Regisztráció Blogot indítok
Adatok
6remi9

4 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Főbb változások az előző verzióhoz képest: - kiadáscsökkentő lépések: mellékvonali stratégia - hatékony működésre ösztönző finanszírozási javaslat Itt a frissebb, némileg átgondolt verzió arról, hogyan is lehetne színvonalasabb, versenyképesebb a magyar vasút,…..
A probléma Jelenleg több százezer aktív korú ember (és családja) él Magyarországon pusztán segélyből, bármiféle munka nélkül, akár évtizedek óta, jellemzően a fővárostól távol eső, elmaradott térségekben. Ilyen térség pl. az Ormánság Baranyában, borsodi és szabolcsi…..
Itt a frissebb, némileg átgondolt verzió arról, hogyan is lehetne színvonalasabb, versenyképesebb a magyar vasút, lehetőleg a realitások talaján maradva. A jelenlegi verzió még mindig csak elsősorban a szemlyszállítást érintő kérdésekkel foglalkozik, ezen belül is előtérbe…..
Mostanra világossá vált, a Hónig Péter miniszter és Antali Károly kormánybiztos által beígért, az adófizetőknek tízmilliárdokat spóroló közösségi közlekedési reform helyett csupán buta és sunyi rombolás lesz: majdnem ezer kilométeren leállnak a személyszállító vonatok…..
6remi9 2009.12.09 10:05:25
@Iustizmord: tényleg nem lehet találni nemhogy kidolgozott, de még kezdetleges koncepciókat sem.

Egyszerűen nem értem, hogy erre az "alternatív" pártok (pl. LMP) miért nem fordítanak energiát. Igaz, hogy olyan sokan nem utaznak vonattal, de ahhoz azért talán elegen, hogy akár csak az ő támogatásukkal be lehessen jutni a parlamentbe.

Nem vagyok szakmabeli, és politikai ambícióim sincsenek, de rendszeresen vonattal utazóként ha a vasútnak jó, nekem is jó alapon elindítottam egy blogot, aminek a célja valami koncepció összerakása lenne, közösségi alapon. Talán egyszer valami párt is meglátja a vasútban a szavazatszerzési potenciált:

igazivaltozas.blog.hu
Az utóbbi időben viszonylag rendszeresen kényszerültem a MÁV szolgáltatásait igénybe venni, így kezdtek megfogalmazódni bennem azok a változtatási igények - a vonaton ülve bőven volt időm gondolkodni -, amik bevezetésével talán több és boldogabb fizető utas lehetne.…..