pillantást arra, hol is pihente ki Hollywood fáradalmait a komikus. A majd' 300 négyzetméteres (azaz sztármércével mérve…..
Kotasz 2013.07.01 11:12:50
A kétszeres Oscar-díjas Tom Hanks és felesége, Rita Wilson áruba bocsátja Los Angeles-i házukat, majdnem 5 és negyed millió dollárért (1.1 milliárd forintért). A ház négy hálószobás, öt és fél fürdőszobával, 628 négyzetméteren. A házat nem most dobták először…..
Kotasz 2013.07.01 11:04:33
Elindult első útjára a Royal Princess nevű óceánjáró, amit múlt héten Katalin hercegnő keresztelt meg Southamptonban, Nagy-Britanniában. A hajó 3600 utasnak nyújt teljes kényelmet, a körülmények pedig mindennek nevezhetők, csak éppen átlagosnak nem. A hajón a víz fölé…..
Ha öltöny, akkor a londoni Saville Row, esetleg az Ermenegildo Zegna név jut először az eszünkbe, álmunkban sem gondoltuk volna, hogy egyszer leírjuk azt, amit most leírunk: a világ (talán) legdrágább öltönyét Hongkongban varrják. Pedig igen. Az egyébként az angliai…..
Eladó egy penthouse New York egyik legelőkelőbb házában, a Plaza hotelben. Az ára elég húzós, hiszen a jelenlegi tulajdonos 59 millió dollárt kér érte, ami még akkor sem kevés, ha a részletekből kiderül: nem akármilyen ingatlanról van szó. Ha van világhírű ingatlanmogul,…..
Kotasz 2013.07.01 10:56:59
Phil Neville egy egészen elképesztő lakást ad bérbe Manchester elitnegyedében. Olcsónak nem neveznénk, hiszen a leendő bérlőnek 15 ezer fontot (azaz 5,25 millió forintot) kell kifizetni – havonta. Megmutatjuk, mi kerül ennyibe. Phil Neville karrierje egyike az angol futball nagy…..
Kotasz 2013.07.01 10:55:07
Egy jó mozi vagy színház, utána vacsora egy jó helyen, egy csokor virág – ezek egy átlagos, jól sikerült randi bevett kellékei. Aki ezt kevesli, az nem kevés pénzért még ennél is jobban lenyűgözheti szíve választottját – már ha azt éppen egy közel 12 millióba kerülő…..
Kotasz 2013.07.01 10:52:41
Egyszer volt, hol nem volt, a világ végén, az üveghegyen, az üvegvisszaváltón és az Óperenciás-tengeren is túl, avagy annak közepén - élt egyszer egy szegény ember, akit Tom Neale-nek hívtak. Egy nap így szólt: - Hű, de marha messze lakom! Az előző rész ott maradt abba, hogy…..
Kotasz 2013.06.17 15:23:08
Sziasztok! Nagyon tetszik ez a tortenet, es ezt a Suvarov atollt is szivesen felkeresnem… Nekem ehhez leginkabb kozeli elmenyem Nyugat-Papuaban volt, egesz pontosan a Raja Ampat szigeteken. 2007 oszen volt rola egy cikk biodiverzitas temaban a National geographicban, es amikor meglattam ott a kepeket, mar elkezdtem rola almodozni. Most majusban vegre jartam is. Egy helyi papuai arc volt a kiserom, es vele negy napig kajakoztam a Kri es Menseoar szigetek korul, utana pedig egy igazi tradicionalis halaszhajora koltoztem egy egesz hetre, es elmentunk a Wayag szigetekre. Ez egy termeszetvedelmi terulet, es csak kb 20-an lakjak, a "helyorseg". Szinte csak indonez turistak keresik fel ezt a helyet, nyugati talan havonta ha 1-2 akad. Ez a Wayag szigetcsoport a legszebb, amit en valaha lattam az eletemben, korallbol allo suvegek allnak ki a vizbol, es mindent suru dzsungel borit. A kicsi szigetek az orsegtol eltekintve teljesen lakatlanok, es a lagunakban csak a madarakat hallani, amugy siri csend es nyugalom honol mindenhol. Fantasztikus a hangulata. Felmasztunk egy-ket kisebb hegycsucsra, eleg nagy mutatvany volt (legalabbis tolem, a profi maszoknak ez egy nagy semmi teljesitmeny). Csinaltam is jo nehany kepet a helyrol, ha esetleg erdekel benneteket, akkor itt talaljatok meg oket: www.plezeradam.com/#/portfolio/raja%20ampat%20%28papua%29
Megszallni sehol sem lehet, csak kempingezni, vagy a halaszhajo orran meghuzodni, es a lagunakaban aludni. Nagyon hangulatos volt, persze nekem nem kellett tulelnem, vittunk magunkkal kajat eleget :)
Viszont a meleg es a nagy para rettenetesen kiszivjak az emberbol az erot, hiaba ittam naponta 7 liter asvanyvizet. A legemlekezetesebb es legilyesztobb elmenyem az volt, amikor mar teljesen ki voltam merulve, es eltevedtunk a dzsungelben. Persze ez nem volt nagy dzsungel, meg azert tudtam is, hogy kikerulunk, de nagyon felelmetes volt, hogy nem tudtuk merre kell menni, es olyan suru es athatolhatatlan volt, hogy par metert gyalogolni is kihivas volt. De azert csak megmenekultunk idoben.
Kotasz 2013.06.19 09:59:31
@Bozótnéger: Orulok, hogy tetszenek a kepek! Idokozben legyartottam egy time lapse videot is a helyrol, nezd meg ha vanegy kis idod: vimeo.com/68564765
No es a valaszok a kerdeseidre :):
- a dzsungelekben maximalisan suru az aljnovenyzet, ami keveredik a korhadt fatorzsekkel es a rothado falevelekkel. Amint kilepsz a tengerbol, kb fel meteren belul kezdodik a dzsungel, sot, az agak frankon be is nyulnak a tenger fole. Aztan gyakorlatilag fuggolegesse valik a sziklafal, mint egy meredek letra. Tele van lianokkal, amiket a tarzan hasznalt, de ezek kozlekedesre nem voltak alkalmasak, ;D, max arra hogy lepten nyomon elakadj bennuk mint legy apokhaloban. Amugy eleg sok hatalmas pok van, es szunyogokkal is tele van. Az edoben meg vannak monitor gyikokkal, ugy kb fel meteresek, de felnek. Meg voltak olyan hatalmas rovarok, amik rothado falevelnek alcazzak magukat. Es extra madarak, hatalmas tuzpiros papagajok. Ugy nez ki a dzsungel, mint a legbrutalabb NatGeo dokumentumfilmben. A nagyobb szigeteken annyira brutal, hogy 5 km-t megtenni, 2 egesz napba telik. Amikor eltevedtunk a par szaz metert 2 ora alatt tettuk meg. Na es persze csupa ver volt utana a labam, mintha nindzsak vagdostak volna ossze. Szepiti a dolgot, hogy a talaj eles korallokbol all.
A kajakozas soran (itt van hd video rola: www.youtube.com/watch?v=5hOFclC6A9M, www.youtube.com/watch?v=9YFyt-zvx4w, )minden este mashol aludtunk. Falusiak altal fenntartott un homestay-ekben. Ezek tobbnyire a viz fole epitett colophazak. Rendkivul egyszeruek. Aztan a helyiek meg foztek nekem. Az egyik video vegen latod, ahogy megerkezem a keglimhez :) Satrazni is lehet amugy. Felszerels: zseblampa, ivoviz, katonai kaja (az indonez katonsagtol), machete, egy halom protein szelet, anelkul megdogoltunk volna, mert minden nap 8 oarat nyomtuk, es kozben nem volt sok lehetoseg enni. Volt hogy kikotottunk amikor mar nagyon fajt a hatam, es akkor a papuai arc baratom keresett kokuszdiot, olyan tulerettet, aminek a kozepe mar olyan habszeru, es olyan ize van mint valami parfumnek. Meg persze olyat is, amibol siman inni lehetett, azt nagyon szeretem. Amikor kiszaradtam, kokuszdio levevel kuraltam magam, mert nagyon sok asvanyi so meg ion van benne.
Szoval olyan nagyon sok felszereles nem volt, mert minden este volt hol aludni. Osszesen 60 km-t eveztunk. Rengeteg eros aramlat van (a time lapse videomon ez a naplementes resznel latvanyosan latszik, ahogy ezerrel hompolyog a tenger), eleg ilyeszto tud lenni. A meleg pedig… hat a magyarorszagi 38 fokokrol almodoztam vegig, mert hiaba volt csak 35 fok, de a paratartalom extra brutalis. Rolam, a girnyorol ugy dolt a viz amikor turaztunk, mintha epp zuhanyoztam volna. Szo szerint. Omlott a viz a fenykepezomre. Egy korty viz = egy egesz uveg asvanyviz.
Kell ide egy engedely, de azt automatikusan megkapod, be kell csak csengetni a penzt.
Azert jar oda nagyon keves nyugati, mert pl Brusszelbol, ahonnet mentem, a netto repules 19 ora 30 poerc, plusz meg 17 ora transzfer, tehat 38 ora. Es ekkor meg csak Sorong varosaban vagy. Hol van attol meg Wayag? Halaszhajoval 14 ora :D Masreszt nincs semmi infrastruktura. Ami pedig van, az vagy ezek a homestayek, ami igen egyszeru, es a szolgaltatas neha nagyon gaz (pl az egyiknel egy kibaszott pohar vizet nem kaptam, amikor megerkeztem kipurcantan). Ami pedig elfogadhato, az csillagaszati aron van: Eco resortok vannak arrafele. Pl a Kri Eco resort (itt voltam), a Misool Eco resort (itt egy egesz hetet pihentem), de van egy magyar tulajdonu is, a Papua Paradise (itt nem jartam, www.papuaparadise.com/index_en.php)
Amugy meg senki nem hallott errol a helyrol semmit. Pedig bizton allitom neked, ez A LEGSZEBB hely a vilagon. Pedig jartam mar sok kiraly helyen. Ez mindent megver. Francia polineziaba mentem volna most majusban, de azt lecsereltem erre. Jo dontes volt azt elhalasztani.
Amugy osszesen 24 napot utaztam, ebbol 21 volt a netto ott toltott. Most hogy mar tudom a jarast nagyjabol, legkozelebb mashogy csinalnam: Wayagon toltenem az osszes idot.
Meg egy fontos info: ez aRaja Ampat a buvarok mekkaja alapvetoen. Erdekes modon nem beszeltem meg errol, pedig errol hires igazan.
Ha barmi erdekel, akkor szivesen irok meg! Adam
Kotasz 2013.06.19 10:00:50
@David Bowman: Hat igy :):
Brusszel - Doha - Jakarta - Makassar Sorong, aztan hajo.