Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bestrella

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A napokban - szokás szerint a fórumokban olvasgatva - egy érdekes topicra bukkantam. Egy aggódó anyuka a kislánya körömrágása ellen keresett valami hathatós segítséget. Az első néhány leszoktató körömlakkot ajánló után érkezett egy hozzászólás, ami rettenetesen…..
bestrella 2009.11.09 15:14:27
Véletlenül akadtam erre a cikkre, de nagyon megörültem, mert nálunk is fennáll a körömrágás problémája. Csakhogy ez sztem egy kicsit korai még, uis a kislányom kb. 4 hónapja, 2,5 évesen kezdte. Nyáron, a legnagyobb relax idején, amikor stressznek még csak a nyoma sem volt az életében, annál inkább egy 'jó példa', egy kicsit nagyobb unokatesó.
Nem állítanám, hogy azóta ne adtunk volna okot arra, hogy fruszrált legyen szegénykém, szept-től bölcsibe jár, mi is vagyunk feszültek és ezekben az őszi napokban plusz egy vita pl. az orrszívás fontosságáról, eléggé aláássa a dackorszakos gyerek önállósodási törekvéseit - ezekből a vitákból uis szeretek-nem szeretek, de muszáj 'győztesen' kijönnünk nekünk szülőknek.
Amúgy igyekszünk elegendő életteret biztosítani neki, az érzelmeit is kinyilváníthatja, mert joga van hozzá és az jó is mindenkinek, viszont a hogyanban nem mindig találunk közös nevezőt. Egy éve nála is előfordulgatott, hogy beleharapott vkibe, akivel vitája volt, viszont ezt nem éreztem elfogadható reakciónak, így erről lassacskán, de leszokott. Lehet, hogy ezért alakult ki, kompenzációként, a példa láttán a körömrágás? Ha igen, meddig normális és magától kinőhető dolog és mikor kell segítséget kérni?
A fent leírt történeteken kívül szerencsére semmi gondunk a dackorszakkal, nincsenek extrém helyzeteink, nagyon jól megbeszélhető szinte minden. Amikor nem, vagyis a fenti esetekben meg jönnek a korlátozások. De őszintén, anélkül is megy vkinek? Ha igen, szívesem veszem az ötleteket!