Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fejesjoco

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Subba Subba másnap 2017.10.22 11:57:31
fejesjoco 2017.10.22 12:07:15
Határátkelő London vagy Zürich? 2017.08.04 06:30:00
A kérdésre a mai poszt szerzőjének, Jocónak meglehetősen markáns és egyértelmű válasza van, pedig ők a brit fővárosba sem a semmire érkeztek. Még csak azt sem mondanám, hogy nagyon nem jött be nekik London, de azért voltak hátulütői – de lássuk a részleteket!..
fejesjoco 2017.08.04 13:19:07
@Golf2: Sok multinál jellemző, hogy angol az alapnyelv a világ összes országában (vagy épp a cég saját nyelve, pl. SAP-nál a német). És nem csak Svájcban, de pl. Hollandiában is annyian beszélnek angolul, hogy simán el lehet vele boldogulni. De ez gondolom leginkább a magas képzettséget igénylő munkáknál érvényesül igazán, amiből hiány van, és ezért sem válogatnak.
fejesjoco 2017.08.04 15:30:50
@London2009: Egyrészt én is megoldottam, de ettől még utáltam, 15 évnyi jobb oldalon vezetés után elég fárasztó volt megszokni a balt. Másrészt ha az ember külföldre megy, de végig egy autóval, akkor vagy Angliában szopsz a bal kormánnyal, vagy a többi országban a jobb kormánnyal. Sok forgalmi helyzetben nem ideális nem odavaló autóval menni. Ja, és a tompított fényszóróval is szopni kell (a rendőrt ugyan ritkán érdekli, de veszélyt okoznál).
A Google manapság egyike a legmenőbb munkahelyeknek, rengetegen szeretnének bekerülni oda dolgozni, ami nem is csoda, hiszen rengeteg jó dolgot lehet róla olvasni. Ugyanakkor az éremnek ebben az esetben is van egy másik oldala, és mint minden nagyvállalat esetében, a Google-nél is akadnak csalódott…..
fejesjoco 2016.12.15 21:20:36
@CoolKoon: Voltam már egy másik multinál, és a szöges ellentéte volt. 2 napig malmozni, mert nem tudtam belépni és másik városból kellett jóváhagyásra várni. Ezer éves szar szoftver még több szarral való bővítése. Totális technikai hozzá nem értés a felelősök részéről, de persze ők okosabbnak hiszik magukat. Stb...

A Google-nél ilyen nincs. Elvárás a rendkívül igényes munka. Elvárás, hogy ha jobban tudod, be kell szólni a főnöknek, akár 2-3 szinttel feljebb is (legalábbis az én szintemen biztosan így van, de valahol már biztos számít a politika is). Tiszta technikai tudással is sokat lehet legalulról feljebb lépni. Stb...

Én csak egy ember vagyok, 2 mintával, ebből nyilván nem lehet a teljes világra nézve következtetni, de valahol azt sejtem, hogy mégis a Google a ritkább fajta, ez látszik az eredményeken.
fejesjoco 2016.12.16 17:17:10
@Bambano: Pár ponttal azért vitáznék.

Pont a Google az a cég, ami a jó ötletekért alkalmazza a munkásokat. Van olyan multi is, ahol droidnak tartanak, csinálod amit mondanak és kuss van, de ezek a cégek nem annyira sikeresek hosszú távon. És végül pont a kis magyar IT cégek azok, ahol hiába van egy jó ötleted, annyira rizikós az ágazat a magas közterhek, nagy munkaerőhiány, alacsony képzettség, alacsony termelékenység, csaló konkurencia, stb. miatt, hogy nehezen vállalják be az újításokat és nem lehet szakmailag kiteljesedni. Ez alól is van kivétel, de szerintem ritkán.

A Google-nél, ha jól mennek a dolgok, a kutya nem kérdezi, merre jársz. Ha kicsit beteg a kolléga, papír se kell, otthon marad pihenni. Ha épp délre van kedve beérni, nem kell szólni senkinek, még meeting is lerendezhető távolról. Ez persze nem megy 24/7-ben, mert mégiscsak csapatsport meg irodai munka, de ilyen szintű lazaság aligha van máshol.
Subba Subba Skillz: Angry Birdman 2014.11.14 17:44:43
Bázisugrás katapultból  ..
fejesjoco 2014.11.14 21:55:00
Egy pénteken kezdődött MÁV-pályafelújítással kapcsolatos Gyöngyi levele, ezért lett hétvégi poszt belőle. A benne foglaltak annyira valószínűtlennek tűntek még a csatolt hirdetmény ellenére is, hogy kivételesen a poszt megjelenése _előtt_ próbáltam valami választ…..
fejesjoco 2014.09.06 10:40:50
Úgy tűnik a Nemzeti Parkolási Szisztéma nincs felkészülve a forintokkal vacakolás helyett mobillal fizetni akaró külföldiekre. Vagy legalább is nem igazán akar segíteni nekik. Kedves Homár. A mai napon történt a számomra igen érdekes eset. Vidéki megyeszékhelyen parkoltam a…..
fejesjoco 2014.08.23 08:40:29
Na de mi a gond?

www.t-mobile.hu/lakossagi/tarifak/szolgaltatasok/mobilvasarlas/termekek/parkolas/Tihany

Amennyiben külföldi rendszámú gépkocsival parkolsz, a rendszám mögé (de még az esetleges gépjárműkategória elé) vesszővel elválasztva meg kell adni a felségjelet is. Példa: ABC123,I = olasz rendszámú személyautó ABC123 rendszámmal, ABC123,I,B = olasz rendszámú busz ABC123 rendszámmal

www.nemzetimobilfizetes.hu/articles/view/e-matrica-utmutato-ugyfeleink-reszere

www.nemzetimobilfizetes.hu/articles/view/sms-szabalyok

országkód Ha nincs megadva, akkor alapértelmezetten magyar felségjellel regisztrált járművet keres a rendszer, ha meg van adva, akkor pedig a megadott felségjellel keresi
Ezek a kutyik empírikus úton kellet megtanulják, a méhecske nem finom:     ..
fejesjoco 2014.07.30 14:23:32
@Anonym User: Tévedsz.
Érdekes anomáliát detektált lukit a Cetelem online áruhitelénél. A PDF-ből kinyomtatott papírok között található az áru átvételének igazolása is, amit előre aláírva kell visszaküldeni:Talán figyelemreméltó lehet, hogy a Cetelem mit művel az interneten is megköthető…..
fejesjoco 2011.11.03 22:05:33
Jogutód nélkül szűnt meg az 50 ezer forintnál drágább ergonómikus cipőket forgalmazó MBT Magyarország Kft., ezért a több mint 200 panaszos a hajára kenheti gyártási hibás cipőjét. Az új forgalmazónak törvény szerint nem kötelessége cserélni, és ezek szerint nemzetközi…..
fejesjoco 2011.08.06 10:22:22
A lenti levél elsődleges címzettje a Közút Zrt., de József a blognak is elküldte, lehet, hogy innen hamarabb kap választ a kérdéseire. Alaphelyzetben is valóban van olyan sebességkorlátozó tábla a vecsési elkerülőn, ami a párhuzamosan futó leágazásra vonatkozik, de az út bal…..
Az Adobe a minap azt demózta, ahogy egy HTC Hero hiba nélkül futtatta a Flasht. A mobil egyébként egy Android-alapú telefon, amit az amerikai T-Mobile-tól lehet megvásárolni. A bemutató alapján a Hero-nak semmi baja nem volt a Flash-sel, ami elmondom miért fontos nekünk: mert gyengébb…..
Törőcsik Jenő, a világ több tucat országába emelt díjas vetélkedőket szállító InteracTV többségi tulajdonosa a Media Hungaryn azt mondta, hogy a calltv-szolgáltatások (hogy érthető legyen: amikor a csaj azt hadarja, hogy "hívj most, csak 350 forint plusz áfa és…..
Hallgattam a rádiót és sikerült egy pillanat alatt felidegesíteni magam. „Bevált a zéró tolerancia, mivel az és első négy hónapjában 152-vel kevesebben haltak meg az utakon, mint tavaly ugyanebben az időszakban.” Így szólt a hír. Megpróbáltam visszaemlékezni, milyen…..
Át akarsz szállni? Ááá ezt már jópár levélben kitárgyaltuk, hogy nem lehet. Vagy a barackvirág miatt, vagy azért, hogy a menetrendet tartsuk (fetrengő rögögés). Adani rendszeresen próbálkozik, no nem azért, mert erre gerjed. Egyszerűen szeretne A-ból B-be eljutni és ehhez át…..
Még mindig vannak olyan állomások, megállóhelyek az országban, ahol artistákat megszégyenítő mozdulatokkal kell le- és felszállnunk. Bár pozitív, hogy az elmúlt egy évben azon a vonalon számtalan állomást tettek utasbaráttá, de a fejlesztés lassan halad. Én azért…..
Úgy tűnik, Balázs nagyon felhúzta magát egy maffiózó külsejű taplón, még jó, hogy nincs fegyvere. Most a mi pénzünkön etetnék és őriznék valamelyik börtönben. Most komolyan, van értelme agresszióra agresszióval reagálni? Sokszor olvasom a Blogot, most azonban én is írok…..
Itt a nagy kapkodásban elfelejtettük megemlíteni, hogy újabb magyar városokról látható részletes műholdkép a Google Earthben: Szeged, Tiszaújváros, Kecel és Kiskőrös. Sajnos a frissítés egyelőre nem érintette a Google Mapset. Úgyhogy a webes térképalkalmazáson továbbra is…..
fejesjoco 2008.04.09 08:59:52
fejesjoco 2008.04.09 09:04:19
Istenem, korruptak vagyunk mindannyian. Ez az überpoén:) Kedves MÁVblog! Pozitív élményemet osztanám meg kivételesen: A kalauz alulfizetett munkájának megőrzése érdekében annyit mondok csak, hogy helyszín a Nagy Magyar Alföld egy mellékvonala. Szereplők: én és a párom, majd…..
fejesjoco 2008.01.03 19:54:12
Subba Koton a hamburgerben 2007.12.11 19:19:00
Rémálmok miatt pereli a Whopperében kotonra harapó csávó a Burger Kinget. A frissnek tűnő óvszert csak otthon, a harmadik harapás után észlete szerencsétlen. Azóta visszatérő rémálma, hogy bármi, amihez hozzáér hamburgerré vagy kotonná változik. Még orvosra is költött,…..
fejesjoco 2007.12.11 21:30:13
Nyilvánvaló, hogy naiv ügyfelünk, Viki nem olvasta a Darshan-udvar hitvallását, különben ez a jelenet nem jöhetett volna létre:Gondoltam megosztom veletek vasárnapi ebédem történetét a Darshan udvarban. Talán nem csak én találom felháborítónak, hogy a pincérünk önhatalmúlag…..
Úgy tűnik, a Google elérkezettnek látta az időt, hogy kicsit dobjon webes térképalkalmazásán. Nézzük is sorban a legfrissebb változásokat. Domborzat-nézet. Bár a műholdnézetnél nem látványosabb, elsősorban mégiscsak a szemnek szól az új fejlesztés. Persze nem árt…..
Valamiért ma, a metróra várva, a tacepaóra kibiggyesztett háromoldalnyi hungarian economistra döbbenten bámulva, elegünk lett a heti rutinnal felköhögött gesztizmusokból. Nem ígérjük, hogy rendszeresen, de alkalmanként mindenképp belenyomjuk - bár még nem tudjuk, kinek a bűne ez…..
fejesjoco 2007.09.28 11:08:31
Már szép a napunk, hogy elolvastuk Szabó László novelláját egy kelenföldi vécézésről. Olvassák el Önök is a kis, dülledt szemű emberke történetét! Kelenföld MÁV pályaudvar. Indulás előtti WC keresés. Meglepő volt, hogy a váróban szép nagy betűkkel ki van írva: WC és…..
fejesjoco 2007.09.19 08:28:04
comment:com American Gladiators 2.0 2007.08.24 12:45:00
Emlékszünk még a kilencvenes években valamelyik adón nálunk is vetített Amerikai gladiátorok című állatságra? Ez volt az a műsor, amiben átlagemberkék vették fel a küzdelmet a csatorna saját izomagy-tenyészetével, mindenféle mulatságosnak szánt, és veszélyesnek tűnő…..
A pénteki rohamrendőrösödő ellenőrök sztorigyűjteményre reagált a BKV szóvivője: Kedves Tékozló Homár Szerkesztőség! Kedves Hozzászólók! Soraikat olvasva néhány gondolat merült fel bennem, amit szeretnék Önökkel megosztani. Minden olyan esetben, amikor a BKV…..