Regisztráció Blogot indítok
Adatok
drazsdik

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szinte végtelen variációs lehetőséget nyújtanak a "Bújócska" ördöglakatok. Közös vonásuk hogy mindegyikben található legalább egy tetszőleges alakú, kilyuggatott lap és egy zsinórhurok, melynek egyik végére egy a lyukaknál nagyobb golyó vagy más…..
drazsdik 2010.12.23 20:13:28
@Gál Péter F.: Bocsánat! A három lyukasra gondoltam. Biztos a hurokra koncentráltam.
Egyébként azóta hamar megcsináltam egy keménypapirból a legegyszerűbbet. Úgy látom, valamennyinél ugyanaz az elv. Nagyon szellemesek.
Ha szabadjára engedi az ember a fantáziáját, akkor lehet a zsinór nagyon hosszú aminek a végét megfogja valaki. Igy az illetőn kell átbújtatni a hurok. Volt egy ehhez hasonló a Csodák Palotájában még régen. Egy-egy madzagot lehetett ráhurkolni két ember csuklójára, és belül volt a madzag. Ki kellett csabadulni. Senkinek sem sikerült, egymás körül forogtak a párok, pedig rém egyszerű a megoldás. A " Sziv és patkó" elven működött.
Ördöglakat Perigal négyzete 2010.10.24 09:29:00
Henry Perigal a XIX század első felében egy nagyon szemléletes bizonyítást mutatott be a Pitagorasz-tételre. Ebben két kisebb négyzetet átdarabol egy nagyobbá, méghozzá nagyon egyszerű módon. Úgy, hogy csak az egyik négyzetet kell felosztani 4 kisebb részre. Később - nem tudni…..
Ördöglakat Meleda 2009.03.29 19:34:00
A Meleda az egyik legnagyobb múltra visszatekintő ördöglakat. A legenda szerint a kínai harcos Hung Ming találta fel a 2. században, hogy feleségének legyen mivel elfoglalnia magát, amíg ő háborúzik. Innen ered másik elnevezése, gyakran emlegetik Kínai karikák néven is. A 16.…..
drazsdik 2010.03.04 21:34:18
@Gál Péter F.: Hogy lehet Önnel felvenni a kapcsolatot?
drazsdik 2010.03.04 22:09:56
@Gál Péter F.: Megnéztem az "önreklámot".
Tévedtem a könyvet illetően. De találkoztam a
neveddel mint szakértő egy könyvhöz,- lehet,
hogy pont a "Megoldani.."-ról van szó.
Elbotorkáltam itt egy kicsit, és rájöttem, hogyan kell üzenni Neked.
Elnézést a magázásért! A blogolás eleddig teljesen ismeretlen volt számomra.
Ede
drazsdik 2010.03.04 22:14:42
@drazsdik: Azt elfelejtettem irni, hogy a linken
található könyvet már láttam az interneten,és
itt talákoztam a neveddel először.
Ördöglakat Kártyaparadoxon 2009.11.03 22:03:00
Szétvágtam egy kártyát négy darabra: Megmutatom a darabokat egy picit széttolva is: Majd átfordítottam és átrendeztem a darabokat.  Ezt kaptam: Hiányzik belőle egy kis rész! Hát ez hogy lehet? :) A darabokat meg lehet fogni, bárki ki tudja rakni. Tényleg ugyanaz a négy elem…..
Egy fejtörő játékokkal foglalkozó könyvben láttam egy furcsa, drótból készült ördöglakatot. A kép alapján nem tudtam megoldani, így elkészítettem, persze fából: A kis zsebrevágható ördöglakat helyett egy jóval nagyobb, asztalra való játékot kaptam. Remekül lehetett…..