Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lendvorszki Norbert

6 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A vizsgák utáni lazítást azzal hevertem ki, hogy elfogadtam a helyi magyar követség meghívását az idei évi magyar találkozóra.Felette fontos embernek érezhettem ám magam mind az 5 itt tanuló magyarral együtt, ugyanis aznapra még egy ebédmeghívásunk is volt a rektorral, illetve…..
Mikor érdemes elindítani egy életbiztosítás? Mekkora távra kössem meg? Milyen eseményekre, kockázatokra ideális egy életbiztosítás? Mennyibe kerül ez nekem? Kapok ki a szerződés lejártakor pénzt? Mi az indexálás? Érdemes kihasználnom? Van hitele, de nem tudja, hogy megfelelő-e…..
Lendvorszki Norbert 2009.12.01 15:51:06
Szia!

Először is köszönöm hozzászólásodat.
Sémát nem lehet ráhúzni a magyar viszonyokra. Eleve, akinek van hitele, kutya kötelessége minimum akkora haláleseti életbiztosítást mellékötni, ami fedezi a hitel összegét, így egy esetleges halálesetnél nem fogja a család megörökölni a hitelt. Függ a havi jövedelemtől is. Aki nettó 70-80.000 Ft-ból él, az nem tud teljes körű életbiztosítást kötni, hanem csak részlegeset. Persze a részleges jobb, mint a semmi. Nézzünk egy olyan példát, akinek nem az anyagiakon múlik egy jó életbiztosítás megkötése. Haláleseti meghatározása egyénfüggő. Ő dönti el, hogy halálakor ki mennyit kapjon. Itt milliós nagyságrendekre gondoljunk. Bármennyire is lövi be ezt a szolgáltatást, ez mindenképpen egy pozitív gesztus a családja felé, illetve afelé, aki ebben az esetben a kedvezményezett. Vagyis halála után is gondoskodik szeretteiről. Én legfontosabbnak a rokkantsági szolgáltatást tartom. Tehát aki lerokkan, az lerokkanása mértékétől és a szolgáltatásban leírt összegtől függően kap pénzt a biztosítótól. Ezt érdemes minél magasabbra tenni.
Vegyünk egy példát. Aki 120.000 Ft nettóból él, az évente 1.440.000 Ft-ot keres. 10 év alatt 14.440.000 Ft-ot. Ha ebből 3 évre elegendő összeget betesz egy jó kamatozású folyószámlára (van ilyen!), tehát 4.320.000 Ft-ot, Ebből 3 évig elél. A többiből elindít akár egy minimál díjas folyamatos díjas megtakarítást (5000-7000 Ft-tól is akár elindítható) és a maradék pénzét ( kb. 10.000.000 Ft-ot) melléteszi eseti díjként (lásd Befektetés, megtakarítás cikkem). Abból 3 év alatt, ha csak évi 9-10%-ot is nő a pénze (pl. tőkevédett alap) 13.310.000 Ft-ja lesz, amiből kivesz 1 év kiadásokhoz szükséges díjat, a többit bennhagyja. Ezt a rendszert lehet csinálni bármeddig, illetve addig ameddig szól a magtakarítás időtartama( 20-25 év is akár). Tehát így bőven elélhet megfelelő életszínvonalon élete végéig, csak kell mellé egy jó befektetés. Összegzésként: 10x arány elegendő, de sokszor kisebb arány is. Remélem szimpatikusabb megoldás, mint a nevetségesen kicsi rokkantnyugdíjra támaszkodni.
Ezen kívül vannak még ezen kockázatok: kritikus betegség (szívroham, rák, agyvérzés-> ha volt bárkinek a családban, akkor érdemes beletenni), műtéti térítés (műtét esetén fizet a biztosító. Érdemes!), kórházi napi térítés (min. 5 napos kórházban tartózkodás után fizet a biztosító) stb. Tehát ezek is egyénfüggők.
Konkrétan nem tértem ki arra, hogy mi van, ha befektetést fizet az illető, hitele van, mert ez benne van a havi jövedelmében. Ha addig tudta azokat fizetni, akkor utána is tudni fogja a rokkantsági szolgáltatásból. Hogy miért tartom fontosnak a rokkantsági szolgáltatást? Halálon kívül mi is történhet egy emberrel? Egészséges marad, aztán nyugdíjas lesz (nyugdíjcélú megtakarítás!), betegeskedik, megműtik, és végül lerokkan.
Remélem tudtam segíteni. Ha van kérdés, csak bátran tedd fel!
Lendvorszki Norbert 2010.01.06 23:46:39
Leírom röviden mindegyik jellemzését és a döntés Önökre bízom.ÜgynökŐ az egyik legismertebb formája a közvetítésnek. Konkrétan egyik pénzintézet alárendeltje, így az a feladata, hogy megbízója termékeit eladja az embereknek. Tehát neki nem feladata és nem célja (legtöbb…..
 Jövőre új frissítést kap az HD, ami az összes régióban elérhető lesz.Az oroszországi Samsungtól olyan információ érkezett, miszerint jövőre egy nagyobb horderejű frissítés érkezik.Úgy fogalmaztak, olyan ez, mint a Microsoft-tól a Service Pack.Állítólag javítják…..
Lendvorszki Norbert 2009.12.20 14:25:48
Hitelkiváltás Kis előrelépés 2009.11.10 15:02:00
Végre eljutottam egy közvetítőhöz, egészen szimpatikus figura. Nem mondom, hogy nem rémisztett meg a tanácsaival, de azért bírható volt. Először is fölhomályosított néhány dologról, amit mondjuk tudtam eddig is, de nem igazán vettem komolyan. Korábban volt például olyan, hogy…..
Jelzáloghitel Nagy döntés 2009.11.10 15:04:00
Sokat gondolkoztam, és oda jutottam, nem tudom elképzelni, hogy még x évig albérletben éljek, úgy, hogy közben a lakáshitelem önerejét is hízlaljam. Úgyhogy rászántam magam egy komoly döntésre, és megkérdeztem apámat, mit szólna ahhoz, ha úgy vennék föl hitelt, hogy a…..
Sokaknak a hosszabb távú pénzlekötés inkább nyűgnek vagy tehernek tűnik, amikor felmerül hogy mennyi időre is szeretné befektetni a pénzét. De nézzük meg: valójában miért nem merjük elkötelezni magunkat egy-egy betét vagy kötvény mellett éventúl?A legnyomósabb ellenérv,…..
Lendvorszki Norbert 2009.11.11 16:19:45
@lekötés: Megtakarítási életbiztosítást, azaz Unit-linked terméket. A futamidőt te szabod meg,a befektetés összetételét te szabod meg, lehet szüneteltetni, lehet növelni és csökkenteni a díjat egy idő után, ki is lehet venni a megtakarításból, mellé is lehet rakni egy összegben megtakarítást stb.. Tehát rengeteg szolgáltatást tartalmaznak a jobb unit-linkedek. És persze olyanokról beszélek, amelyek költségszerkezete is jó.
Milyen célra vehetőek fel? Milyen pénznemben vehetek fel hitelt? Melyik a jobb? Mi az a THM? Mekkora THM-mel rendelkezik egy jó hitel? Mitől függ a havi részletem nagysága? Mitől függ, hogy mekkora hitelt vehetek fel? Miért éri meg kiváltani a hitelemet? Szeretne felvenni jó áron…..
Milyen céllal szeretnék megtakarítani? Mely pénzintézettípusba érdemes elhelyeznem pénzemet? Mely kritériumokat nézzem meg a konkrét pénzintézet kiválasztásán? Hogyan működik a gyakorlatban a befektetés? Jó a folyamatos díjas befektetés? Mibe fektessem pénzemet? Milyen…..
Pénzügyi tanácsadás Nyugdíj 2009.11.08 14:04:00
Ez az a témakör, amely minden embert érint. A társadalombiztosítási rendszerünk már régóta csak mesterségesen van életben tartva. Jelentős hiányokkal küzd. A magánnyugdíj-pénztárak hozamai is csak részben fedezik nyugdíjunkat. De van megoldás. Mi az a társadalombiztosítás?…..
Ezt a blogot azért hoztam létre, hogy segítséget nyújtsak az embereknek céljaik eléréséhez! Gondolok itt olyan dolgokra, mint   életbiztosítás, mely hozzásegít, az életszínvonal megtartásához esetleges baleset, rokkantság esetén is   nyugdíj…..