Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gabci242

14 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Budapesten a Jászberényi út 82/C. alatt található könnyűszerkezetes ház különlegesnek számít a maga nemében. Nem csak azért mert a Daniella szakemberei dolgoznak benne nap mint nap, hanem mert az épület teljesen automatizált, valamint megújuló energiákat használ. A házat…..
Elektromos hajtású kommunális hulladékgyűjtő autó prototípusát fejlesztették ki a Debreceni Egyetem (DE) műszaki karán csaknem 440 millió forint európai uniós és hazai központi költségvetési támogatással - jelentette be Szűcs Edit, a kar dékánja hétfőn…..
Védje meg értékeit Weidmüller gyártmányú túlfeszültség-védelmi készülékekkel, az új IEC/EN 61643-11:2012 szabványnak megfelelően       Az előírások szigorítása mellett a 2012-ben bevezetett IEC/EN 61643-11 szabvány nagy hangsúlyt fektet a teljeskörű és…..
  A Felhívja a figyelmet: Életveszélyes életvédelmi készülékek vannak forgalomban! Elérhetővé vált Magyarországon az úgynevezett feszültségfüggő áram-védőkapcsoló. Rendkívül veszélyes készülékről van szó, hiszen az életvédelmi funkció - amely az emberek…..
(Forrás: a LightingEurope angol nyelvű útmutatója, 2013. máj. 23.) - Eredeti cikk: Holux hírlevél No119 2013. augusztus   Lámpacímkék 1) A címkének pont úgy kell kinéznie,ahogy azt a rendelet bemutatja? Igen, a forma meg kell feleljen az ottbemutatottnak.   2) A lámpacímke…..
A téli hónapok közeledtével a megfelelő fagyvédelmi megoldások kiválasztása egyre nagyobb jelentőséggel bír. Mégis gyakorta azzal találkozhatunk, hogy a megfelelő ár/érték arányú termékek helyett inkább a legolcsóbbakat választják. A szakszerű fagyvédelem kialakítása…..
Szénmonoxid erősen mérgező gáz és mivel jelenlétét emberi érzékszervekkel nem lehet felismerni, a szénmonoxidot “Néma gyilkos”-nak is nevezik. Minden olyan készülék potenciális veszélyforrás, mely fosszilis tüzelőanyagot (gáz, olaj, fa, szén, egyéb) használ fel…..
Az 1960-es évek elején felfedezett fénykibocsátó dióda (LED) sok változáson ment keresztül, egészen odáig, hogy ma már versenyre kel az izzószálas vagy fénycsöves világításokkal, jelentősen kisebb fogyasztás mellett. A kereskedelemben kapható LED-lámpák több LED…..
A Daniela Kft. magyar tulajdonú családi vállalkozás, mely debreceni központtal működik. Vezetőink és munkatársaink között sok a fiatal családapa és anya. Sokunk gyerekei születtek a DEOEC Szülészeti osztályán, illetve kaptak ellátást a Gyermekgyógyászati Intézet…..
ƒ A teljes színspektrumban élénk színeket biztosító T8 és T5 fénycső ƒ Színvisszaadás: Ra98/Class 1A ƒ 6500K színhőmérséklet (nappali fény) ALKALMAZÁS: ƒ Minden olyan területen, ahol a természetes fényhez hasonló színvisszaadás szükséges ƒ Támogatja a…..
A Legrand termékei Magyarországon és világszerte egyre nagyobb teret hódítanak. A sikereket azonban nagyon nehéz lenne mindössze egyetlen tényezőnek betudni. A komplex megoldások specialistájaként képes a kisebb lakóházaktól a monumentális szállodákon át a gyáregységek…..
Manapság szinte már minden háznál, épületnél felmerül valamilyen szinten az igény a kültéri világítás automatikus vezérlésére, melyre többféle egyszerű megoldás is kínálkozik az alkonykapcsolóknak, mozgásérzékelőknek és kapcsolóóráknak köszönhetően. Azonban a…..
A technika és az emberiség életkörülményei állandó fejlődésben vannak, egymást húzva, egymásra hatva teremtenek meg új megoldásokat a jobb életkörülmények érdekében. A vezeték nélküli távvezérlés, távjelzés régóta foglalkoztatja az emberiséget és mindig meg is…..
Az időt filozófiai, vallási, fizikai … és még sok más megközelítésben értelmezzük, mérjük. Idő a jelen-múlt-jövő, a pillanat, az állandóság és a változás. A mindennapi villamosságban, elektronikában elsősorban felhasználjuk az időt a különböző vezérlés-…..
Hunor&Minka&Zsigu MinkaNap! 2009.12.12 04:54:00
A kis csomag névnapi meglepetés hagyományos úton érkezett a Világra, Anyukája hősies kitartásának és erő feletti teljesítményének köszönhetően. Kis búvárszivattyú, mint a Bátyja, ő is erőteljesen rácsatlakozott a MennyeiMannára és békésen lakmározik. Cucka vidám és…..
Néhány hete a kezembe akadt egy cikk az eltűnő gyerekkorról és az elavult gyerekjogról.  Azóta is azon tanakodom, vajon mennyire van igaza a  cikkben szereplő pszichológusnőnek, aki ugyanis azt állítja, hogy a babablogok veszélyforrást jelentenek a gyermekekre, mivel a…..
gabci242 2009.11.21 09:52:37
Szia. Én éppen néhány napja írtam valami hasonlót. Bár az az igazság hogy ez a dolog engem már azóta foglalkoztat, hogy netezek. az pedig megy már néhány éve. Illetve azóta blogolok is. Szinte a kezdetektől. És az az igazság hogy teljesen nem lehet kivédeni az ilyesmit csak ha zárt a blogod, bár minden feltörhető. Illetve ha rendszeresen, és tényleg törlöd a régebbi adatokat, (és nem csak elzárod, mert ugye bármi feltörhető). De az meg nem képmutató egy kicsit? Nem őszintétlen? Számomra kicsit "nem vállalom már magam egy év múlva" filingje lenne... bár ez lehet hogy csak az én fogyatékom. Mindenesetre, én igyekszem nem kitenni túl sok személyes dolgot a makikról. Amit kiteszek azt tényleg megmutatnám egy idegennek is, és elmondanám annak is akinek szól ( pl fikázáskor) De nálam emiatt sincsenek néven nevezve a törpök. Nem blognevük van, mert mi itthon így szólítjuk őket, de civilben megmaradhat ezáltal az anonimitásuk. Még úgy is hogy kisfilmjeik vannak esetleg fenn a neten, meg fotóik. Mert sajnos ez egy ilyen világ, Még a zsebünkben is kandikál egy fényképező, de az utcán is meg a boltokban is lefotózhat bárki bármikor akár tudtunkon kívül és kiteheti bárhová... úgyhogy ez szerintem jog vagy sem védhetetlen. Maximum az hogy mit és mennyit mutatunk meg a saját oldalunkon belőle határozható meg, illetve a stílus amivel előtálaljuk, mert évtizedek múltán is elősodorhat a kereső majd egy régi bejegyzést például, amiben anyu a gyerek nevében gügyögve meséli el az akkori napját. Ugyanakkor- ha már szómenésem van még ez most jutott eszembe - mivel ez annyira hétköznapi jelenség manapság, hogy a kisgyermekes szülők nagyobb része elköveti ezt a ( nevezzük így ) divatot, lehet hogy mire a mai apróságok a ciki korba jutnak, már mindenkiről lesz ilyen, mindenkinek lesz egy kitálalt blogja, és kb olyan lesz mint a pucér fotók amik még rólunk készültek babakorunkban... kamaszként mindenkiről elő tudott kerülni, vérciki volt, de mindenkinek volt úgyhogy egy vihogás után átlendültünk rajta....
Hunor&Minka&Zsigu Elgondolkodtató 2009.11.19 20:34:00
A hidegek beköszöntével egyre kevesebb kispajtást találunk a játszótéren. Számomra ez csöpp örömet is jelent, hiszen, ha kettecskén megyünk le, és magányos harcosként rongyol a téren, én pocakot pihentetve ücsöröghetek a padon és belátható távolságon belülről figyelhetem…..
gabci242 2009.11.20 09:25:06
A karfájós dologhoz annyi jutott eszembe, hogy Nőcimnek 2 éves kora körül kijárt a karja. Lazák az izületei, ez tőlem öröklődött nekem az ujjaim jártak ki a helyéből, kb úgy hogy simán ki tudtam akarattal ficamítani még gimiben is bármelyik ujjam, (főleg a hüvelyket lehetett látványosan)tesióra elején, aztán mikor dokihoz küldtek akkor szépen visszaraktam a röngen előtt. Na Nőcinél 2 évesen jött ki ez a probléma, a karja könyökből kattogott ki, meg vállból.Nem ficamig, de valami kattant benne, és fájlalta, meg lógatta. Mivel én nem mertem hozzányúlni, dokinak kellett visszatenni, úgyhogy rongangásztunk egy időben a balesetire. Nála nem kellett ehhez rángatás. elég volt hogy fogtam a kezét, ő meg gondolt egyet és a másik irányba akart rohanni( pl úttesten) és mivel én fogtam ő csavarodott kész is volt. Azt viszont senkinek sem kívánom ahogy ránk néztek a balesetin, mikor másodjára mentünk vele, hogy kattintsák vissza a karját.(félig belemászott a mosógépbe, és beleszorult, mikor meg próbáltam kihúzkodni akkor kattant ki megint) Nehéz bebizonyítani hogy nem verésből lett a sérülés, hogy nem idegből. Az egyik asszisztensnek szó szerint ki kellett fordítanom az ujjam, hogy elhiggye, a gyerek tényleg könnyen ugró izületű, és nem mi gyilkoljuk.... Úgy konkrétan nem kapsolódik ide, csak eszembe jutott, hogy nekünk egy ilyen fájós karhoz nem kellett idegből rángatni...
gabci242 2009.11.20 13:13:15
@cucka: fenyegettek vele, pedig, hogy vizsgálat lesz ha harmadjár ais megyünk, akkor húztam ki az ujjam az asszisztensnek, annak meg erre, kikerekedett a szeme, és elhallgatott. Dokiban hála isten fel sem merült, ő az eslő mozdulatra azonnal mondta hogy nagyon laza a csaj.. Azóta viszont hál isten nem volt hasonló esetünk. A dolog jó oldala, hogy kevésbé vagyunk törős fajta, nekem pl: pedig vásott egy rongy kölyök voltam, még sosem tört el semmim, csak ficamodtam.. Viszont az igaz hogy egy lógós karú gyereket dokihoz kellett volna vinni, még ha nincs látható nyoma a lógás okának akkor is. Én csak magamról tudom, hogy én könnyen ki tudom huzogatni az ujjaim, de mikor nincs a helyén rohadtul fáj, szóval már csak emiatt is doki azonnal.. úgyhogy ezt én se értem, miért nem került dokihoz az a kislány.
G.család blogja Komment nélkül 2009.11.09 12:11:00
Ma még nem sikerült kommentet küldenem,  tiltólistán vagyok mert állítólag spamokat küldök vagy mi. Azért remélem időben megoldódik ez a dolog. A blogoláshoz azért hozzátartozik, jó nem minden bejegyzésre reagálok, nem feltétlen vagyok a századik bólogató ugyanarra a…..