Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jaga

2 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nos, olvastam egy cikket egy általam hitelesnek tartott személytől, akiről nem tudtam, hogy ilyen problémákkal küzdött. Tanár emberről van szó, aki komolyan is veszi a tanítást, és mellesleg nagyon jól csinálja. De ezzel a problémával még ő sem tudott mit kezdeni. Egy…..
jaga 2007.07.13 10:33:28
www.shp.hu/hpc/hpc_member_2g.php?azonosito=dislexia&oldalkod=1124039069

viktor: itt találsz infokat, illetve beszélhetsz emberekkel, akik segítenek.

www.shp.hu/hpc/hpc_member_2g.php?azonosito=dislexia&oldalkod=1124039069

örülök, hogy érdekel a lehetőség. a könyv bármelyik dianetika vagy szcientológia központban megvásárolható, illetve elvégezhető a tanfolyam. célszerű a tanfolyamot elvégezni, mert az nagyobb megértést ad a gyakorlataival, és a tanfolyamfelügyelői ellenőrzésekkel, mint ha csak elolvassa az ember, de természetesen már a könyv elolvasása is segíthet.

az elv egyébként nagyon egyszerű: "Ha valaki felhagy a tanulással, belezavarodik az anyagba, vagy képtelen megtanulni valamit, annak egyetlen oka van: továbbolvasott, amikor nem értett egy szót."

nézzünk egy példát. kérlek olvasd el egyszer az alábbi mondatot, és majd fordulj el a számítógéptől, és számolj el 10-ig, majd mond el, hogy mit olvastál. tényleg csak egyszer olvasd végig, ne memorizáld.

a macska felmászott az asztalra, és megette a vajat.


na, ez könnyen ment, ugye? szinte láttad a képet, ahogy a macska megeszi a vajat az asztal közepén. ja, valószínüleg teljesen érthető volt.

akkor most nézzünk egy másik mondatot. ezzel ugyanezt a játékot játszd el.


Azt találták, hogy a crepusculum beköszöntével a gyermekek nyugodtabbakká váltak, míg máskor sokkal élénkebbek voltak.


na, ez hogy ment? el tudtad ismételni a mondatot? el tudnád mondani, hogy mit jelent a mondat?

na, ez a meg nem értett szó jelensége. a mondatban ugyanis nagy valószínűséggel a crepusculum jelentése nem volt ismeretes számodra. ezzel nincs baj, hiszen idegen szó, nem nagyon használjuk. de figyelj csak!

Azt találták, hogy a sötétedés beköszöntével a gyermekek nyugodtabbakká váltak, míg máskor sokkal élénkebbek voltak.

így milyen? most mennyivel volt másabb? érthetőbb volt? láttad a képeket hozzá, ahogy esteledve elcsitul a gyerek, és lassan álomra hajtja a fejét? ja, ez így teljesen érthető mondat.

nos, amikor olvasol egy szöveget, és áthataldsz egy ilyen szón, vagy egy bármilyen szón, amit nem értesz (lehet olyan is, hogy azt gondolod, érted, de vannak olyan esetek is, amikor sajnos nem a helyes meghatározásod van), és haladsz tovább, akkor egy pici figyelmi egységed leragad annál a területnél, ahol a szó volt, hiszen nem értetted meg. és mivel leragadt a figyelmi egység, így az azt követő részek már nem rögzülnek olyan jól, és hiányos lesz a megértés.

no, ez egy rövid bemutató volt arról, mit is jelent a meg nem értett szó. a téma azért mélyebb egy picit, de bárki számára megérthető, és elsajátítható.
ja, és a tanulási technológia nem csak ebből áll, több részből tevődik össze.


jó tanulást :)
jaga 2007.08.01 11:29:14
www.twth.org

21 rövid kis videó az "Az út a boldogsághoz" kisfüzetből.

nekem tetszik :)
Néhány gondolat, hogy hol is tartunk most. A lánnyal kapcsolatban semmi változás, ezért nem is született új poszt. Szeretnék valami nagyon fontosat kérni tőletek, kedves Szcientológusok. Ha lecsupaszítjátok a rémálom történetet, mindenféle tanult szci ideológia nélkül mit…..
jaga 2007.06.11 21:30:36
anafeb: "Az, hogy a gyógyszeripar nagy biznisz, tudjuk. Tudja ezt Lenkei doktor is, meg vitaminkirály is. Lenkei ráadásul demonstrációt szervezni a vitaminok áfamentességéért, hogy számára még nagyobb biznisz legyen. A mellékhatásokat, az összes lehetséges mellékhatást leírják a betegtájékoztatóban, aztán vagy előjön, vagy nem. Ha igen, lehet másik gyógyszert kipróbálni. A lenkei-vitaminokra is rá vannak írva a lehetséges mellékhatások?"

drága anafeb. ezt most nem szcientológusként mondom, hanem egyszerű emberként, aki tanult némi éllettant az egyetemet, és mellesleg közel 10 éves versenysportmúlttal rendelkezik. a vitaminokat nem venném egy kalap alá a gyógyszerekkel. a vitaminokra mindig szüksége van a szervezetnek, az, hogy milyen dózisban, már más kérdés. gyógyszerekre is szüksége lehet a szervezetnek, de csak akkor, ha beteg, és akkor is csak a megfelelőre.

én magam nem szedek semmiféle gyógyszert, mert nem hiszek benne. más módon oldom meg, ha esetleg évente egyszer-kétszer beborít a takonykór. nagy dózisban szedek C vitamint, amit a patikában ascorbin sav néven tudsz megvenni, asszem egy 100 grammos kiszerelés 500 Ft. ez nem új találmány, Szentgyörgyi Albert apánk hagyta ránk e felfedezést. ja, ha összehasonlítod a gyógyszergyártók által forgalmazott csilli-villi, díszdobozos, pezsgőtablettás és agyonreklámozott ugyanolyan "kommersz" C vitamint, akkor mind mennyiségben, mind árban óriási különbséget találhatsz. na, ez kérem a lehúzés, amit a gyógyszeripar művel.
ja, én eszek vitaminokat, ráadásul Lenkei doki által forgalmazottakat. és köszönöm, jól érzem magam tőle, nem érzek semmiféle túladagolási tünetet. ellenben ha abbahagyom valamiért (elfelejtem, vagy elfogy és nem jutok be a városba venni), akkor érzem a hiányát, hiszen ezek az anyagok létfontosságú alkotóelemei az életnek. ezt már sportoló koromban megtapasztaltam.

egyszer próbaképpen megnéztem egy átlag reklámblokkot, és a 60 %-a gyógyszerhirdetés volt. nem akartam elhinni. aztán megnéztem még egyet, kicsit később, és abban is több, mint fele volt. persze van, amikor nincs ennyi, de egy-kettő mindig becsúszik. hogy miért?

nos, kíváncsi vagyok a véleményetekre a gyógyszeriparral kapcsolatban. mert a legnagyobb bizniszről beszélünk, ami ráadásul azon az elven alapszik, hogy romba dönt milliókat. vajon érdeke-e a gyógyszeriparnak kampányt indítani a vitaminok ellen? nem, hiszen orvosilag is bizonyított, hogy a szervezetnek szüksége van ezekre az anyagokra. akkor vajon van-e érdeke kampányolni a nagyobb, az orvosilag elfogadottnál nagyobb dózisú vitaminok ellen?

először is tisztáznunk kell valamit. attól, mert orvosilag elfogadott, még nem feltétlenül igaz. na, de hogy jövök én ahhoz, hogy kétségbe vonjam az orvosok hozzáértését? nem erről van szó. egyszerűen csak érdekes, hogy a C vitamin napi szükésglete orvosilag 60 mg. biztosan emlékeztek azokra a leveles C vitaminra, amit régebben lehetett kapni. na, azóta nem változtattak az orvostudomány állásán. de kérdem én, akkor miért lehet azóta kapni 200 mg-os, vagy éppen 500 mg-os C vitaminokat kereskedelmi forgalomban, melyeket híres gyógyszergyártók forgalmaznak? mi változott? ja, hogy ebben is biznisz van? ügyesek. lásd fentebb említett példámat, hogy mekkora árréssel adnak el egy kis adag C vitamint. ügyesek, ezt el kell ismerni.
de ha valaki ez alapján a többi vitaminból is többet akar fogasztani, mert pár ember megfigyelte, hogy ezek az orvosilag meghatározott adagok nem elegendőek egy ember számára, akkor mi van? miért támadják? ja, hogy az egészséges embernek nem lehet eladni a gyógyszert? hát akkor a legkeményebben a vitaminárusokat kell pusztítani! érdekes.

amúgy pedig szegény emberek annyira naívak, hogy bekajálnak mindent. az agyrémem pl egy fájdalomcsillapító reklám, amiben a néni a hátfájására szedi a cuccot, és közben úszik, meg fut. na fasza, tudtátok, hogy a fájdalomcsillapító hatása alatt végzett aktív testmozgással meg lehet erőltetni a szívizmot? ezért is minősülnek dobbingszernek. és ők büntetlenül reklámozzák.

na, én ezt irtanám, nem a vitaminokat.
jaga 2007.06.11 23:25:03
gigi: igazad van. amennyiben te nem szeretnéd, hogy a gyermeked L. Ron Hubbard írásait olvassa, akkor megtiltod neki. ehhez jogod van.
azzal is egyetértek, hogy nagyon sok hívő ember ráerőlteti a gyermekére a vallását, pusztán, mert jót akar, és ez nem helyes.

egyet azért vegyél figyelembe. a te felelősséged az, hogy a gyermeked felneveld becsülettel, elég stabillá és öndeterminálttá ahhoz, hogy minden élethelyzetben el tudja dönteni, hogy számára mi a jó, és akkor elengedheted a kezét. adj meg neki minden információt a világról, hogy választani tudjon. ellenkező esetben elzárod valami elől. és itt nem a szcientológiára gondoltam, hanem bármire, amivel te nem értesz egyet, ugyanis ő neki nem feltétlenül ez lesz a realitása.

szcientológus iskola és ovi egyébként létezik magyarországon.

ha minden szcientológiáról megírt újságcikket és tv interjút, amely nem a valóságot tartalmazza elkezdenénk pereni, akkor mást sem csinálnánk, csak perelnénk. van néhány ember, aki ezzel foglalkozik, de a nagy többség teszi a dolgát ugyanúgy, mint előtte.
ami pert indítottunk, azt pedig megnyertük.

kizoli: csodás volt :) de tényleg, tisztára meglepett, sok új dolgot olvastam. köszönöm a nézőpontot. természetesen mindenképpen reagálok, de a kedvesem most bontotta fel azt a 30 éves royal oporto-t, amit szülinapjára kapott, szóval utólagos engedelmetekkel ezennel visszavonulok, és teret adok a kulináris élvezeteknek. meg persze a romantikának.

jo éjt, holnap...
szciento-logika szciento-logika 2007.06.03 13:07:00
  no, akkor belekezdek.. először a címet magyarázom meg kicsit, hogy sorrendben haladjunk. a blog témája a szcientológia, méghozzá az én néző pontomból.. szóval lehet, hogy egy kicsit másképp lesz bemutatva, mint ahogy eddig találkozhattál vele.. és talán pont a…..